Douze points στα πόδια σου

Μικρά tips για να την παλέψεις όταν φοράς τακούνια

Εννοείται ότι σου αρέσουν τα ψηλοτάκουνα παπούτσια. Δεν υπάρχει γυναίκα που να μη φοράει σε εξόδους, ειδικές περιστάσεις ή ακόμα και κάθε μέρα γόβες, πλατφόρμες και πέδιλα με τακούνι. Και πώς να μη σου αρέσουν άλλωστε αφού φορώντας τα ολόκληρο το στιλ σου γίνεται αυτομάτως πιο θηλυκό και αισθησιακό;

Έρευνες έχουν δείξει ότι άντρες και γυναίκες θεωρούν πιο σέξι τις γυναίκες που φορούν τακούνια, καθώς αλλάζει ο τρόπος με τον οποίον κινείται ολόκληρο το σώμα τους- συμπεριλαμβανομένων των γοφών, των γονάτων, των πελμάτων, της λεκάνης ακόμη και των ώμων.

Όλα καλά και ωραία, δε λέω, «μπρος στα κάλλη τί είναι ο πόνος» και τα σχετικά, αλλά σοβαρά τώρα, πως την παλεύεις για περισσότερο από 2 ώρες όταν φοράς 12ποντα; Ας δούμε μερικά μικρά tips που μπορεί να κάνουν την πασαρέλα μας λίγο πιο υποφερτή.

1) Αρχικά κάνουμε ένα χλιαρό ποδόλουτρο για να χαλαρώσουμε και να ξεκουράσουμε τα πόδια μας. Αν το ποδόλουτρο δε είναι το καλύτερό σας, τότε μπορείτε να κάνετε ένα ολιγόλεπτο μασάζ με λίγες σταγόνες Johnson’s Baby Oil που θα αναζωογονήσει, θα μαλακώσει και θα ενυδατώσει τα πόδια σας.

n

Sos! Αποφεύγουμε το πεντικιούρ ή το τρίψιμο σκληρών επιφανειών πριν την έξοδό μας γιατί το δέρμα θα είναι πιο ευαίσθητο και ταλαιπωρημένο και θα πονέσουμε διπλά.

2) Πριν φορέσουμε τα αγαπημένα μας 12ποντα, μπορούμε να τοποθετήσουμε στο εσωτερικό τους ένα ζευγάρι πατάκια που απορροφούν τους κραδασμούς και κάνουν το πάτημα πιο μαλακό. Αν δεν έχετε ήδη, μπορείτε να τα βρείτε σε οποιοδήποτε φαρμακείο ή σουπερμάρκετ.

3) Αν τα παπούτσια είναι καινούρια και μας στενεύουν, μπορούμε να βάλουμε ένα ζευγάρι χοντρές αθλητικές κάλτσες και να τα φορέσουμε για λίγη ώρα για να ανοίξουν. Εναλλακτικά, παίρνουμε μια σελίδα εφημερίδας, την κάνουμε μπάλα, την νοτίζουμε με οινόπνευμα, τη στριμώχνουμε στο σημείο του παπουτσιού που μας στενεύει και την αφήνουμε για καμιά ώρα τουλάχιστον.

n

Εντάξει, η κοπέλα το έκανε για στιλ. Εσύ καλύτερα να βγάλεις την καλτσούλα όταν βγεις, Ιούλιο μήνα. Μη γελάει ο κόσμος.

4) Γενικά καλό είναι να φοράμε τα τακούνια μας λίγο πριν φύγουμε από το σπίτι, για να μην ταλαιπωρούμε άσκοπα περισσότερο τα πόδια μας.

n

5) Καλού κακού, στριμώχνουμε στην τσάντα μας ένα ζευγάρι φλατ πεδιλάκια γιατί σημασία έχει όπου πάμε να διασκεδάσουμε, κι όχι να υποφέρουμε. Άσε που δεν είναι καθόλου σέξι να κουτσαίνεις!

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice