7 λάθη που πρέπει να αποφύγεις όταν φοράς animal print

Αν θες το αποτέλεσμα να είναι κομψό και όχι κιτς

Λάθη και συμβουλές για κομψές εμφανίσεις με animal prints.

Ένα από τα πιο αγαπημένα και διαχρονικά trends που φορούν γυναίκες όλων των ηλικιών είναι τα animal prints. Ρούχα, παπούτσια, αξεσουάρ, βρίσκουν κάθε χρόνο το χώρο τους στις ντουλάπες μας και δικαίως αφού μπορούν να αναδείξουν το στιλ κάθε γυναίκας. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια συχνά λάθη που καλό είναι να αποφεύγονται αν θέλεις η εμφάνισή σου να είναι σικ και όχι κιτς.

1. Κανόνας του One Animal Print

Ίσως ο πιο σημαντικός κανόνας που πρέπει να θυμάσαι είναι το να χρησιμοποιείς ένα animal print κάθε φορά γιατί διαφορετικά αυξάνεις τις πιθανότητες το αποτέλεσμα να βγει υπερβολικό και κακόγουστο. Μπορεί να δεις σε πασαρέλες ή φωτογραφίσεις τολμηρούς συνδυασμούς που ίσως θελήσεις να αντιγράψεις. Πριν το κάνεις σκέψου ότι αυτά τα outfit έχουν στόχο να αναδείξουν τα ρούχα και όχι να ντύσουν μια γυναίκα στην καθημερινότητά της.

2. Όσο λιγότερα τόσο το καλύτερο

Αν φορέσεις total animal print το πιο πιθανό είναι να φαίνεται σα να φοράς κάποια στολή. Αντί να προσπαθείς να συνδυάσεις όλα τα λεοπάρ σου κομμάτια, διάλεξε ένα και στήριξε πάνω του το υπόλοιπο outfit.

3. Κλασικές γραμμές

Ένα από τα πιο συχνά λάθη είναι ο συνδυασμός των animal prints με όγκους, έντονα κοψίματα, κτλ. Στην πραγματικότητα το μοτίβο τους είναι αρκετά «φλύαρο» οπότε καλό θα είναι να διαλέγεις απλές και καθαρές γραμμές για να έχεις ένα πιο κομψό αποτέλεσμα. Ένα στενό λεοπάρ παντελόνι, μια pencil λεοπάρ φούστα, ένα ζευγάρι γόβες φίδι, ένα ζεβρέ φουλάρι είναι κλασικά κομμάτια που θα σε βοηθήσουν να απογειώσεις τις εμφανίσεις σου.

4. Απλά χρώματα

Συνδυάζοντας το animal print σου με απλά χρώματα δεν μπορείς να κάνεις λάθος. Μαύρο, μπεζ, ροζ, μπλε, λευκό, κόκκινο, με ό,τι κι αν αποφασίσεις να το συνδυάσεις θα είσαι μια χαρά αρκεί να αποφύγεις τα εμπριμέ ή πολύχρωμα. Ιδανικός συνδυασμός για να αναδείξεις το λεοπάρ ρούχο σου, τα ουδέτερα χρώματα.

5. Λάθος σημεία

Ακριβώς επειδή το animal print έχει την ιδιαιτερότητα να τραβάει τα βλέμματα, καλό θα είναι να αποφεύγεις τα σημεία που σε ενοχλούν και θες να κρύψεις. Αν, για παράδειγμα, έχεις θέμα με την περιφέρειά σου και προσπαθείς να την κρύβεις, τότε ένα λεοπάρ παντελόνι ή φούστα μόνο χειρότερα θα κάνει τα πράγματα. Προτίμησε μια μπλούζα, ένα σακάκι ή παπούτσια σε animal print για να τραβήξεις τα βλέμματα στα δυνατά σημεία του σώματός σου. Ακόμα καλύτερα βέβαια θα είναι να αγαπάς το σώμα σου όπως είναι και να μη θες να κρύψεις τίποτα, αλλά σε κάθε περίπτωση εσύ αποφασίζεις.

6. Στα βαθιά

Πολλές γυναίκες αποφασίζουν να τολμήσουν το animal print στις εμφανίσεις τους και καλά κάνουν. Το λάθος είναι ότι ξεκινούν από μεγάλα κομμάτια ρούχων που δημιουργούν έντονες εικόνες, τους γεννούν αμφιβολίες και τελικά μένουν στην ντουλάπα. Για μια πρώτη επαφή με τα animal prints προτίμησε παπούτσια κι αξεσουάρ, δες αν θα ταιριάζουν στο στιλ και την εικόνα σου, αν δυσκολεύεσαι να τα συνδυάσεις και σταδιακά εμπλούτισε τη συλλογή σου.

7. «Μα είναι στη μόδα»

Το μεγαλύτερο λάθος που μπορείς να κάνεις είναι να φοράς κάτι που δεν σου ταιριάζει ή δεν σε εκφράζει απλά και μόνο επειδή είναι στη μόδα και το φοράνε όλες. Σημασία δεν έχει να μοιάζεις με τις υπόλοιπες γυναίκες αλλά να ξεχωρίζεις για το στιλ σου, κάτι που αποκλείεται να συμβεί αν εγκλωβίζεσαι σε ρούχα που δεν σε ενδιαφέρουν πραγματικά. Μπορείς σίγουρα να ξοδέψεις κάπου καλύτερα τα χρήματά σου από μερικά ρούχα «της μόδας» που θα περάσουν την υπόλοιπη ζωή τους στην ντουλάπα σου.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice