Η θεατράλε επίδειξη Moschino

Από τη Χάιλι Μπίμπερ μέχρι την Ντίτα Βον Τις, όλες περπατήσαν με τις σουρεάλ δημιουργίες του Τζέρεμι Σκοτ στην επίδειξη του Moschino

Σ΄ ένα all star cast σόου, Χάρλοου, Μπίμπερ, Μάξγουελ και Ντίτα Βον Τις, περπάτησαν με τις σουρεάλ δημιουργίες του Τζέρεμι Σκοτ για Χειμώνα 21 του Moschino.

Η Μέι Μασκ, μοντέλο εκ γενετής και μαμά του Έλον Μασκ καλωσορίζει το κοινό στο digital σόου που έχει ετοιμάσει ο Τζέρεμι Σκοτ, ο αμερικανός προβοκάτορας της μόδας, ο παιχνιδιάρης σχεδιαστής που έφερε τον ιταλικό Moschino στην εποχή του. Ένα tea party και μια παράσταση που βούτηξε στην οφθαλμαπάτη, στο όνειρο και στην αυθάδικη φινέτσα: ένα σόου που έχει δομηθεί σε τέσσερις ενότητες που έχει τα πάντα: από ταγιέρ και daywear σε φίνα φορέματα και old glam δημιουργίες.

Από φιλμ νουάρ σε μια εκδρομή των κοριτσιών

Η Χάιλι Μπίμπερ ανοίγει το σόου με tailored pin stripe κοστούμι με γραβάτα και σορτς. Στα ζωγραφισμένα σκηνικά που αποδίδουν μια μεγαλούπολη ενός φιλμ νουάρ, παρελαύνουν μοντέλα στην κόψη του ανδρόγυνου: ανδρικές γραμμές με αδιανόητα θηλυκή εφαρμογή. Η περιστρεφόμενη σκηνή γυρίζει, μια εκδρομή στην campagne με μεγάλα φορέματα με αγελάδες, αγρούς και γαλανούς ουρανούς, με πανωφόρια με το ίδιο print, ασορτί γόβες και τσαντάκια. Εκεί και η Μιράντα Κερ με τσάντα σιταποθήκη. Το σκηνικό αλλάζει: ως άλλες Τζέλες Δελαφράγκα, τα μοντέλα ξεπηδάνε μέσα από πίνακες, τα ζωγραφισμένα υφάσματα γίνονται ντραπέ φορέματα. «Αυτό που χρειαζόμαστε τώρα περισσότερο από ποτέ είναι η φαντασία, το γκλάμουρ και ό,τι σε κάνει να αισθάνεσαι φανταστικά: δε νομίζω ότι οι φόρμες μπορούν να το κάνουν αυτό», δήλωσε ο σχεδιαστής στη βρετανική Vogue.

Η καρδιά της Ντίτα Βον Τις

Στην ενότητα Shopping Safari, όπως την προλογίζει η μαμά Έλον Μασκ, ο Σκοτ τα δίνει όλα: μια καμηλοπαρδάλη, ένας κύκνος, μια πονηρή τίγρης και η Άμπερ Βαλέτα με χρυσό ντεπιές, η φούστα του οποίου καταλήγει σε ουρά ερπετού. Η δραματική μουσική εναλλάσσεται μ’ ένα χολιγουντιανό σκορ: στην ενότητα «Μια νύχτα στο θέατρο» βλέπουμε ροζ thigh boots, μια βελούδινη τουαλέτα, πάνω στην οποία είναι απλικαρισμένα όλα τα charms του Οίκου και τα γάντια- εσάρπα στους ώμους της Πρέσιους Λι ως άλλη Μέρλιν Μονρό, με καμπύλες. Στεκόμαστε λίγο περισσότερο στη Γουίνι Χάρλοου και τη ροζ κάπα με τους couture όγκους. Η Τζόαν Σμολς με χρυσή, χολιγουντιανής αισθητικής δημιουργία που αναδεικνύει την εκπληκτική φιγούρα της έχει δυο μπαλούν μανίκια σαν φτερά. Η Ντίτα Βον Τις με κόκκινη Old Hollywood τουαλέτα και απλικαρισμένες μαύρες καρδιές κλείνει το σόου. Καθώς στρίβει, η πιο όμορφη καρδιά αποκαλύπτει τα οπίσθια της σταρ του μπουρλέσκ. Σε μια εποχή που αδημονούμε να έρθει, της ασφάλειας, της υγείας, της κοινωνικότητας και της χαράς, η καρδιά του Moschino μας κλείνει το μάτι.