Η τραγουδίστρια Beyoncé σε τρεις διαφορετικές πόζες και outfit για το εξώφυλλο της βρετανικής Vogue
©Kennedi Carter/ www.instagram.com/britishvogue
Fashion

Η Beyoncé στη Vogue

Η Beyoncé φορά Mugler, Alexander McQueen και Christopher John Rogers και είναι, όπως πάντα, φωτιά

Η τραγουδίστρια Beyoncé ποζάρει για το εξώφυλλο της βρετανικής Vogue με δημιουργίες Thierry Mugler, Alexander McQueen, Adidas.

Η Beyoncé στο εξώφυλλο της βρετανικής Vogue με Thierry Mugler catsuit με διαφάνειες που χρειάστηκε 3 χρόνια για να ωριμάσει η ιδέα του και 100 ώρες για να ραφτούν τα 64 ντελικάτα μέρη του -όπως ανέφερε στη Vogue o καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου Mugler, Casey Cadwallader. Κόβει την ανάσα. Με στράπλες ολόσωμη φλούο φόρμα από τη συνεργασία της με την Adidas (Ivy Park). Υπέροχη. Με σακάκι Alexander McQueen δια χειρός Sarah Burton και εμπνευσμένο από τις καρδιές που έχουν σκαλισμένες επάνω τους τα ουαλέζικα love spoons. Ακαταμάχητη. Με κόκκινη δημιούργία Christopher John Rogers (κι ένα κόσμημα στον πωπό). Λίγο περίεργη αλλά δεν πειράζει. Πόζαρε και επέλεξε τους αγαπημένους της σχεδιαστές για να δώσει το χέρι της σε μια βιομηχανία που, όπως όλες, υποφέρει. Εξάλλου και η ίδια από τη μόδα αντλεί χαρά: στη διάρκεια της καραντίνας έπαιζε με τα παιδιά της Fashion Fridays όπου είτε ντύνονταν είτε έφτιαχναν δικά τους ρούχα.

Στη συνέντευξη η Beyoncé μιλά στον Edward Enninful, τον διευθυντή του περιοδικού που έδωσε στην έκδοση έναν τρομερό αέρα ανανέωσης τα τελευταία χρόνια, για τη φιλανθρωπική της δράση και τον τρόπο με τον οποίο βοηθάει την κοινότητά της στο Χιούστον δημιουργώντας την υποδομή να κάνουν Covid τεστ και να περιθάλπονται άνθρωποι που το είχαν ανάγκη. Για το πώς μετά τον ερχομό της κόρης της έκανε σκοπό της ζωής της να ζήσει σ’ έναν κόσμο που θα είναι ορατή και θα την εκτιμούν. Τα παιδιά της την έχουν κάνει καλύτερο ακροατή, αφουγκράζεται τις επιθυμίες, τις ανάγκες τους, τα συναισθήματά τους. «Έχω μάθει ότι η φωνή μου είναι πιο δυνατή όταν είμαι ακίνητη. Αποφάσισα να δώσω στον εαυτό μου την άδεια να επικεντρωθώ στη χαρά» και δικαιώνει τον τίτλο της ως Queen B αφού διαθέτει μελίσσια με ογδόντα χιλιάδες μέλισσες. «Οι δυο μου κόρες είναι αλλεργικές και το μέλι έχει αναρίθμητες θεραπευτικές ιδιότητες». Θα μπορούσαν να συζητήσουν περισσότερα; Ούτε λόγος. Σε μια χρονιά που το κίνημα Black Lives Matter γιγαντώθηκε κι έγινε κύμα που παρέσυρε πολιτική και κοινωνία, θα μπορούσε να πει περισσότερα. Αλλά και πάλι, η Beyoncé επιλέγει να μην μιλά αλλά να κάνει κρότο με τη δουλειά της.

To credit στις φωτογραφίες αναφέρει το όνομα Kennedi Carter και πρόκειται για μια φωτογράφο 21 ετών που βρέθηκε να φωτογραφίζει τη Queen Bee στο εξώφυλλο της Vogue. Τη ζήτησε η ίδια η Beyoncé, ήθελε να τη φωτογραφίσει μια μαύρη γυναίκα. Μαζί με τον Edward κατέληξαν σ΄ εκείνη. «Είναι φανταστικό πώς αξιοποιει την επιρροή της για να αναδείξει νέους καλλιτέχνες, να αφήσει τις φωνές τους να ακουστούν», θα πει η Carter. Η εποχή επιβάλλει ακριβώς αυτό: να ακούγονται οι φωνές των ταλαντούχων, των μαχητών, εκείνων που δεν κάνουν πίσω, που σπάνε γυάλινα ταβάνια. Διότι όπως λέει και η ίδια στη συνέντευξη όταν ερωτάται για το visual album "Black is King", «ελπίζω να αποφασίσουν όλοι συνειδητά να αναζητούν γνήσια ταλέντα μέσα από διαφορετικές κοινότητες». Η διαφορετικότητα και η ισότιμη συνδιαλλαγή των μελών μιας ομάδας είναι το φως στο σκοτάδι της εποχής μας.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice