It bag 2020: μισοφεγγαράκι μου λαμπρό
© instagram

It bag 2020: μισοφεγγαράκι μου λαμπρό

Κράτησε και συ μια τσάντα με το σχήμα του μισοφέγγαρου
  • A-
  • A+
Η πιο εμβληματική τσάντα του χειμώνα του 2020 έχει το σχήμα μισοφέγγαρου. Δείτε τι έχουν σχεδιάσει διάφοροι οίκοι.

Ο όρος «It bag» γεννήθηκε για να περιγράψει τις πανάκριβες και μοσχοπουλημένες τσάντες των σχεδιαστών στα 90s και τα 20s. Για δύο δεκαετίες οι designers επιδόθηκαν σε ένα κυνήγι μιας μοναδικής και απόλυτα αναγνωρίσιμης τσάντας, ενός must-have piece που θα μπορούσε να πετύχει υψηλές πωλήσεις παρά την τιμή της. 

Κι ενώ αρχικά δύο ήταν οι τσάντες με ονοματεπώνυμο, η 2.55 της Chanel και η Kelly του Hermes, στα χρόνια της ευημερίας οι έχουσες και κατέχουσες του κόσμου είχαν να διαλέξουν ανάμεσα στη Fendi Baguette, τη «λειψή» Saddle του Dior, την Bowling της Prada, τη City του Balenciaga, την Paddington του Chloé, τη Lady Dior και πολλές πολλές άλλες ομορφιές. 

Στα χρόνια της οικονομικής κρίσης και των κλυδωνισμών, το best selling μιας it bag έγινε όλο και πιο σπάνιο. Το κοινό με την περιορισμένη πλέον αγοραστική δύναμη δεν ακολουθούσε τα τρεντ των επωνύμων ούτε αγόραζε τα it items ανεξαρτήτως τιμής, γιατί απλώς δεν μπορούσε.

Το γεγονός άλλαξε και τη φιλοσοφία και τις κινήσεις της fashion βιομηχανίας. Πλέον η αγορά λανσάρει κατά καιρούς statement bags, προκειμένου να ικανοποιήσει τους fashionistas (και) με μικρό πορτοφόλι να εκφραστούν και να κάνουν το προσωπικό τους στιλιστικό statement.

Η it bag του 2020 έχει το σχήμα μισοφέγγαρου και συμπληρώνει ένα boho style. Δεν είναι πρωτόφαντη ή επαναστατική. Την είχαν παρουσιάσει πριν μια πενταετία τόσο η Βικτόρια Μπέκαμ όσο και ο Μάικλ Κορς. Φέτος όμως η moon bag κάνει πρωταθλητισμό στα γυναικεία χέρια. Είναι ευρύχωρη, είναι ιδιαίτερη, την έχουν κρατήσει από την Κένταλ Τζένερ μέχρι την Τζίτζι Χαντίντ. Εσύ;

Βρήκαμε τις πιο επώνυμες moon bags για να διαλέξεις/αντιγράψεις/κλέψεις ιδέες. 

Από εδώ άρχισαν όλα. Είναι η δερμάτινη «Moon», υπογράφεται από τη Staud και, όταν την κράτησαν η Κένταλ Τζένερ και η Μπέλα Χαντίντ, άρχισε να την ψάχνει και να την αντιγράφει ο υπόλοιπος κόσμος. 


Η «Swipe» του οίκου Coperni. Δεν πρόκειται να σου πέσουν πράγματα, γιατί κλείνει «αεροστεγώς» με κυκλικό φερμουάρ. 


Το μισοφέγγαρο της Nanushka με το όνομα «Anja». Το brand έχει έδρα τη Βουδαπέστη και χρησιμοποιεί vegan δέρμα. 


Η Lune της By Far. Σε αντίθεση με των άλλων οίκων, η Lune είναι πιο μικρή και φινετσάτη, και χωράει τα απαραίτητα. Επίσης εκτός από το χερούλι, πουλιέται και με μακρύ λουρί για τον ώμο. 


Υποδεχτείτε τη «Lucy» της A.W.A.K.E. Περισσότερο θα την έλεγες «σχεδόν πανσέληνο» παρά μισοφέγγαρο, αλλά είναι εντός κόνσεπτ 100 τοις 100.


Η Carolina Santo Domingo ειδικεύεται σε τσάντες που μοιάζουν με γλυπτά. Το όνομα αυτής είναι «Ostra». Η ασυμετρία της την κάνει ιδιαιτέρως ιδιαίτερη. 


Η Stevie του brand Ling Wu. Είναι από τις πιο ευρύχωρες της κατηγορίας της, είναι φτιαγμένη από ένα «εξωτικό» δέρμα Ινδονησίας.

Δειτε επισης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Ellie G είναι το beauty model της Gucci κι έχει σύνδρομο Ντάουν
Η Ellie G είναι το beauty model της Gucci
Back to top