Η Δάφνη του Bridgerton σε καμπάνια α λα Bridgerton

Σατανικές οι αισθητικές συμπτώσεις ανάμεσα στα ρούχα της Self-Portrait και του Bridgerton

Η Φοίβη Ντίνεβορ, η Δάφνη του Bridgerton, πρωταγωνιστεί στην καμπάνια του λονδρέζικου οίκου Self-Portrait.

Υπάρχει άνθρωπος που δεν είδε ακόμα το Bridgerton; Αμφίβολο. Ωστόσο το όνομα της σειράς του Netflix συνεχίζει να πουλάει σαν φρέσκο ψωμάκι. 

Τελευταίο χτύπημα; Μούσα του λονδρέζικου οίκου μόδας Self-Portrait είναι η «Δάφνη Μπρίτζερτον», κατά κόσμον Φοίβη Ντίνεβορ. Στις φωτογραφίες της καμπάνιας για τη συλλογή του φθινοπώρου 2021 μπορεί εύκολα να δει κανείς τις ομοιότητες με τη σειρά, τόσο σε επίπεδο σκηνικού όσο και σε επίπεδο ενδυματολογικό.

Η ηθοποιός ποζάρει σε ένα αρχοντικό του Λονδίνου (λέγεται ότι είναι το σπίτι της) φορώντας τα ρούχα της Self-Portrait που περιλαμβάνουν δαντέλες, φουσκωτά μανίκια, κορσέδες και παστέλ.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SELF-PORTRAIT (@mrselfportrait)

Βέβαια η Ντίνεβορ αποδίδει τις ομοιότητες σε απλή, σατανική σύμπτωση. «Είναι αστείο. Νομίζω πως είναι τελείως συμπτωματικό αυτό το καταπληκτικό νήμα που συνδέει ό,τι φορούσα στο Bridgerton με τη συλλογή του Τσονγκ (καλλιτεχνικός διευθυντής της Self-Portrait). Η Δάφνη εντοπίζει τις ομοιότητες στην απαλή χρωματική παλέτα και στις ντελικάτες δαντέλες των σχεδίων, όμως κατά τα άλλα τονίζει: «Νιώθω ότι η Self-Portrait πραγματικά έχει το βλέμμα της σε έναν πολύ πιο μοντέρνο και ρεαλιστικό τρόπο ντυσίματος».

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SELF-PORTRAIT (@mrselfportrait)

Η αλήθεια είναι πως ο Χαν Τσονγκ σχεδίασε τη συλλογή του πριν την προβολή του Bridgerton και τη θέασή του από 82 εκατομμύρια τηλεθεατών. Από τα 28 κομμάτια που συναπαρτίζουν τη φθινοπωρινή συλλογή ξεχωρίζουν μερικά «αριστοκρατικά» φορέματα, κορσέδες και γιλεκάκια που μοιάζουν υπερβολικά με τις ενδυματολογικές προτάσεις της Έλεν Μίρορτζνικ για το Bridgerton.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SELF-PORTRAIT (@mrselfportrait)

Ο Χαν Τσονγκ πάντως, ιδρυτής και κεφαλή της Self-Portrait, είναι σπουδαίος δημιουργός. Το σχεδιαστικό του στιλ υπερασπίζεται τη θηλυκότητα, τις δαντελένιες λεπτομέρειες, τα διακριτικά φλοράλ και τις προσιτές τιμές.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SELF-PORTRAIT (@mrselfportrait)

Η μεγαλύτερη διαφήμιση για τον οίκο του είναι οι πελάτισσές του. Ανάμεσά τους συγκαταλέγονται οι Κέιτ Μίντλετον, Μέγκαν Μαρκ, Μισέλ Ομπάμα, Ριζ Γουίδερσπουν, Κρίστεν Στιούαρτ, Μπιγιονσέ και Κλόε Καρντάσιαν. Μόνο τυχαίο δεν είναι ένα τέτοιο πελατολόγιο.