Alber Elbaz
Alber Elbaz © EPA/ETIENNE LAURENT
Fashion

Πέθανε ο Ισραηλινός σχεδιαστής μόδας, Alber Elbaz

Το 2020 είχε επιστρέψει στη μόδα με το AZ Factory

looksiteblackandwhite.jpg
Look Team |

Πέθανε από κορωνοϊό σε ηλικία 59 ετών ο διάσημος Ισραηλινός σχεδιαστής μόδας, Alber Elbaz.

Έφυγε από τη ζωή σε νοσοκομείο του Παρισιού ο 59χρονος Alber Elbaz. Ο Alber Elbaz ήταν Ισραηλινός σχεδιαστής μόδας που ίδρυσε την AZ Factory και ήταν γνωστός για την πνοή αναζωογόνησης που έφερε στον οίκο Lanvin από το 2001 έως το 2015. Γεννημένος στο Μαρόκο, συνεργάστηκε με πολλούς οίκους μόδας, όπως οι Geoffrey Beene, Guy Laroche και Yves Saint Laurent.

Ο θάνατός του από κορωνοϊό, επιβεβαιώθηκε από την Compagnie Financière Richemont, συνεργάτη του στο AZ Factory, την τελευταία του επιχείρηση μόδας.

Βραβεύτηκε για την ικανότητα του να δημιουργεί υψηλή ραπτική σαν τέχνη. O Elbaz έκανε ένα πενταετές κενό μετά την εκδίωξή του από τον Lanvin και μόλις πριν λίγο καιρό ξεκίνησε το AZ Factory.

«Έχω χάσει όχι μόνο έναν συνάδελφο αλλά και έναν αγαπημένο φίλο», δήλωσε ο ιδρυτής και πρόεδρος του ομίλου, Γιοχάν Ρούπερτ σε δήλωσή του.

«Ο Alber ήταν μια από τις πιο λαμπρές και αγαπημένες προσωπικότητες της βιομηχανίας της μόδας. Πάντα τον θαύμαζα για την ευφυΐα, την ευαισθησία, την γενναιοδωρία και την ανεξέλεγκτη δημιουργικότητά του. Ήταν ένας άνθρωπος με ζεστασιά και ταλέντο, και το μοναδικό του όραμα, η αίσθηση της ομορφιάς και η ενσυναίσθηση αφήνουν το ανεξίτηλο αποτύπωμα της πορείας του», πρόσθεσε.

Ποιος ήταν ο Alber Elbaz

Ο Alber Elbaz γεννήθηκε στην Καζαμπλάνκα του Μαρόκου και μετακόμισε στο Ισραήλ για να σπουδάσει. Στη συνέχεια εκπαιδεύτηκε στη Νέα Υόρκη από τον Αμερικανό σχεδιαστή, Geoffrey Beene, από το 1989 έως το 1996 και έγινε δημιουργικός διευθυντής του οίκου Lanvin στο Παρίσι. Μετά από αυτή τη δουλειά σταμάτησε για πέντε χρόνια από τον χώρο της μόδας και επέστρεψε το 2020 με το AZ Factory.

Ο σχεδιαστής φρόντιζε να αναδεικνύει διαφορετικές κατηγορίες απλών ρούχων, τολμηρών κοσμημάτων, τσαντών και παπουτσιών και όλα αυτά να ταιριάζουν σε πολλές διαφορετικές γυναίκες, τις οποίες και είχε πάντα ως προτεραιότητα σε αυτά που σχεδίαζε. 

Ο Alber Elbaz είχε τον δικό του τρόπο να σχεδιάζει. «Πρέπει να κάνουμε το σύστημα να λειτουργεί για εμάς και να μην είμαστε σκλάβοι σε αυτό. Οι ιδέες ξεκινούν με τη διαίσθηση και τους φόβους που είναι και η ουσία της δημιουργίας. Ένας υπολογιστής δεν έχει διαίσθηση. Εμείς οι σχεδιαστές δεν συνεργαζόμαστε με μια αριθμομηχανή. Δουλεύουμε με όνειρα», έλεγε. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice