Τα 10 κομμάτια που δεν πρέπει να λείπουν από την ντουλάπα σου
Μελετήσαμε τις τάσεις της μόδας για το 2021 και βρήκαμε τι πρέπει να περιλαμβάνει η ντουλάπα σου
Fashion

Φτιάξε την γκαρνταρόμπα του 2021

Τα 10 κομμάτια που δεν πρέπει να λείπουν από την ντουλάπα σου

Αυτά τα 10 ρούχα και αξεσουάρ θα φορεθούν πολύ τον φετινό χειμώνα σύμφωνα με τις επιταγές της μόδας και τα trends του 2021.

Το 2020, το έτος κορωνοϊού, μας εξανάγκασε να είμαστε ανεπιτήδευτες. Κι εμείς με τη σειρά μας εξαναγκάσαμε τους σχεδιαστές να μας οραματιστούν για το 2021 ανεπιτήδευτες και γοητευτικές.

Η χρονιά που ήδη διανύουμε μοιάζει ολόιδια με την περσινή, με την πανδημία να έχει επηρεάσει τη ζωή αλλά και την ντουλάπα μας. Τα «καλά μας» έμειναν κρεμασμένα στις κρεμάστρες, τα πρόχειρα φορέθηκαν όσο ποτέ. Φόρμες και πλεκτά, κάρντιγκανς ζακετάκια και τσόκαρα είχαν την τιμητική τους. Τακούνια; Ποια τακούνια και ποιες γόβες; Σκονίζονται κοντά ένα χρόνο σε κάποια παπουτσοθήκη!

Κατά πώς φαίνεται έτσι θα πάει και ένα μεγάλο μέρος του 2021, αλλά ας σκεφτούμε και τα θετικά. Ό,τι προλάβαμε να αγοράσουμε πέρσι, μπορεί να φορεθεί άνετα και φέτος.

Στο πνεύμα αυτής της νέας εποχής που αγνοεί όλες τις προηγούμενες νόρμες κομψότητας προέκυψαν τα trends του 2021 που προωθούν μια πιο προσγειωμένη, γήινη άποψη για το στιλ σε σχέση με τις εξαλλοσύνες του παλιού, προ-covid, κόσμου.

Μελετήσαμε τις τάσεις της μόδας για το 2021 και βρήκαμε τι πρέπει να περιλαμβάνει η ντουλάπα σου για τη χρονιά που πλέον διανύουμε. Τα περισσότερα από τα 10 κομμάτια που ακολουθούν τα έχεις ήδη.

 

 

Φόρμες
Το ρούχο που σε κάνει να είσαι και να νιώθεις ο εαυτός σου. Επένδυσε σε κάνα δυο επιπλέον από τις ήδη υπάρχουσες. Αχρείαστες να είναι, αλλά μάλλον δεν θα είναι.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dolce&Gabbana (@dolcegabbana)

 

Μπλούζες θεαματικές
Μπλούζες έχεις, ΟΚ, αλλά πλέον χρειάζεσαι κάτι πιο Zoom friendly. Με την τηλεργασία και τα μίτινγκ μέσω skype και Zoom και δεν συμμαζεύεται, θα πρέπει το ρούχο που διακρίνεται στην οθόνη να έχει κάτι ιδιαίτερο: είτε κάποιο συγκλό κόψιμο και ντεκολτέ, είτε κάποιο γκαγκάν χρώμα, είτε έναν μεγάλο γιακά.

 

 

Φόρεμα για το «σπίτι»
Είναι αυτό που λέει το όνομά του: το φοράς στο σπίτι, γιατί είναι χαλαρό και άνετο. Ωστόσο, είναι ΟΚ να το φορέσεις και έξω αν χρειαστεί να πεταχτείς στον μπακάλι για να αγοράσεις, ας πούμε, τραχανό ή γιουφκάδες.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ralph Lauren (@ralphlauren)

 

Puffer μπουφάν
Το φουσκωτό μπουφάν που αγοράσαμε πέρσι και δεν προλάβαμε να φορέσουμε, φέτος θα χρησιμοποιηθεί. Δεν πέταξες τα λεφτά σου.

 

 

Cardigan και coatigan
Λατρέψαμε τα μάλλινα ζακετάκια αλλά και τα coatigan που είναι τα μακριά πλεκτά, κάτι ανάμεσα σε κάρντιγκαν και παλτό. Απαραίτητα και για τον χειμώνα που ήδη διανύουμε, αλλά και για την άνοιξη και τις δροσιές της.

 

 

Φαρδύ τζιν
Τέρμα τα skinny jeans, όχι άλλο ρούφηγμα κοιλιάς και σφίξιμο στα μπούτια. Έμφαση στην άνεση! Η νέα τζιν προοπτική μάς θέλει με φαρδιά, με μπάγκι, με τζιν καμπάνες. Επιτέλους!

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gucci Official (@gucci)

 

Αθλητικά παπούτσια
Έχετε, το ξέρουμε, είστε σπορ τύποι. Ωστόσο φέτος τα σνίκερς ανήκουν και επισήμως στα μοδάτα πρέπει. Αναπόσπαστο κομμάτι του athleisure στιλ μας, αλλά πλέον και συνδυασμένα με κυριλέ κοστούμια. Σαν την Κάμαλα Χάρις στη Vogue.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jimmy Choo (@jimmychoo)

 

Αρβύλες
Περσινό τρεντ που επεκτείνεται και φέτος. Όσο πιο χοντρόσολα τα μποτάκια, τόσο το καλύτερο. Σετάρονται με street αλλά και με κομμάτια πιο εκλεκτικής αισθητικής.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Louis Vuitton (@louisvuitton)

 

Τσάντα Tote
Το real think κάθε στιλάτης γκαρνταρόμπας. Μια τσάντα Tote δεν μένει ποτέ αχρησιμοποίητη. Επενδύστε σε αυτή και θα σας βγάλει ασπροπρόσωπες για χρόνια.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Maren Zurek (@marenzurek)

 

Φουλάρι-κουβέρτα
Μιλάμε για τα μεγάλα τετράγωνα ζεστά φουλάρια που καλύπτουν λαιμουδάκι αλλά και ώμους και σχεδόν όλο το πάνω μέρος του σώματος. Χρήσιμα και για μέσα στο σπίτι, που σπάνια πια ανάβει το καλοριφέρ.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice