Simon Porte Jacquemus, ένας από τους σύγχρονους Γάλλους σχεδιαστές που κάνει επιδείξεις στα πιο αναπάντεχα μέρη και δημιουργεί τις μικρές τσάντες που θέλουμε.
© instagram/ @jacquemus @bellahadid @voostore @gigihadid
Fashion

Jacquemus: Ο σχεδιαστής με τις μίνι τσάντες που όλες λατρεύουμε

Έδωσε το όνομα της μαμάς του στη φίρμα του, και έχει μούσα τη γιαγιά του. Ο Jacquemus κάνει τον χειμώνα καλοκαίρι με τις ηλιόλουστες δημιουργίες του και πιο πολύ με το λαμπερό μυαλό του.

Simon Porte Jacquemus, ένας από τους σύγχρονους Γάλλους σχεδιαστές που κάνει επιδείξεις στα πιο αναπάντεχα μέρη και δημιουργεί τις μικρές τσάντες που θέλουμε.

Μοιάζει και πιθανότατα να είναι ένας μοναχικός καβαλάρης στη στράτα των πολυεθνικών και των μεγάλων γκρουπ από brands. Όμως όλα μου δίνουν την αίσθηση ότι όχι μόνο έχουν τη δική του πινελιά, αλλά ότι κάνει μόνος του: από το instagram, ένα από τα πιο όμορφα και προσωπικά accounts για σχεδιαστή, μέχρι τα locations των σόου του, αδιαφιλονίκητα καταπληκτικά, ο Jacquemus προΐσταται όλων. Έχει μια σιγουριά κάθε του κίνηση, είτε παράγει ένα υπερμεγέθες καπέλο που ξεπουλάει και αντιγράφεται είτε ένα μικροσκοπικό τσαντάκι. «Όταν ήμουν μικρός, πήρα μια κουρτίνα, άνοιξα οχτώ τρύπες μ’ ένα μαχαίρι και μ΄ ένα κορδόνι από All Star το έκανα φόρεμα για τη μαμά μου». Της άρεσε, της πήγαινε, του είπε: «είσαι ο καλύτερος». Ίσως, γι αυτό δεν αμφέβαλλε για τον εαυτό του, ίσως αυτή είναι η κινητήριος δύναμή του. Στα 18 του, την έχασε, ήταν ήδη στο Παρίσι και σπούδαζε μόδα. Εγκατέλειψε τη σχολή, ξεκίνησε ποστάροντας στο facebook την πρώτη του Συλλογή, έδωσε στα ρούχα το όνομά της.

A post shared by JACQUEMUS (@jacquemus)

Jacquemus σημαίνει καλοκαίρι

Αισθησιακές ερωτικές γυναίκες, που τις λούζει ο ήλιος, έχουν σημάδι από το μαγιώ, έχουν γεύση θάλασσας. Πολύ γρήγορα μπήκε στο καλεντάρι της Εβδομάδας Μόδας, τα σχέδια του ήταν απλοϊκά, τα υλικά απλά. Δεν είχε χρήματα, έπρεπε να βιοποριστεί. Έτσι, παράλληλα δουλεύει και στον Comme de Garcons και εκεί πραγματικά μαθαίνει τη μόδα. Είναι γοητευτικός, έχει το πείσμα του επαρχιώτη που θέλει να πετύχει και τη σιγουριά του ταλαντούχου ανθρώπου. Το 2015 αποσπά από τον κολοσσό LVHM το ειδικό βραβείο για νέους σχεδιαστές, το οποίο σημαίνει mentorship για έναν χρόνο από τους κορυφαίους της αγοράς και 100.000 ευρώ. Η αγορά τον λαμβάνει πιο σοβαρά υπ’ όψη και εκείνος ανταποκρίνεται στην καθοδήγηση χωρίς να χάσει την ελευθερία του. Επιρροές από τη Ριβιέρα «εκεί που οι γυναίκες δεν ξέρεις αν πάνε στο club ή στη θάλασσα, την Ισπανία και τις Νοτιοαμερικανές Bomba γυναίκες, την Αφρική. Η μαμά του, παρούσα ως εικόνα μέσα σε όλα αυτά, τα ντραπαρίσματα και τα σέξι σκισίματα, στα καπέλα. Από το 2017 άρχισε να παράγει αξεσουάρ, όπως τσάντες, παπούτσια και καπέλα ενώ πέρυσι ξεκίνησε την ανδρική του σειρά. Οι επιδείξεις του ταξίδευαν τους δημοσιογράφους μόδας μέσα σε στρέμματα ανθισμένης λεβάντας ή σε σιτηρά ή πάνω στη θάλασσα για να παρουσιάσει την ανδρική του σειρά. Εκείνος που από παιδί ήθελε να είναι παριζιάνος, έφερε στη μόδα τον αέρα της provence.

A post shared by JACQUEMUS (@jacquemus)

A post shared by JACQUEMUS (@jacquemus)

Το χαμόγελο της επιτυχίας

Αν ο Jean Paul Gauliter είναι το enfant terrible στις ευημερούσες και ακμάζουσες δεκαετίες, ο Simon Porte Jacquemus είναι το τρομερό millennial πιτσιρίκι (θα γίνει 30 στις 16 Ιανουαρίου) που καμαρώνει ότι είναι αυτοδημιούργητος μέσα σε μια πολύ δύσκολη δεκαετία οικονομικής καχεξίας και μεγάλων brands. Η Beyonce, η Rihanna, η Kylie Jenner και η Kim Kardashian φορούν ρούχα και αξεσουάρ του. Η Emily Ratajkowski στριμώχνει στις αποσκευές της για τη Μύκονο το La Bomba καπέλο και φωτογραφίζεται στο Santa Marina. Οι μικροσκοπικές τσάντες του Chiquito γίνονται αντικείμενα του πόθου: «δείτε το σαν κόσμημα, όχι τσάντα», θα πει εκείνος για τις Micro και Petit Chiquito τσάντες του που δε χωράνε ούτε κινητό. Σχεδιάζει εστιατόρια, όπως το Oursin στην καρδιά των Galeries Lafayette, για το οποίο συνεργάστηκε με την ελληνίδα κεραμίστρια, Δάφνη Λέων για τη δημιουργία των πιάτων, συνεχίζει να εμπνέεται από την ανεμελιά των 80's και της νότιας Γαλλίας. «Αποφασίσαμε να επιβραδύνουμε τον κύκλο παραγωγής μας, παρουσιάζοντας τη γυναικεία συλλογή μαζί με την ανδρική το Ιανουάριο και τον Ιούνιο. Αυτή η απόφαση μας επιτρέπει να μειώσουμε τον αριθμό των σόου, να αξιοποιήσουμε τις πρώτες ύλες για άνδρες και γυναίκες και να μειώσουμε τον ρυθμό για την ομάδα μου και τους συνεργάτες μας. Περισσότερο από μια δημιουργική απόφαση, είναι ένα αειφόρο μοντέλο το οποίο πιστεύουμε και λειτουργεί για μας», θα δηλώσει πέρυσι, πριν ακόμη τη λαίλαπα της πανδημίας.

A post shared by JACQUEMUS (@jacquemus)

A post shared by JACQUEMUS (@jacquemus)

A post shared by JACQUEMUS (@jacquemus)

https://www.instagram.com/jacquemus/

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice