Nensi Dojaka: Γιατί όλες θέλουν να φορέσουν ρούχο της;
© EPA/NEIL HALL
Fashion

Nensi Dojaka: Γιατί όλες θέλουν να φορέσουν ρούχο της;

Ποια είναι η νικήτρια του βραβείου LVMH, που το σήκωσε με ομόφωνη απόφαση της επιτροπής

Η σχεδιάστρια μόδας Nensi Dojaka είναι η φετινή νικήτρια του βραβείου LVMH, συμμετείχε στην Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου και αρέσει πολύ στις influencers.

Η Nensi Dojaka είναι η φετινή νικήτρια του βραβείου της LVMH και πριν λίγες μέρες παρουσίασε τη νέα της συλλογή σε ολόδικό της σόου κατά την Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου. Όλοι όσοι έπρεπε ήταν εκεί για να δουν τη δουλειά ενός ταλέντου που η κριτική επιτροπή της LVMH και των Virgil Abloh, Stella McCartney και Marc Jacobs επέλεξε ομόφωνα.

Η αισθητική της δείχνει πάρα πολύ απλή, πάρα πολύ φορέσιμη και εμπορική, πάρα πολύ σέξι. Σχεδιάζει αιθέρια, αισθησιακά και θηλυκά ρούχα που μοιάζουν με εσώρουχα αλλά όλοι θέλουν να τα φορούν στον έξω κόσμο. Εμμένει στα αποκαλυπτικά cut-outs, τιςντελικάτες διαφάνειες, το λίγο ύφασμα, τα πολλά layers και τις μικροσκοπικές λεπτομέρειες. Κοινώς, από τα φορέματα και τα tops μέχρι τα παντελόνια και τις κάλτσες της, όλα αποκαλύπτουν πολλή σάρκα και είναι περίτεχνα.

Γεννημένη στην Αλβανία πριν από 28 χρόνια, απόφοιτη του Fashion East και του Central Saint Martin, με έδρα της επιχείρησης και της ζωής της πλέον το Λονδίνο, ξεκίνησε το label της στο ξεκίνημα της πανδημίας. Δύσκολα πράματα. Παρ’ όλα αυτά, όσοι έχουν την οξυδέρκεια να εντοπίσουν ένα ταλέντο μόλις το δουν, θέλουν να έχουν (και ήδη έχουν) ένα κομμάτι με την υπογραφή της. Το βραβείο της LVMH ισοδυναμεί με 300.000 ευρώ και με έναν χρόνο καθοδήγησης από την ομάδα του ομίλου σε θέματα μάρκετινγκ, σχεδιασμού, βιώσιμης ανάπτυξης.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nensi Dojaka (@nensidojaka)

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nensi Dojaka (@nensidojaka)

 

Selfridges, Mytheresa, Farfetch έχουν ήδη στα ράφια τους Nensi Dojaka. Μπέλα Χαντίντ, Ντούα Λίπα, Έμιλι Ραταϊκόφσκι την έχουν ήδη φορέσει σε επίσημα events.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nensi Dojaka (@nensidojaka)

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nensi Dojaka (@nensidojaka)

 

Όσοι ενημερώνονται και ενημερώνουν για τα της μόδας έδωσαν παρών στο πρώτο της fashion show, με πρώτη και καλύτερη τη Σούζι Μένκες. Ήταν μια επίδειξη «για τα ρούχα και για τα κορίτσια». Και για το «μίνιμαλ», θα συμπληρώναμε εμείς. Με συμμετρίες και τούλια, με τιράντες και ανοιχτές πλάτες, με λεπτεπίλεπτες λεπτομέρειες και σιλουέτες, με μια διευρυμένη, πιο αισιόδοξη χρωματική παλέτα της Dojaka σε σχέση με τα χρόνια των σπουδών. Γιατί να μην είναι αισιόδοξη; Το μέλλον την περιμένει με ανοιχτές αγκάλες.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by LVMH (@lvmh)

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice