Η αιθέρια επίδειξη του Dior για το καλοκαίρι 2021

Η Maria Grazia Chiuri μας ταξίδεψε στο Κάστρο των Ταρώ στο πλαίσιο της Εβδομάδας Μόδας Υψηλής Ραπτικής του Παρισιού

Ο οίκος Dior παρουσίασε μέσω ενός φαντασμαγορικού βίντεο την Couture Συλλογή της Maria Grazia Chiuri για το καλοκαίρι του 2021.

Η αυτοκράτειρα, η ερωμένη, το αστέρι, η δύναμη, η δικαιοσύνη, ο τροχός της τύχης, ο μάγος, ο ήλιος. Η Maria Grazia Chiuri μας ταξίδεψε στο Κάστρο των Ταρώ για να μας παρουσιάσει την Couture συλλογή για τον Οίκο Dior στο πλαίσιο της Εβδομάδας Μόδας Υψηλής Ραπτικής του Παρισιού. Μέσα από ένα φιλμ- έργο τέχνης, η ηθοποιός Agnese Claisse καταφθάνει στη μάγισσα που της ρίχνει τα χαρτιά για να της πει την τύχη της. Ο καλλιτέχνης Pietro Ruffo, συνεργάτης από την προηγούμενη συλλογή του Οίκου, εμπνεύστηκε από την τράπουλα Visconti-Sforza του ομώνυμου Δούκα του ΜΙλάνου του 15ου αιώνα και δημιούργησε illustrations, τα οποία αξιοποιήθηκαν από τη σχεδιάστρια. Κάρτες χωρίς πρόσωπα ζωγραφίστηκαν πάνω σε υφάσματα, υφάνθηκαν, κεντήθηκαν σε μια Συλλογή- ωδή στη χειροποίητη δημιουργία.

Με ταυτόχρονη προβολή της ταινίας που σκηνοθέτησε ο Matteo Garrone στο Instagram, στο Facebook, στο YouTube και το website του Dior, οι φανατικοί θαυμαστές του εμβληματικού γαλλικού Οίκου περπάτησαν στο μαγικό Castello di Sammezzano στη Φλωρεντία και παρακολούθησαν την Agnese Claisse που έψαχνε την αγάπη. Όλοι αναζητούμε την τύχη μας αυτήν την περίοδο και το εύρημα αυτό είναι έξυπνο κι αποτελεσματικό για να δούμε τις λεπτομέρειες, τη δουλειά και την έμπνευση. Βεβαίως, αποτελεί κι ένα κλείσιμο του ματιού στον ίδιο τον Dior, ο οποίος ήταν προληπτικός και εμπιστευόταν συχνά μάντες και χαρτορίχτες.

Η παλέτα έμοιαζε σκονισμένη, με την πατίνα του χρόνου πάνω σε παλιά χρυσά κοσμήματα. Είδαμε μακριά φορέματα από βελούρ και μεταξωτό σιφόν, κάπες και μαντώ χρυσοποίκιλτα και κεντημένα, ντραπέ μπούστα σε παστέλ χρώματα και ρούχα ζωγραφισμένα στο χέρι. Τρομερά δουλεμένα ρούχα με αναγεννησιακές αναφορές αλλά και βυζαντινές λεπτομέρειες σαν να προορίζονται για ιέρειες μιας νέας εποχής. Βυσσινί, μπλε και πράσινο, επίσης σκονισμένα δημιουργούν πολύ ωραίες ενότητες ενώ τα ανδρόγυνα looks (κλασικά κοστούμια και matafor deux pieces) υπερτονίζουν τις δυο φύσεις που ενυπάρχουν σε κάθε πλάσμα. Όπως και στο βίντεο εξάλλου, όπου η πρωταγωνίστρια συναντά την ανδρική μορφή της και καθώς φιλιούνται, τη θέση τους παίρνει μια νέα μορφή, αναγεννάται.