Πώς να εφαρμόσεις τις τάσεις στα κραγιόν του καλοκαιριού

Οι μάσκες φεύγουν. Ώρα να υποδεχτούμε τα έντονα χρώματα στα χείλη μας

Μάθε για τις επικρατέστερες τάσεις στα φετινά κραγιόν, τις τεχνικές, τα χρώματα και αρκετά tips για να αναδείξεις ξανά τα χείλη σου.

Καθώς οι περιορισμοί της μάσκας έχουν χαλαρώσει σημαντικά, οι πωλήσεις των κραγιόν αρχίζουν ήδη να αυξάνονται. Το καλοκαίρι αυτό, αν έχεις εμβολιαστεί, θα βγεις (επιτέλους) για ένα ποτό και η μάσκα θα βρίσκεται μέσα στην τσάντα σου και όχι γύρω από τον λαιμό σου, καλύπτοντας το μισό σου πρόσωπο. Σε μια από αυτές τις υπέροχες στιγμές που σου είχαν λείψει τόσο, σίγουρα θα θελήσεις ένα έντονο κραγιόν για να γιορτάσεις το γεγονός ότι τα χείλη και το χαμόγελο σου φαίνονται ξανά. Οι τάσεις στο μακιγιάζ είναι μαζί σου σε αυτό, με έναν επιπλέον σκοπό να ανεβάσουν την καλοκαιρινή διάθεση στα ύψη. Έντονα χρώματα, εκτυφλωτική λάμψη και λίγη νοσταλγία από τα αγαπημένα 90s είναι κάποια από τα πιο δημοφιλή trends στα κραγιόν. Μάθε παρακάτω κάθε λεπτομέρεια.

Εκρηκτικό Πορτοκαλί

Αρχικά έκανε την εμφάνιση του στην φετινή ανοιξιάτικη πασαρέλα του Versace και από ότι φαίνεται, η μανία του πορτοκαλί θα συνεχιστεί για όλο το καλοκαίρι. Το πορτοκαλί κραγιόν αξίζει να το δοκιμάσεις αν ψάχνεις για κάτι πιο cool από το κλασικό κόκκινο αλλά πιο ώριμο από ένα έντονο ροζ. Είναι ένα εντυπωσιακό και καλοκαιρινό χρώμα που εγγυημένα θα σου ανεβάσει τη διάθεση.
Η σωστή εφαρμογή: Τα έντονα χρώματα στα χείλη τα φοράμε με σκοπό να μείνουν έντονα όλη την ημέρα. Αλλιώς ποιο είναι το νόημα; Ξεκίνα λοιπόν με μια απολέπιση και ενυδάτωση των χειλιών σου. Ύστερα σχεδίασε το περίγραμμα και γέμισε το εσωτερικό με ένα μολύβι χειλιών, ιδανικά της ίδιας απόχρωσης. Τέλος, πέρασε το αγαπημένο σου πορτοκαλί κραγιόν.
Extra Tip: Για ένα chic αποτέλεσμα φόρεσε το πορτοκαλί στα χείλη συνδυασμένο με μια φυσική επιδερμίδα ή έστω ένα “No-makeup” look.

Σβησμένα χείλη

Αν σου φαίνεται κουραστικό το να σκοτίζεσαι για κάθε πιθανή μουτζούρα ή ξεθώριασμα του κραγιόν, πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις την συγκεκριμένη τάση. Η σβησμένη όψη του χρώματος στα χείλη, εκτός του ότι σε αφήνει ξέγνοιαστη έχοντας την αίσθηση ότι δεν φοράς καν κραγιόν, προσδίδει νεανικότητα και φρεσκάδα σε κάθε πρόσωπο. Φέτος το καλοκαίρι οι κυρίαρχες αποχρώσεις για ακαταμάχητα και αισθησιακά «σβησμένα χείλη» είναι οι σκούρες ροζ του βατόμουρου.
Η σωστή εφαρμογή: Μία ή έστω δύο το πολύ εφαρμογές από ένα lip stain είναι ιδανικές. Το lip stain παραμένει στα χείλη για ένα πολύ ικανοποιητικό διάστημα. Εναλλακτικά, εφάρμοσε ταμποναριστά ένα ματ κραγιόν και αφαίρεσε απαλά με ένα χαρτομάντηλο το περίσσιο προϊόν.
Extra Tip: Χρησιμοποίησε τα δάχτυλα σου και άπλωσε λίγο από το προϊόν που έχεις τοποθετήσει στα χείλη σαν ρουζ στα μάγουλα για ένα on-trend, μονοχρωματικό αποτέλεσμα.

Υπέρλαμπρο lip gloss

Τα 90s είναι παντού φέτος και φυσικά πρωταγωνιστούν και στο μακιγιάζ. Δεν μιλάμε όμως για μια απλή, διακριτική λάμψη στα χείλη. Φέρε στο μυαλό σου μακιγιάζ από R&B video clips με γεμάτα, ζουμερά χείλη που γυαλίζουν από χιλιόμετρα μακριά. Το έντονο gloss δίνει όγκο, αναδεικνύει όλα τα χείλη και την έξτρα λάμψη, όπως και να έχει, την αναζητάμε το καλοκαίρι.
Η σωστή εφαρμογή: Εδώ υπάρχουν επιλογές. Μπορείς να εφαρμόσεις lip gloss σε γυμνά χείλη αναδεικνύοντας το φυσικό τους χρώμα, μπορείς να σχεδιάσεις το περίγραμμα τους εφαρμόζοντας το gloss από πάνω, ή μπορείς να αναδείξεις ένα χρωματιστό κραγιόν δίνοντας του έξτρα λάμψη.
Extra tip: Μην το παρακάνεις με τις στρώσεις του lip gloss στα χείλη, δεν θα δώσεις μεγαλύτερη λάμψη με αυτόν το τρόπο. Επένδυσε στο κατάλληλο προϊόν και πίστεψε με, μία-δυό στρώσεις είναι ότι πρέπει για ένα λαμπερό αποτέλεσμα που δεν «κολλάει».

Απροσδόκητα χρώματα

Είπαμε, φέτος τα χείλη με έντονα χρώματα και λάμψη είναι must. Ώρα όμως να το φτάσουμε στα άκρα και για τις τολμηρές προσωπικότητες με χρώματα όπως το μωβ, το έντονο ροζ ή φούξια και το φλούο κοραλί. Η επιλογή ενός τόσο έντονου και statement χρώματος καλό θα ήταν να γίνει προσεκτικά και σύμφωνα πάντα με τον φυσικό υποτόνο της επιδερμίδας μας. Οι αποχρώσεις αυτές αναδεικνύονται ιδανικά σε μια βραδινή έξοδο τονίζοντας στο έπακρο μια ηλιοκαμένη επιδερμίδα.
Εφαρμογή: Είμαι της άποψης ότι όταν θέλεις να υπερβάλεις, κάνε το ολοκληρωμένα και μέχρι τέλους. Συμπλήρωσε με ένα έντονο eyeliner ή παίξε με αντίθετες χρωματικές επιλογές και συνδυασμούς στις σκιές των ματιών σου.
Extra tip: Φόρα με αυτοπεποίθηση ένα τέτοιο κραγιόν και κράτα το πάντα μέσα στην τσάντα σου, διατηρώντας το χρώμα ανέπαφο.

Χείλη 90s supermodel

Φέρε στο μυαλό σου τα nude χείλη με το έντονο καφέ περίγραμμα των iconic μοντέλων των 90s όπως οι Cindy Crawford και Naomi Campbell. Το trend αυτό το αφήσαμε πίσω διότι ήταν αρκετά «σκληρό» και ψεύτικο στο πρόσωπο. Φέτος όμως ήρθε η στιγμή για να το ανανεώσουμε στην καλύτερη εκδοχή του εμπλουτίζοντας το με νέα χρώματα, υφές και φυσικά ένα πιο «ντεγκραντέ» και φυσικό αποτέλεσμα. Είναι μια κατάλληλη τεχνική για εσένα που αναζητάς έντονο όγκο στα χείλη.
Εφαρμογή: Επίλεξε ένα μολύβι δύο με τρεις τόνους πιο σκούρο από το κραγιόν και εφάρμοσε το στο περίγραμμα των χειλών σου. Ύστερα άπλωσε το κραγιόν και με ένα πινελάκι ή το δάχτυλο σου σβήσε το σκούρο περίγραμμα προς το κέντρο των χειλών. Μπορείς να προσθέσεις κάποιο gloss ή να ταμπονάρεις μια ακόμη πιο φωτεινή απόχρωση στο κέντρο των χειλών για maximum όγκο.
Extra tip: Απλά μη το παρακάνεις. Η τεχνική αυτή θέλει μέτρο και σίγουρα όχι έντονο over-lining.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice