MI·RŌ
© MI·RŌ

MI·RŌ: για πρώτη φορά στην Ελλάδα "real size" ρούχα

Ρούχα για γυναίκες σε «ρεαλιστικά μεγέθη» από το γνωστό δίδυμο της Ελληνικής Μόδας.
  • A-
  • A+
Οι MI·RŌ μιλούν για τη γυναικεία σειρά "real size" που δημιούργησαν για ποικιλία σωματότυπων, σε συνεργασία με την εταιρεία DINA.

Το Plus Size στην Ελλάδα είναι μία πονεμένη ιστορία, όχι μόνο γιατί κάποια στιγμή, κάποτε, ίσως μας έχει απασχολήσει όλους λίγο έως πολύ, αλλά και γιατί τα “xxxl” ρούχα συνήθως κρύβονται σε καταστήματα που κάποιος τα πλησιάζει σαν να πρόκειται να αγοράσει κάτι παράνομα, είναι χώροι μιαροί για το glamour της βιομηχανίας μόδας. Ρούχα κατασκευασμένα μαζικά που, φυσικά, δεν ταιριάζουν σε όλους τους σωματότυπους. Οι άνθρωποι με «προσωπικό μέγεθος», τις περισσότερες φορές αναγκάζονται να μένουν ικανοποιημένοι με κάποιο ρούχο που «σχεδόν τους ταιριάζει”, αγορασμένο από όπου βρεθεί ποικιλία μεγεθών. Είναι γνωστό το ανέκδοτο/πραγματικότητα για το ότι στην ελληνική αγορά υπάρχει ο κανόνας «ένα μέγεθος για όλα» – που συνήθως είναι το medium. Tο οποίο, πάντα “σας πηγαίνει μια χαρά” κατά τις πωλήτριες.

Ευτυχώς, το ελληνικό καλοκαίρι με τις μεγάλες, λευκές ζέστες του, δικαιολογεί μία οριένταλ προσέγγιση που μας βολεύει όλους. Φαρδιά, λευκά ή πολύχρωμα ρούχα, τυνίκ και πουκαμίσες, κελεμπίες, τεράστια μακό μπλουζάκια – και κάπως έτσι οι plus size άνθρωποι βρίσκουν κάτι που να τους κρατάει ευχάριστα άνετους. Όχι πάντα με προσεγμένη αισθητική όμως.

Επίσημα, στην ελληνική αγορά δεν είχε εμφανιστεί μέχρι τώρα κάποια πρόταση από σχεδιαστική φίρμα ποιότητας που να έχει δημιουργήσει μία σειρά «ρεαλιστικών μεγεθών» για γυναίκες. Το δίδυμο των MI·RŌ, ο Δημήτρης Μαστρόκαλος και ο Γιάννης Ράπτης, έκαναν μία αποφασιστική κίνηση, πρωτοποριακή αλλά και τόσο «έτοιμη για την αγορά» που απορεί κανείς πώς δεν το είχε σκεφτεί κάποιος νωρίτερα και στα σοβαρά.

Οι MI·RŌ δημιούργησαν μία Ανοιξιάτικη/Καλοκαιρινή collection σε συνεργασία με την εταιρεία DINA, που ξεχειλίζει από χρώμα, έντονα prints και την αισθητική που έχουν κατά παράδοση τα ρούχα των δύο σχεδιαστών.

Η κ. Ντίνα Κωνσταντοπούλου της εταιρείας DINA δήλωσε: «Είμαστε πολύ περήφανοι γι’ αυτή την πρωτοποριακή συνεργασία. Στόχος μας είναι πάντα να συνδυάζουμε τα fashion trends με την υψηλή ποιότητα και την καινοτομία. Αυτή η collection δένει αυτά τα στοιχεία σε απόλυτη αρμονία.»

Είναι πολύ ευχάριστο να βλέπεις να πραγματοποιείται κάτι τόσο απλό – να υπάρχουν όμορφα ρούχα για όλους. Και ότι η «πολιτικά ορθή» κίνηση δεν είναι μόνο να βάζει το κάθε brand ένα plus size μοντέλο στις επιδείξεις του, αλλά να επιμένει σε 2 ή 3 το πολύ μεγέθη στις κρεμάστρες των καταστημάτων του.

Με την ίδια απλότητα, με έναν τρόπο σαν ευκολοφόρετο καλοκαιρινό ρούχο, απάντησαν στις ερωτήσεις μας οι δύο MI·RŌ για αυτή τη νέα συλλογή τους:

Διορθώστε με αν κάνω λάθος αλλά είσαστε ο πρώτος οίκος μόδας επιπέδου που δημιουργεί plus size σειρά. Μιλήστε μου λίγο για αυτή την απόφαση. Πιστεύετε ότι η μόδα στην Ελλάδα σνομπάρει τους άλλους σωματότυπους πλην των small και x-small;

Γ.Ρ. Δεν κάνετε κάποιο λάθος. Αυτός είναι ένας ακόμα λόγος που μας κάνει να νοιώθουμε ιδιαίτερα περήφανοι γι αυτή τη συλλογή. Ήταν μια σκέψη που την είχαμε για αρκετά χρόνια, αλλά μέχρι σήμερα δεν είχαμε βρει τον σωστό συνεργάτη που να έχει ακριβώς το ίδιο όραμα με εμάς γι αυτή τη συλλογή, μέχρι που οι δρόμοι μας συναντήθηκαν με την καταξιωμένη εταιρία του χώρου “DINA”.

mi-ro-photo

MI·RŌ
© MI·RŌ

Από τι αποτελείται αυτή η συλλογή και πώς σχεδιάστηκε; Ποιές ήταν οι εμπνεύσεις σας και η αισθητική σας προσέγγιση; Παρακολουθήσατε ίσως το street style των plus size Ελληνίδων;

Δ.Μ. Σ’αυτή τη συλλογή επενδύσαμε στο χρώμα, που θεωρούμε πως λείπει από αυτό του είδους τις συλλογές. Συνήθως είναι λίγο «θαμπές», σαν να θέλουν να κρύψουν κάτι… Θέλαμε τα ρούχα να έχουν ένταση και διαφορετικότητα, πιστοί βέβαια στο στην αισθητική μας και την άψογη εφαρμογή σε κάθε σωματότυπο.

Σε ποιες ηλικίες απευθύνεται αυτή η σειρά; Και σε τι βαλάντιο;

Γ.Ρ. Δεν μας αρέσει να περιορίζουμε ηλικιακά της δημιουργίες μας. Πιστεύουμε πως δεν το έχουμε κάνει ποτέ και δεν θα το κάναμε και τώρα… Σχετικά με τις τιμές κάναμε ότι καλύτερο μπορούσε να γίνει ώστε να είναι απόλυτα αρμονικές με την εποχή και την ποιότητα των ρούχων που κατασκευάζονται στην Ελλάδα.

mi-ro-photo

MI·RŌ
© MI·RŌ
 

mi-ro-photo

MI·RŌ
© MI·RŌ

Οι γυναίκες στην Ελλάδα, το καλοκαίρι, σχεδόν όλων των σωμτότυπων, αγαπούν τα φαρδιά, πολύχρωμα ρούχα, τις κελεμπίες που φοριούνται πολύ στα νησιά. Ακολουθήσατε αυτή τη σκέψη;

Δ.Μ. Προφανώς αναφέρεστε στα φορέματα-καφτάνια που είναι αγαπημένο ένδυμα των γυναικών στα νησιά. Εννοείται πως δεν γινόταν να λείπουν από τη δική μας συλλογή, σύμφωνα πάντα με την αισθητική των Mi-Ro.

-Ποιά είναι η κοινή σχέση που έχει η συγκεκριμένη συλλογή με την κύρια συλλογή σας για την Άνοιξη/Καλοκαίρι του 2021;

Δ.Μ. Φυσικά την ένταση του χρώματος.

mi-ro-photo

MI·RŌ
© MI·RŌ
 

mi-ro-photo

MI·RŌ
© MI·RŌ
 

mi-ro-photo

MI·RŌ
© MI·RŌ

-Το λεγόμενο "real size" δεν περιλαμβάνει μόνο τις plus size γυναίκες αλλά και ίσως και τις πιο ψηλές, τις πιο κοντές κλπ. Θα έχετε flexible κομμάτια και για αυτούς τους σωματότυπους;

Γ.Ρ. Ακριβώς όπως το λέτε. Το μεγαλύτερο μέρος της συλλογής απευθύνεται σε όλους τους σωματότυπους, λόγω των έξυπνων πατρόν που έχουν χρησιμοποιηθεί και των patterns. Είναι μια συλλογή που την δημιουργήσαμε με ένα motto στο μυαλό μας, beauty comes in all sizes.

-Υπάρχουν σκέψεις για "real size" σειρά και για άντρες;

Γ.Ρ. Σκέψεις ευτυχώς υπάρχουν πάντα και για πολλά πράγματα…

Πιστεύετε ότι η πανδημία επηρέασε με κάποιον τρόπο και τις ενδυματολογικές μας συνήθειες; Πιστεύετε ότι δόθηκε περισσότερη έμφαση στο casual σε σχέση με το πιο ιδιαίτερο στιλ;

Δ.Μ. Σίγουρα λόγω των συνθηκών, αλλά σιγά σιγά πηγαίνοντας προς την κανονικότητα, θεωρούμε πως πλέον αθλητικές φόρμες και γενικά casual ρούχα θα φοράμε μόνο στο γυμναστήριο.

Το Φθινόπωρο/Χειμώνας ‘21-’22 τι θα φέρει για τους Mi-Ro;

Δ.Μ.-Γ.Μ. Θέλουμε να ελπίζουμε τα καλύτερα…

Η συλλογή είναι διαθέσιμη online στο www.mi-ro.gr και σε επιλεγμένα καταστήματα σε όλη τη χώρα.

Δειτε επισης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Fashion Delirium ή αλλιώς «Με ρημάξατε στην τράκα»
Fashion Delirium ή αλλιώς «Με ρημάξατε στην τράκα»
Οι παντόφλες-φωμάκια του ράπερ Tommy Cash για τον Margiela
Οι παντόφλες-ψωμάκια του ράπερ Tommy Cash για τον Margiela
Back to top