Κένταλ και Μπέλα Χαντίντ στο αντίσκηνο του Jacquemus

Με μια επίδειξη φλούο ρούχων για το προσεχές φθινόπωρο, ο γάλλος σχεδιαστής ανοίγει τον χορό των σόου με κοινό

Jacquemus: Fashion show με τις δημιουργίες FW2022, για πρώτη φορά μετά την πανδημία με κοινό.

Κάπου λίγο έξω από το Παρίσι, σ΄ ένα κινηματογραφικό στούντιο ονειρεύτηκε το πρώτο του σόου μετά την παύση των κυλιόμενων καραντινών ο Jacquemus. Σαν να βρίσκονταν μέσα σε ένα αντίσκηνο οι θεατές. Στο σημείωμα του σχεδιαστή που τους περίμενε στο κάθισμά τους: «ήθελα να επικεντρωθώ στα ρούχα, τις σιλουέτες, τα χρώματα, τα υφάσματα, τις λεπτομέρειες και την ενέργεια των μοντέλων. Ήθελα το σκηνικό να είναι μίνιμαλ που να απεικονίζει την έμπνευση της συλλογής.

Kendall Jenner και άλλο μοντέλο γυναίκα στην επίδειξη Jacquemus

Δεν έδωσε καμία συνέντευξη κι αυτό φάνηκε να εκνευρίζει τα Μέσα της μόδας, που κατά τα άλλα λατρεύουν τον σχεδιαστή με το χάρισμα να φτιάχνει εικόνες, φανταστικά αξεσουάρ και ινσταγκραμικές συλλογές. Η επέλαση του φλούο ροζ, του φούξια και του κίτρινου δίπλα στο ζηλευτό κόκκινο και το nude έδωσε στην επίδειξη μια ωραία ροή που μοιάζει άχρονη: και καλοκαίρι και χειμώνας και κοιλιακοί έξω και υπερμεγέθη μπουφάν για να ντυθεί ταυτόχρονα και η αυστραλέζα και ο κάτοικος L.A.

Μοντέλα στην επίδειξη Jacquemus

Αγόρια με biker shorts και κορίτσια με cropped tops και puffer jackets, mules από γούνα και βεβαίως τσάντες. Η Ciuciu που κρατούσε η Kendall Jenner φαίνεται ότι θα μοσχοπουλήσει ενώ κορίτσια plus size έκαναν την εμφάνισή τους με τολμηρό φούξια και πουκάμισα ανοιχτά. Στη συλλογή με το όνομα "Montagne", η οποία είναι ήδη προς πώληση online, ο Jacquemus εφάρμοσε το "see now, buy now". Κανένα millennial δεν θα περιμένει μήνες τρεις για να πάρει αυτό που είδε σήμερα. Η φάση είναι «τώρα σ’ είδα» και απαιτεί μια πολύ καλά ρυθμισμένη μηχανή για να το πετύχει: κάθε λουκ της πασαρέλας οφείλει να υπάρχει σε απόθεμα για τους φανατικούς πελάτες του γάλλου σχεδιαστή. Προς το παρόν όλα τα προϊόντα της συλλογής είναι pre-order.

Μοντέλα στην επίδειξη Jacquemus. Πάνω δεξιά είναι η Bella Hadid

«Είναι η ανδρική έκδοσή μου», πόσταρε η Bella Hadid για τον Simon Porter, τον σχεδιαστή που από συλλογή σε συλλογή μετακινεί το κέντρο βάρους της μόδας σε δρόμους πιο χαλαρούς και πειραματικούς. Μπορεί από υφάσματα να μην γνωρίζει πολλά, οι εφαρμογές να είναι λίγο πιο χαλαρές από ό,τι θα ήθελα ή θα έπρεπε, τα ρούχα του να μοιάζουν ίδια από φορά σε φορά, ξέρει όμως πώς να παίζει το παιχνίδι.

Μοντέλα στην επίδειξη Jacquemus

Η Chiquito σε όλα τα μεγέθη, η Pitchou, η Carino, η Bambino είναι αναπόσπαστο αξεσουάρ των IT girls σε όλον τον κόσμο ενώ το murse (mens purse) αρχίζουν να κερδίζουν έδαφος στους (πλούσιους) άνδρες. Δεν είναι τυχαίο που στην τελευταία ανδρική συλλογή Fendi παρουσιάστηκαν μικροσκοπικά τσαντάκια.

Μοντέλα στην επίδειξη Jacquemus

Διογένης Δασκάλου - Monie & Monie Conniente: Comedia Al Dente στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice