Μοντέλα με κόκκινα φορέματα Celia Kritharioti
Celia Kritharioti Couture ©Μαρία Μαρκέζη
Fashion

Το κόκκινο είναι μόδα, όχι γιατί έχουμε Χριστούγεννα

Από τον Valentino μέχρι την Κατράντζου και από την Prada μέχρι την Κριθαριώτη, δείτε πώς το ενέταξαν 8 σχεδιαστές στις κολεξιόν τους

Κόκκινο χρώμα και μόδα: Πώς 8 σχεδιαστές το ενέταξαν στις νέες τους συλλογές.

Το κόκκινο βρίσκεται παντού και πάντα συμβολίζει κάτι στην τέχνη, στη μόδα, στην καθημερινότητά μας. Από τις φλέβες μας και την ακινησία που μας προκαλεί ένας φωτεινός σηματοδότης, στο κόκκινο δωμάτιο του David Lynch στο Twin Peaks, στο κόκκινο παλτό του μικρού κοριτσιού στη Λίστα του Σίντλερ, στα κόκκινα του Rothko. Οι πάτοι του Christian Louboutin, το κόκκινο Valentino της Τζούλια Ρόμπερτς στο Pretty Woman, στην ατάκα της Diane Vreeland «Δεν μπορώ να φανταστώ να βαριέμαι το κόκκινο: είναι σαν βαριέσαι το πρόσωπο που αγαπάς. Σε υποτάσσει το κόκκινο, μιλάει για σένα, καθηλώνει και πείθει». Οι σχεδιαστές είτε το φοβούνται ανά περιόδους είτε του δίνουν τον χώρο που του πρέπει. Φέτος είναι η χρονιά του.

Δείτε πώς 8 σχεδιαστές μόδας ενέταξαν το κόκκινο χρώμα στις κολεξιόν τους

Alexander McQueen

Το κοντό φόρεμα της Sarah Burton για τον Οίκο Alexander McQueen από κόκκινη γκιπούρ με μοτίφ από την παράδοση της Ουαλίας ήταν από τα πιο εντυπωσιακά κομμάτια της Συλλογής. «Μια επιστολή αγάπης στις γυναίκες, τις οικογένειες, τους συναδέλφους και φίλους», σημείωσε η σχεδιάστρια.

Prada

Σπάνια βλέπουμε κόκκινο από τη Miuccia Prada (όμως τον Φεβρουάριο στη Συλλογή AW20 έδειξε ένα κόκκινο φόρεμα με 20’s αναφορές, με μακριά μανίκια και ασημένια κρόσια σε μια κατακόκκινη πασαρέλα.

Saint Laurent

Ο Anthony Vaccarello έφερε κατακόκκινο λάτεξ και blood red βελούδο στην προηγούμενη πασαρέλα του, αναδεικνύοντας την παλέτα που χρησιμοποιούσε και ο Yves αλλά σε νέα (δεν ξέρω πόσο φορέσιμα) υλικά.

A post shared by LAIZA DE MOURA ?? (@laizamooura)

A post shared by Johanna Defant (@johannadfnt)

A post shared by Antonia Przedpełska (@anto.nie.ja)

Rodarte

Το ονειρικό σύμπαν των αδερφών Kate and Laura Mulleavy μετατράπηκε σε πιο goth, σκληρό και η κόκκινη δημιουργία από μουσελίνα κεντημένη με κόκκινες πέτρες ήταν δυνατή και ασυνήθιστη για εκείνες.

A post shared by RODARTE (@rodarte)

Balenciaga

«Ποια θα πρωτοφορέσει το bodycon σε κόκκινο χαλί;», αναρωτιόταν τον Φεβρουάριο η Vogue. Μαντέψτε: το φόρεσε μόνο το μοντέλο διότι ο κορωνοϊός δεν άφησε να στρωθεί κανένα κόκκινο χαλί. Το φόρεσε όμως και η Kim Kardashian στο Halloween: παπούτσι- καλσόν- φόρεμα- γάντια όλο ένα.

Valentino

Αφήνουμε τελευταίο τον Οίκο, στον οποίο ανήκει πιθανότατα όλη η παλέτα -αν και το κόκκινο του Valentino είναι μοναδικό. Ο Pierpaolo Piccioli αγαπάει το κόκκινο όσο τις γυναίκες γι’ αυτό και σε κάθε Συλλογή το συγκεκριμένο χρώμα βρίσκει τον δρόμο του στο catwalk. Την επίδειξη για τη Συλλογή του για τον Χειμώνα που ζούμε έκλεισε η Adut Akech φορώντας τουαλέτα από παγιέτα στο πιο λαμπερό κόκκινο με thigh high σκίσιμο και μακριά μανίκια (ο Pierpaolo γνωρίζει πώς να κρατά ισορροπία ανάμεσα στο σέξι και το φίνο).

Mary Katrantzou

Για το σόου της Mary Katrantzou στον ναό του Ποσειδώνα μίλησε όλος ο πλανήτης της μόδας, αρκετοί μάλιστα από τους opinion makers ταξίδεψαν μέχρι την Αθήνα κι επισκέφτηκαν το Σούνιο. Εκεί, η μαγική Mary παρουσίασε τη δημιουργία Αγάπη: ένα deux pieces το οποίο αποτελείται από ντραπέ κόκκινο ταφτά και φούστα από ντουσέζ σατέν. Νομίζω ότι είναι η πρώτη φορά που διαχειρίζεται τόσο ελεύθερα και με couture τρόπο τους όγκους η σχεδιάστρια.

[[{"fid":"835174","view_mode":"default","fields":{"format":"default","alignment":""},"type":"media","field_deltas":{"2":{"format":"default","alignment":""}},"link_text":null,"attributes":{"class":"media-element file-default","data-delta":"2"}}]]

Celia Kritharioti Couture

Κόκκινο για την Ελπίδα, έτσι ονόμασε η Σίλια Κριθαριώτη την Capsule Collection της για τις εφετινές γιορτές αξιοποιώντας με τον καλύτερο τρόπο το κόκκινο: ολοκέντητες δημιουργίες με κόκκινα και πλατινένια Swarovski, φλογερά cocktail dresses με τους σήμα κατατεθέν φιόγκους και τη μοναδική της μαεστρία να δίνει ζωή στα υφάσματα όπως το μεταξωτό κρεπ. Εφέτος, με την έλευση του δεύτερου lockdown ήθελε να δώσει φως και αισιοδοξία σε όλους όσοι δυσκολεύονται από τις συνέπειες της καραντίνας. Η Συλλογή παρουσιάστηκε μέσω ενός απίθανου fashion video, το οποίο υπέγραψε ο Κώστας Αυγούλης.

Celia Kritharioti Couture

Celia Kritharioti Couture

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice