Πώς η θεά Δήμητρα εμπνέει την Gucci

Ο οίκος ανέπτυξε ένα vegan υλικό που ονομάζεται Demetra

Ο οίκος Gucci ανέπτυξε ένα νέο vegan υλικό που ονομάζεται Demetra και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μια μεγάλη γκάμα προϊόντων.

Ο ιταλικός οίκος μόδας Gucci εισήγαγε την Demetra, ένα νέο πολυτελές υλικό που συνδυάζει ποιότητα, ευελιξία, ανθεκτικότητα και διακρίνεται για τις φιλικές προς το περιβάλλον αξίες του. Αποδεικνύοντας τις δυνατότητες του υλικού, το brand παρουσίασε τρία μοντέλα sneaker, τα Gucci Basket, Gucci New Ace και Gucci Rhyton, που σηματοδοτούν την πανηγυρική έναρξη της χρήσης της Demetra.

Το υλικό πήρε το όνομά του από τη θεά Δήμητρα των αρχαίων Ελλήνων, προστάτιδα της γεωργίας, της βλάστησης και της γονιμότητας. Για τη δημιουργία της Demetra απαιτήθηκαν δύο χρόνια έρευνας και δοκιμών από τους τεχνικούς της Gucci και παράγεται αποκλειστικά στο εργοστάσιο του οίκου στην Ιταλία. 

Κρατώντας επτασφράγιστο μυστικό τον τρόπο δημιουργίας της Demetra, η Gucci διαβεβαιώνει πως δεν υπάρχει πρόβλημα στη μαζική της παραγωγή, που είναι και το μεγαλύτερο πρόβλημα στα εναλλακτικά, οικολογικά υλικά. Ευέλικτη και ανθεκτική, η Demetra μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μια μεγάλη γκάμα προϊόντων, ενώ η Gucci, στο πλαίσιο της κυκλικής οικονομίας, στοχεύει στην επανάχρηση των «θεϊκών» απορριμμάτων.

Σε γενικές γραμμές, η οικολογική καινοτομία πίσω από την Demetra: animal-free πρώτες ύλες που προέρχονται από βιώσιμες, ανανεώσιμες και βιολογικές πηγές. Ανοίγοντας τις χρήσεις αυτού του νέου «υφάσματος», η Gucci θα χρησιμοποιήσει την Demetra και στη βιομηχανία της μόδας.

«Στην επέτειο των 100 μας χρόνων, η Demetra είναι μια νέα κατηγορία υλικού που συνδυάζει τα ποιοτικά και αισθητικά στάνταρ της Gucci με την επιθυμία για καινοτομία, αξιοποιώντας τις παραδοσιακές μας δεξιότητες και την τεχνογνωσία με στόχο ένα εξελισσόμενο μέλλον», δήλωσε ο CEO της Gucci Μάρκο Μπιζάρι. «Η Demetra προσφέρει στον κλάδο μας μια εύκολα επεκτάσιμη, εναλλακτική επιλογή και ένα πιο βιώσιμο υλικό που ανταποκρίνεται επίσης στην ανάγκη animal-free λύσεων».

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice