Το λεοπάρ επιστρέφει με άγριες διαθέσεις
Dolce&Gabbana, Blumarine, Sharon Stone, Christian Dior
Fashion

Το λεοπάρ επιστρέφει με άγριες διαθέσεις

Στις φθινοπωρινές τους συλλογές οι σχεδιαστές τιμούν το μοτίβο με το παραπάνω

Το λεοπάρ, ένα παρεξηγημένο μοτίβο, επιστρέφει στη μόδα, καθώς είναι πολλοί οι σχεδιαστές που φρόντισαν να αποκαταστήσουν τη φήμη του.

Το λεοπάρ ποτέ δεν πεθαίνει, δεν το σκιάζει φοβέρα καμιά, μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει και ξανά προς τη δόξα τραβά. Κοινώς το λεοπάρ είναι μια επένδυση που δεν θα τη μετανιώσεις με τη χρόνια. Και αν ήδη δεν διαθέτεις κάτι λεοπαρδαλέ, ήρθε η ώρα να αγοράσεις, γιατί φέτος επιβάλλεται να το φορέσεις. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by CELINE (@celine)

Αν και κομμάτι της ποπ κουλτούρας, το λεοπάρ υπήρξε δυσφημισμένο μοτίβο στο παρελθόν. Θεωρούνταν στην καλύτερη περίπτωση κιτς (θυμηθείτε τα «Φιλαράκια», όπου η μόνη που φορούσε λεοπάρ ήταν η κακόγουστη Τζάνις - ohhh my goddd) και στη χειρότερη πρόστυχο. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Paco Rabanne (@pacorabanne)

Σήμερα αυτές οι αντιλήψεις έχουν ξεπεραστεί. Ναι, το λεοπάρ, σε ένα στενό φόρεμα που αναδεικνύει τις καμπύλες και τη σιλουέτα, μπορεί να δείχνει σέξι. Αλλιώς από μόνο του τι λάγνο έχει ένα μοτίβο που αντιγράφει το δέρμα της λεοπάρδαλης;

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by V'Che Label (@vchelabel)

Το 2021 το λεοπάρ αγκαλιάστηκε ευρέως από τους ανθρώπους της μόδας, είτε μιλάμε για influencers είτε μιλάμε για σχεδιαστές και οίκους. Οι Celine, Etro, Max Mara, Michael Kors, Paco Rabanne, Lanvin, Dolce & Gabbana είναι μερικοί μόνο οίκοι που χρησιμοποίησαν το leopard print στις πασαρέλες με τις φθινοπωρινές τους συλλογές.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Blumarine (@blumarine)

Το λεοπάρ γίνεται κλασικό, κομψό και προσβάσιμο από όλους. Πέρα από τα total looks μπορεί να φορεθεί συνδυασμένο με άλλα μοτίβα ή με μονόχρωμα μινιμαλιστικά κομμάτια, σε φούστα ή με τζιν, σε παλτό ή παρκά.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Negris LeBrum (@negris_lebrum)

Μετά το τέλος της covid, ο κόσμος χρειάζεται μια fashion πρόκληση. Έτσι, το λεοπάρ επιτίθεται άγρια στο «μικροαστικό» στιλ της μονοτονίας και γίνεται το απόλυτο pattern όχι κρυφών πόθων αλλά τολμηρού στιλ. Κι ενώ υπάρχουν κανόνες για το πώς να φορέσεις λεοπάρ ή γενικώς animal print, φέτος το φθινόπωρο αγνόησέ τους όλους και κάνε τα δικά σου. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dolce&Gabbana (@dolcegabbana)

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice