Ο Pierre Cardin
Ο Pierre Cardin © EPA
Fashion

Pierre Cardin: Online ντοκιμαντέρ για τη ζωή και την καριέρα του

Πότε θα κυκλοφορήσει

looksiteblackandwhite.jpg
Look Team |

Ντοκιμαντέρ για τη ζωή και την καριέρα του Pierre Cardin θα κυκλοφορήσει online

Η ζωή και η πλούσια καριέρα του θρύλου της μόδας, Pierre Cardin θα μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη και θα γίνει ντοκιμαντέρ που μάλιστα θα κυκλοφορήσει online.

Πέρυσι το ντοκιμαντέρ για τον Pierre Cardin, με τίτλο «House of Cardin», συγκέντρωσε είδωλα από τη βιομηχανία της μόδας για να συζητήσουν τη ζωή και την καριέρα του θρυλικού σχεδιαστή και να χαρτογραφήσουν «πώς ένας άνθρωπος έγινε αυτοκρατορία της μόδας».

Ο Ζαν Πολ Γκοτιέ, η Ναόμι Κάμπελ, ο Γκούο Πέι και η Σάρον Στόουν είναι μεταξύ εκείνων που μιλούν για τον πρωτοπόρο σχεδιαστή, που ήταν πάντα μπροστά από την εποχή του στο ντοκιμαντέρ, στο οποίο συμμετέχουν επίσης σημαντικοί μουσικοί, ο Άλις Κούπερ και η Ντιον Γουόργουικ.

Ο ίδιος ο Γάλλος σχεδιαστής μόδας, γνωστός για τον ατελείωτο πειραματισμό, για την απελευθέρωση των γυναικών από άκαμπτα ενδύματα και την ενίσχυση της τάσης στα σχέδια unisex, εμφανίζεται επίσης μέσω εκτεταμένων συνεντεύξεων, που πραγματοποιήθηκαν πριν από το θάνατό του. O Pierre Cardin πέθανε στις 29 Δεκεμβρίου 2020 σε ηλικία 98 ετών.

Τώρα, το House of Cardin που σκηνοθέτησαν οι Ντέιβιντ Έμπερσολ και Τοντ Χιουζ, οι οποίοι είχαν πλήρη πρόσβαση στα αρχεία του σχεδιαστή μόδας και τη δυνατότητα να καταγράψουν την ιστορία του μέσα από συνεντεύξεις του ίδιου και διάσημων που επέλεγαν τις δημιουργίες τους θα είναι διαθέσιμο online στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία, μέσω της Blue Finch Film Release.

Το ντοκιμαντέρ θα κυκλοφορήσει για ψηφιακή λήψη από τις 26 Απριλίου.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice