Σήμερα γάμος γίνεται

Η σεζόν των γάμων έχει ξεκινήσει για τα καλά

Η σεζόν των γάμων έχει ξεκινήσει για τα καλά, οι προσκλήσεις για τις after δεξιώσεις δίνουν και παίρνουν, το έτος είναι καλό και μια χαρά, τα κτήματα και τα νησιά θα βουλιάξουν από εμφανίσεις, τα ζευγάρια ετοιμάζονται, δεν σταματάνε να πληρώνουν και να τρέχουν για τις απίστευτες λεπτομέρειες σε τούλια, μπομπονιέρες, τι ορεκτικό, τι μουσική, τι τραγούδι και τι ένας χαμός γίνεται.

image

 

Εσάς φυσικά η μόνιμη σας απορία είναι:«Tι θα βάλω?». Και ειδικά αν παντρεύεται η κολλητή, η επιστήθια, η αδελφή εκεί είναι που πρέπει να λάμψετε χωρίς όμως και να επισκιάσετε την αγαπημένη σας.

Ειλικρινά το σενάριο «δεν βρίσκω τίποτα που να μου πηγαίνει» και τα σχετικά δράματα δεν υπάρχει. Για όλες υπάρχει το ιδανικό outfit είτε είστε 20, 30, 40, 50, 60 είτε είστε κουμπάρα, είτε απλή καλεσμένη είτε είστε αδύνατη ή λίγο με πιασίματα. Χαρείτε το και πάρτε ιδέες από τα παρακάτω.

 

Νο,no,no

Aρχικά ξεκινάω λέγοντας ότι απαγορεύεται ρητώς και σε κάθε περίπτωση να εμφανιστείτε σε γάμο και να φοράτε λευκό ή κρεμ φόρεμα. Από σεβασμό προς το κορίτσι δεν το κάνουμε.. Επίσης έχω ακούσει και για κόκκινο αλλά οκ είπαμε, το έχω φορέσει μάξι σε νησί να σέρνεται, χωρίς κοσμήματα, πολύ μαύρισμα και αρχαιοελληνικά σανδάλια. Επίσης όσες σκέφτεστε για μαύρο -όπως και εγώ- ας το ξανασκεφτούμε διότι ένας γκουρού διαλογισμού και θετικής αύρας μου είπε ότι φορώντας μαύρα προσελκύετε και αρνητική ενέργεια, εκτός από ζέστη. Και τέτοια μέρα φαντάζομαι μόνο καλό κλίμα θέλετε γύρω σας. Οι μεγάλες τσάντες τύπου ώμου είναι αταίριαστες είτε φοράτε ένα ωραιότατο βραδινό σορτς, είτε απλά μία κεντημένη τουνίκ σε beach wedding party στη παραλία. Aν δεν έχετε κάποιο βραδινό τσαντάκι ή ένα μικρό φάκελο, και δεν έχετε budget για αγορά, καλύτερα αφήστε ελεύθερα τα χέρια χωρίς να κρατάτε κάτι.

Παλέτα

image

 

Ιδανικά χρώματα που μπορείτε να φορέσετε είναι όλα τα παστέλ όπως γαλάζιο, ροζ, λιλά, ροδακινί, κίτρινο, φυστικί και καφέ της άμμου. Αυτά δείχνουν υπέροχα σε ίσια παντελόνια ή χυτές παντελόνες. Συνδυάστε τα με δαντελένια τοπ ή ημιδιάφανα μεταξωτά πουκάμισα και καφέ ψηλά πέδιλα ή ξύλινα. Αν ο γάμος είναι σε νησί, περιττό να αναφέρω ότι τα τακούνια στιλέτο είναι big no. Μέχρι μία ψηλή σχοινένια εσπαντρίγια μπορείτε, διαφορετικά να το αποφύγετε. Υπάρχουν τέλεια φλατ ή σανδάλια στολισμένα σαν κόσμηματα.


 

Nτεσέν

image

 

Φανταστικά μπορείτε να συνδυάσετε διαφορετικά prints σε φούστα και τοπ κάνοντας δημιουργικό mix’n’match. Αυτά τα υφάσματα μπορεί να είναι χαρούμενα καλοκαιρινά καρό, ανθισμένα φλόραλ ή και αφηρημένα σαν έργα τέχνης που είναι και must για φέτος μιας και κατέκλεισαν τις πασαρέλες. Eπίσης η δαντέλα σε χρώμα ή τα κεντητά κομμάτια ταιριάζουν απόλυτα σε τέτοιες περιπτώσεις.


 

Beauty

image

 

Γενικά δεν είστε της υπερβολής, σας ξέρω, και για αυτό κρατήστε ένα καθαρό πρόσωπο, κάντε μια φρέσκια καθαριστική μάσκα (έστω να τραβήξει τη κούραση), κοιμηθείτε λίγο πριν (έστω και για ένα 20λεπτο beauty nap), περιποιηθείτε τα άκρα σας και μην βαφτείτε πολύ έντονα. Η ζέστη σίγουρα θα σας κουράσει και θα το χαλάσει.

image

Δώστε καλύτερα έμφαση στα μαλλιά σας κάνοντας ένα απλό ίσιωμα, μία χαμηλή αλογουρά ή όσες έχετε μακριά αφήστε τα λυτά φτιάχνοντας φαρδιές μπούκλες με ψαλίδι. Σας εκλιπαρώ μην βάλετε στο αυτί ψεύτικο λουλούδι, δεν μπορώ να το βλέπω άλλο και πραγματικά δεν είναι και ωραίο. Αν δεν είστε η Βουγιουκλάκη ή δεν σας έχει υποχρεώσει η νύφη να τα φορέσετε γιατί και καλά είναι μέρος του πάρτυ μην τα φορέσετε.

image

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice