Ο σχεδιαστής μόδας Marc Jacobs
Ο σχεδιαστής μόδας Marc Jacobs ©Getty Images/ Dimitrios Kambouris
Fashion

Το πανδημικό φιλμ του Marc Jacobs είναι «ύμνος» στη Νέα Υόρκη

90 ημέρες καραντίνας με τον διάσημο σχεδιαστή μόδας, σε 24 μόλις λεπτά

A New York Story: το κωμικό ντοκιμαντέρ του σχεδιαστή μόδας, Marc Jacobs, για την 90ημερη καραντίνα του σε ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης, την άνοιξη του 2020.

Κάποιοι πέρασαν το lockdown δουλεύοντας τηλεργασία, κάποιοι βρήκαν την ευκαιρία να ξεκουραστούν και να μην ασχοληθούν με τίποτα και άλλοι έβγαλαν τον πιο δημιουργικό τους εαυτό. Όπως ο Marc Jacobs. Από τα beauty tutorials του μέχρι τα εξωφρενικά quarantine looks που ανέβαζε στο instagram, ο γνωστός σχεδιαστής μόδας αξιοποίησε στο έπακρο το χρόνο του.

Το περισσότερο διάστημα της άνοιξης, ο Jacobs το πέρασε απομονωμένος στο -σχεδόν άδειο- ξενοδοχείο Mercer, μαγνητοσκοπώντας τη ζωή του σε ένα 24λεπτο βίντεο με τίτλο "A New York Story". Ο συνεργάτης του Nick Newbold μαγνητοσκόπησε το μίνι κωμικό ντοκιμαντέρ από τη στιγμή που ο Jacobs έκανε check in μέχρι τη στιγμή που αποχώρησε με το σύζυγό του Charly Defrancesco όταν η πόλη άνοιξε, 90 μέρες μετά.

A New York Story

Μέσα από το φιλμ διακρίνει κανείς κοινές εμπειρίες και συναισθήματα με αυτά που όλοι βιώσαμε και κυρίως το πόσο μας έλειψε η ανθρώπινη επαφή τις ημέρες του εγκλεισμού. «Όταν βρισκόμουν σε lockdown στο Mercer Hotel η μόνη αληθινή, βαθιά, ανθρώπινη επαφή που είχα ήταν με τον Nick Newbold. Ο καλύτερος φίλος που θα μπορούσα να ζητήσω. Δουλεύουμε μαζί στα πάντα. Τον εμπιστεύομαι με τα πάντα. Ο Νίκος είναι αυτός ο τύπος, που αν είσαι τυχερός, θα έχεις την ευκαιρία να γνωρίσεις και να έχεις στη ζωή σου. Ένα πραγματικά υπέροχο πλάσμα που έχεις το προνόμιο να αποκαλείς φίλο σου. Ή όπως τον αποκαλώ εγώ, Nick. #chosenfamily», έγραψε σε ένα post στο instagram ο Jacobs.

Embedded rich media on Instagram

Το φιλμάκι κλείνει με ένα «ύμνο» στις ομορφιές της Νέας Υόρκης ενώ στο τέλος γράφει «Σε αγαπώ, Νέα Υόρκη, σε αρρώστια και υγεία». Η μουσική εντείνει το δυστοπικό κλίμα του φιλμ, ενώ μπορείς ξεκάθαρα πλέον να σκεφτείς ότι μπορεί εσύ να βαριόσουν στο σπίτι εκείνες τις ημέρες, αλλά ο Marc Jacobs βαριόταν τόσο που το έκανε ταινία.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice