Sebastien Jondeau, Karl Lagerfeld
O Sebastien Jondeau και ο Karl Lagerfeld. © insta @sebastienjondeau/©Steph/@zefashioninsider
Fashion

Ο σωματοφύλακάς του λέει για τον Lagerfeld:Δεν έλεγε ποτέ συγνώμη

Από τις φτωχογειτονιές του Παρισιού δίπλα στον ισχυρότερο άνδρα της μόδας: κυκλοφόρησε το βιβλίο του Sebastien Jondeau για τη ζωή του με τον Karl Lagerfeld.

Ο έμπιστος σωματοφύλακας του Karl Lagerfeld, Sebastien Jondeau, περιγράφει τα χρόνια της κοινής τους ζωής στο βιβλίο του, «Ça Va, Cher Karl?».

Kick boxing, wake surf, surf, τρέξιμο, ποδηλασία, βάρη, τα πάντα κάνει ο Sebastien Jondeau. Το δεξί χέρι του Karl Lagerfeld, συνέγραψε μαζί με την δημοσιογράφο Virginie Mouzat το βιβλίο «Ça Va, Cher Karl?», το οποίο και κυκλοφόρησε την τελευταία ημέρα της Εβδομάδας Μόδας Υψηλής Ραπτικής στο Παρίσι. Στις 220 σελίδες του, ο Jondeau περιγράφει τη γνωριμία τους όταν ήταν 16 ετών, πώς άλλαξε τη ζωή του αυτή η απρόσμενη συνάντηση «σαν να συναντούσα αστεροειδή» και πώς από σωματοφύλακας και οδηγός έφτασε να είναι ο έμπιστός και σύμβουλός του.

Αφεντικό, μέντορας, πατρική φιγούρα και είδωλο που του άνοιξε πόρτες και μυαλό. «Είναι ο άνθρωπος που με άλλαξε κοινωνικά, πολιτισμικά, στα πάντα. Είναι το Άγιο Δισκοπότηρο. Γι αυτό και του ζήτησα να δουλέψω μαζί του. «Αντιπροσώπευε την εξωστρέφεια που χρειαζόμουν», γράφει ο Jondeau. Παιδί χωρισμένων γονιών που ζούσε σε προάστιο του Παρισιού, είδε τη ζωή του να αλλάζει. «Μια νιότη χαοτική», θα πει ο ίδιος. Μοναχοπαίδι χωρισμένων γονιών και kickboxer με προδιαγεγραμμένη πορεία, σαν ήρωας ταινίας του Ken Loach, στον Karl βρήκε σταθερότητα. «Αυτή η νέα ζωή με τον Karl μού έδωσε τη δύναμη να αλλάξω τη δική μου. Δεν είμαι καλός στα λόγια, αλλά μου αρέσουν οι άνθρωποι που ανοίγουν την πόρτα στη γνώση», γράφει ο ίδιος. Όχι πως δεν ήταν απαιτητική η ζωή δίπλα του. Ο χρόνος που είχε για τον εαυτό του ήταν ελάχιστος, ενώ, όπως είπε ο Sebastien στο Paris Match, «μπορούσε να γίνει αδιανόητα σκληρός. Είχα δει να κάνει ανθρώπους να κλαίνε. Έσπαγα πόρτες από τα νεύρα μου. Δεν έλεγε ποτέ συγνώμη. Προσπαθούσε να απολογηθεί μέσα από πράξεις». Για είκοσι χρόνια, έζησε «μια ζωή υπέροχη και μια χρυσή φυλακή. Δεν έλειψα ποτέ από δίπλα του, εκτός από τη μέρα που πέθανε», συνεχίζει στο Paris Match.

Ο Karl βρήκε σ΄ εκείνον έναν γιο, σημειώνει η δημοσιογράφος Virginie Mouzat. «Δεν είναι ένα βιβλίο για τη μόδα. Είναι μια ιστορία για ανθρώπους. Περιγράφει την όμορη αφοσίωση που ακόμη αισθάνεται ο Sebastien για εκείνον που ήταν τα πάντα στη ζωή του ». Η Virginie συνειδητοποίησε και κάτι ακόμη, πιο βαθύ. Ο Sebastien, είναι ένας ευαίσθητος άνδρας κρυμμένος στο σώμα ενός μποξέρ. «Η αντίθεση ανάμεσα στο μικρό παιδί που θρηνεί την πατρική φιγούρα που έχασε και τον ευειδή και γυμνασμένο άνδρα ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα αντίθεση», θα πει.

Στα περισσότερα από 20 χρόνια που συνεργάστηκαν, ο Sebastien έζησε 2 ζωές. Με το chanelοπλάνο γυρίζει τον κόσμο, γνωρίζει τους πιο σημαντικούς ανθρώπους, τα πιο όμορφα μοντέλα, στο Παρίσι τον ξέρουν με το μικρό του όνομα και τον σέβονται. Συμμετέχει σε catwalks, γίνεται μοντέλο σε πασαρέλες, πρωταγωνιστεί σε καμπάνιες, περπατάει σε κόκκινα χαλιά των πιο μεγάλων events. Κατάφερε να μείνει προσγειωμένος, λέει η δημοσιογράφος που συνέγραψε το βιβλίο μαζί του. Εκείνος θυμάται το πρώτο τους ταξίδι στη Νέα Υόρκη όπου ο Karl είχε μαζί του περισσότερες από 25 βαλίτσες. «Μου θύμιζε σήριαλ που έβλεπα στην τηλεόραση. Νιώθω σαν να ξέρω τα πάντα αλλά την ίδια στιγμή, βυθιζόμουν στο γοητευτικό άγνωστο».

«Έμεινα πάντα στη σκιά σου ακολουθώντας τα βήματά της δόξας σου, παίρνοντας δύναμη από σένα», γράφει σε μια λεζάντα στο Instagram. «Όλα είναι δυνατά. Αν είσαι ζωντανός και υγιής, έχεις τα πάντα. Καμιά φορά το ξεχνάμε αλλά γιατί σκεφτόμαστε πιο υλιστικά, όμως είμαστε πολύ τυχεροί», λέει ο Sebastien, ο οποίος εκτός από ambassador του brand Karl Lagerfeld, παραμένει και σύμβουλος της Silvia Venturini Fendi στον ομώνυμο Οίκο, ο οποίος ήταν επίσης αγαπημένο παιδί του Kaiser.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice