Η νέα συλλογή της Comme des Garçons είναι «παράφωνη»

Έτσι τη χαρακτηρίζει ο ίδιος ο οίκος
  • A-
  • A+
Ο ιαπωνικός οίκος Comme des Garçons έδειξε τη συλλογή Άνοιξη/Καλοκαίρι 2021 δίνοντας στον κορωνοϊό μια εγκεφαλική και εννοιολογική απάντηση.

Η συλλογή Άνοιξη / Καλοκαίρι 2021 της Comme des Garçons κάνει φόκους στην «παραφωνία». Αλλά αυτά θα τα εξηγήσουμε παρακάτω. Στα διαδικαστικά τώρα. Παρουσιάστηκε με phygital μορφή - κλασικά πράγματα δηλαδή για την εποχή του κορωνοϊού. Η πασαρέλα στήθηκε στο στρατηγείο του brand στο Τόκιο με την παρουσία ελάχιστων εκλεκτών θεατών, υπό ένα κόκκινο φως, και μεταδόθηκε ψηφιακά.

Το ιαπωνικό brand περιγράφει λακωνικά τη φιλοσοφία της κολεξιόν: «Όταν βρισκόμαστε σε άρνηση της αρμονίας, όπου δεν υπάρχει λογική, όπου υπάρχει παραφωνία… δημιουργείται μια ισχυρή στιγμή που οδηγεί στην αίσθηση μιας εσωτερικής αναταραχής και έντασης. Όλο αυτό μπορεί να οδηγήσει στην εύρεση θετικής αλλαγής και προόδου».

Η συλλογή Άνοιξη/Καλοκαίρι 2021 είναι η απάντηση της Ρέι Καβακούμπο στους αβέβαιους, μη αρμονικούς και παράλογους καιρούς που βιώνουμε. Φέρνει η κολεξιόν την αλλαγή και την πρόοδο, όπως ελπίζει ο οίκος;

Σίγουρα ναι. Σε αντίθεση με τις «προσγειωμένες» και προσαρμοσμένες στις νέες συνθήκες συλλογές που είδαμε μέχρι στιγμής, η Comme des Garçons κάνει την ανατροπή. Θυμίζοντας κάτι από τα παλιά υπερβολικά που βλέπαμε στις πασαρέλες, τα ρούχα της μοιάζουν με μη φορέσιμα πρωτοποριακά γλυπτά. Υφάσματα καταστρέφονται, σιλουέτες χάνονται κάτω από υπερβολικούς όγκους, οι «παραφωνίες» γίνονται αυτοσκοπός και παιχνίδι.

Η νέα συλλογή παραπέμπει ευθέως στην πρώτη συλλογή της Ρέι Καβακούμπο, την οποία παρουσίασε το 1981 στο Παρίσι και ονομάστηκε «Χιροσίμα σικ». Άμορφες ασαφείς φιγούρες, ακανόνιστα κοψίματα, δραματικά χρώματα, αποδόμηση, είναι ό,τι χαρακτήριζε το τότε και το τώρα. Άλλωστε και τώρα βιώνουμε μια ανάλογη Χιροσίμα.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Comme des Garcons (@commedesgarcons) on Oct 18, 2020 at 9:40pm PDT

 

Η συλλογή είναι μια εγκεφαλική και εννοιολογική προσέγγιση της μόδας, κάτι που συστηματικά υπηρέτησε η Ρέι Καβακούμπο. Και κατά πώς δείχνει το πράγμα, στο ίδιο μονοπάτι κινούνται και οι νέοι σχεδιαστές του οίκοι, οι Junya Watanabe και Noir Kei Ninomiya, που συνεισέφεραν και με δικά τους κομμάτια.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Comme des Garcons (@commedesgarcons) on Oct 18, 2020 at 9:41pm PDT

 

Δειτε επισης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι Little Mix φωτογραφίζονται με Celia Kritharioti Couture
Οι Little Mix φωτογραφίζονται με Celia Kritharioti Couture
12 αξεσουάρ που έκλεψαν την καρδιά μας
12 αξεσουάρ που έκλεψαν την καρδιά μας
Back to top