Η Λένα Ντάναμ και η plus size συλλογή ρούχων με την 11 Honoré
Λένα Ντάναμ © Rabbani and Solimene Photography/Getty Images
Fashion

Η Λένα Ντάναμ και η plus size συλλογή ρούχων με την 11 Honoré

Το brand και η ηθοποιός δημιούργησαν από κοινού μια συλλογή για τροφαντά κορίτσια

Η συγγραφέας, ηθοποιός, σκηνοθέτρια και παραγωγός της σειράς Girls Λένα Ντάναμ συνεργάζεται με την 11 Honoré για τη δημιουργία μιας plus size συλλογής.

«Ήμουν νούμερο 4 στο κόκκινο χαλί αλλά και νούμερο 16. Θα ήθελα να μπορούσα να πω ότι η εμπειρία ήταν ίδια, όμως απλώς δεν ήταν. […] Κι ενώ κάποιοι σχεδιαστές έχουν αγκαλιάσει το plus size σώμα μου, υπάρχουν άλλοι που θεωρούν πως ανταπεξήλθαν σε κάποιου είδους “πρόκληση” (και ότι είμαι γενναία απλά και μόνο επειδή κυκλοφορώ με αυτό το σώμα, ντυμένη με τέτοιο τρόπο που δεν το κρύβω από ντροπή). Επίσης συχνά αναρωτιέμαι αν ρούχα σχεδιαστών που φόρεσα έγιναν αντικείμενο κοροϊδίας ή αν περιφρονήθηκαν - αν το ίδιο look φορεμένο σε ένα πιο συμβατικό σώμα θα αντιμετωπιζόταν “πανηγυρικά” (σε τελική ανάλυση πολλά από αυτά τα outfits έζησαν μεγάλες στιγμές στις σελίδες των μεγαλύτερων περιοδικών μόδας και λοιπά)». 

Η εξομολόγηση ανήκει στη Λένα Ντάναμ, ένα υπερταλαντούχο κορίτσι που γνωρίσαμε ως δημιουργό της σειράς «Girls». Η Λένα με τις παραπανίσιες ικανότητες και τα παραπανίσια κιλά αγωνίστηκε για πολλά χρόνια για τη θετική αντιμετώπιση όλων των σωματότυπων στο Χόλιγουντ. Πλέον συνεργάζεται με το brand 11 Honoré και εξηγεί το γιατί: «Αυτή η συνεργασία αφορούσε την επιθυμία να καλλιεργηθεί ένας χώρος όπου το αν ένα plus size κορμί θα αγκαλιαστεί από τα ρούχα δεν είναι ζήτημα, και όπου τα ρούχα δεν απαιτείται να κρύψουν μια plus size γυναίκα».

Η Ντάναμ εξομολογείται επίσης: «Ξέρω πως μερικές φορές ήθελα να κρύψω ένα κορμί που δεν το ένιωθα δικό μου, και πως αυτό το κορμί (για μένα, αυτό αφορά μόνο εμένα) ήταν όταν έχανα βάρος εξαιτίας αρρώστιας, θλίψης ή και των δύο. Η αντιμετώπιση όλου αυτού του θέματος ως fashion statement ήταν θλιβερή, όμως το να βρω τρόπο να εφράσω την ευγνωμοσύνη μου στις plus γυναίκες που με ενέπνευσαν να νιώσω σαν στο σπίτι μου στο καμπυλόγραμμο περίπλοκο κορμί μου ήταν ένα μεγάλο δώρο».

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lena Dunham (@lenadunham)

Η Ντάναμ εκφράζει την ευγνωμοσύνη της στην 11 Honoré για τη συλλογή που δημιούργησαν από κοινού. Πρόκειται για πέντε κομμάτια, ένα φόρεμα, ένα πουκάμισο, ένα μπλουζάκι, ένα σακάκι και μια φούστα σε τιμές που κυμαίνονται από 98 έως 298 δολάρια. 

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice