Κολάζ από ολόσωμες φωτογραφίες γυναικών και γυναικείων ποδιών που δείχνουν κολάν με λάστιχο
©Getty Images/ Kristy Sparow //www.instagram.com
Fashion

Τώρα πια θα βλέπεις παντού κολάν με λάστιχα, τύπου 80s

Πρώτα στο Instagram, μετά στους δρόμους

Η μόδα φέρνει ξανά στο προσκήνιο τα κολάν με λάστιχα που πιάνουν κάτω από το πόδι. Δες και μόνη σου.

Στη μόδα το μόνο σίγουρο είναι ότι τίποτα δεν είναι σίγουρο. Πάνω που νομίζεις πως έχεις καταλάβει τι είναι in και τι συνδυασμούς πρέπει να κάνεις για να φαίνεσαι cool έρχεται μια πανδημία και τα ανατρέπει όλα. Γιατί πολύ απλά η μόδα επηρεάζεται πάντα και από τις συνθήκες.

Ας πάρουμε για παράδειγμα τα κολάν. Ένα βολικό ρούχο που φοράνε όλοι αλλά κανένας δεν προτείνει ως stylish. Κι όμως, όπως άρχισαν οι εμφανίσεις με φόρμες και τακούνια ή σακάκια με sneakers -το γνωστό πλέον athleisure-, έτσι και τα κολάν βρήκαν το δρόμο τους προς τη δόξα με μια μικρή παραλλαγή. Την προσθήκη λάστιχων που πιάνουν στο πέλμα. Ξέρεις, όπως στα 80s.

Το σχέδιο αυτό δημιουργήθηκε αρχικά τη δεκαετία του 1920 για τους ιππείς, στα 60s αγαπήθηκε από τους σκιέρ και δύο δεκαετίες αργότερα απογειώθηκε σαν ρούχο γυμναστικής αλλά και μόδας. Μπορούσες να το δεις παντού, ακόμα και στις ταινίες. Να λοιπόν που ο Jacquemus το παρουσίασε ξανά στην πασαρέλα της φθινοπωρινής συλλογής του για το 2020. Συνδυασμένο με δετά πέδιλα, σουτιέν-τοπ, σακάκι, μπαντάνα στα μαλλιά και δύο μικρά τσαντάκια. Μήνες μετά, όταν το κολάν "Albi" κυκλοφόρησε, έγινε κατευθείαν sold out.

Δεν ήταν όμως μόνο ο Jacquemus αφού στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού και η Isabel Marant παρουσίασε το δικό της 80s κολάν με λάστιχο, συνδυασμένο με μαύρο δερμάτινο τζάκετ και γόβες. Ο καιρός τα έφερε έτσι ώστε η μεγάλη παραμονή στο σπίτι να απαιτεί ρούχα πιο άνετα και ήδη από το τέλος καλοκαιριού, όλο και περισσότερες bloggers και celebrities άρχισαν να υιοθετούν το νέο look. Σε λίγο δεν θα το προλαβαίνεις στο Instagram οπότε αν σκοπεύεις να το δοκιμάσεις, κάν'το τώρα.

Μοντέλο με μαύρα ρούχα στην επίδειξη μόδας της Isabel Marant FW2020-2021
Isabel Marant FW2020-2021 ©Getty Images/ Kristy Sparow

Instagram (@rikkekrefting)

Instagram (@alwaysjudging)

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice