Μοντέλα με ρούχα ROSES ARE RED
ROSES ARE RED

H Ιωάννα Tσιγαρίδα σχεδιάζει ρούχα-σύμβολα για σύγχρονες γυναίκες

Η χειμερινή συλλογή ROSES ARE RED συνδυάζει το θηλυκό με το αρσενικό ντύσιμο
  • A-
  • A+
ROSES ARE RED: Η σχεδιάστρια Ιωάννα Τσιγαρίδα δημιούργησε στην χειμερινή συλλογή του brand μια σειρά ρούχων που εμπνέουν τις γυναίκες να θριαμβεύσουν

Περνώντας μπροστά από το ROSES ARE RED στο Κολωνάκι δεν μπορείς να μην σταματήσεις. Είναι η μίνιμαλ αισθητική της βιτρίνας με τα χρωματιστά ρούχα που σε μαγνητίζει. Είναι το λιτό design του χώρου, οι καθαρές γραμμές, οι ροζ κουρτίνες στα δοκιμαστήρια που σε τραβούν να μπεις μέσα. Αυτά όμως που ξεκάθαρα κλέβουν την παράσταση είναι τα εντυπωσιακά σχέδια ρούχων και αξεσουάρ.

ROSES ARE RED

ROSES ARE RED

Πίσω από το brand ROSES ARE RED, βρίσκεται η σχεδιάστρια Ιωάννα Τσιγαρίδα που λατρεύει να δημιουργεί ρούχα που εμπνέουν και εμπνέονται από δυναμικές γυναίκες. Η χειμερινή συλλογή χαρακτηρίζεται από προσωπικές αναφορές της σχεδιάστριας μιας εποχής που η ισότητα των δύο φύλων δεν ήταν δεδομένη (σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα δεν είναι).

Η σχεδιάστρια του ROSES ARE RED, Ιωάννα Τσιγαρίδα

Παιδικές αναμνήσεις και επαναστατικές στυλιστικές επιλογές των γυναικών της εποχής  μπερδεύονται με το μετάξι, το βελούδο, τον ταφτά και δημιουργούν μια σειρά από ρούχα-σύμβολα για τις σύγχρονες γυναίκες. Τα prints αποτελούν προσωπική υπόθεση της σχεδιάστριας, μία αναβίωση των εντυπωσιακών σχεδίων των vintage φορεμάτων της μητέρας της, από την δεκαετία του '80.

Η Ιωάννα πιστεύει ότι τα ρούχα έχουν μεγάλη δύναμη και είναι ικανά να επηρεάσουν την αυτοπεποίθηση, την διάθεση, ακόμα και την εικόνα που έχει μια γυναίκα για τον εαυτό της. Εμπνέεται από τις γυναίκες που κάνουν τη διαφορά σε έναν κόσμο που η δικαιοσύνη και η ισότητα είναι ακόμα διαπραγματεύσιμες και σχεδιάζει ρούχα που ενθαρρύνουν τις γυναίκες να βρουν τη δύναμή τους -να θριαμβεύσουν, να ηγηθούν, να υπερασπιστούν τα δικά τους δικαιώματά τους, αλλά και των άλλων. Προτείνει σύνολα που παντρεύουν τα θηλυκά με τα αρσενικά σύμβολα, όπως τα παντελόνια με τα φορέματα, δημιουργεί wrap pieces που παραπέμπουν σε πιο «ελεύθερες» σιλουέτες. Ανδρόγυνα looks, δυναμικοί συνδυασμοί φορεμάτων με παντελόνια, loose κουστούμια, wrap-skirts, διαχρονικά φορέματα και παλτό συνθέτουν το lookbook της χειμερινής σεζόν.

ROSES ARE RED

Εκτός από τις αναφορές στην ισότητα, η νέα συλλογή ROSES ARE RED τονίζει και τη σημασία του ηθικού εμπορίου. Το Slow Fashion κερδίζει καθημερινά περισσότερη υποστήριξη και οι γυναίκες επιλέγουν ολοένα και πιο συχνά μικρά brands που λειτουργούν με γνώμονα το ηθικό εμπόριο, τις ίσες ευκαιρίες και τις φιλικές προς το περιβάλλον και τον άνθρωπο διαδικασίες. Το ROSES ARE RED, με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, χρησιμοποιούν μετάξι από deadstock υφάσματα παλιών αποθηκών της δεκαετίας του '90, ενώ όλα τα κομμάτια ράβονται στην Αθήνα από Έλληνες τεχνίτες που ειδικεύονται στην συμπεριφορά του μεταξιού και άλλων αγνών υλικών.

Η συλλογή είναι διαθέσιμη online στο www.rosesarered.gr αλλά και στο flagship store των ROSES ARE RED, Λουκιανού 21β στο Κολωνάκι.

Δειτε επισης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Είδαμε την επίδειξη Chanel
«Ράβε-Ξήλωνε»: Η τέχνη της χειροποίητης μόδας
«Ράβε-Ξήλωνε»: Η τέχνη της χειροποίητης μόδας
Back to top