Το «φαινόμενο» Ghali υπογράφει τη νέα συλλογή της Benetton

Ο ιταλός ράπερ που έχει κλέψει τις καρδιές χιλιάδων θαυμαστών με τη μουσική του έχει πολλά να πει

Ghali: Ο ιταλός μουσικός που προβάλλει την πολυπολιτισμικότητα, υπογράφει τη νέα συλλογή της United Colors of Benetton.

Δεν γίνεται να μην έχεις ακούσει για τον Ghali. Ένας ιταλός ράπερ που μόνο η λέξη «φαινόμενο» μπορεί να τον χαρακτηρίσει αφού κατάφερε να βρεθεί από τις φτωχογειτονιές του Μπάτζιο (Μιλάνο) στην κορυφή του κόσμου, να αποθεώνεται για τη μουσική του και να είναι ambassador μεγάλων διεθνών brands. Ο Ghali γεννήθηκε στο Μιλάνο από Τυνήσιους γονείς και η μητέρα του τον μεγάλωσε μόνη της υπό εξαιρετικά δύσκολες οικονομικές συνθήκες. Ο ίδιος δεχόταν έντονο bullying στο σχολείο εξαιτίας της καταγωγής του και της θρησκευτικής του ταυτότητας αφού είναι μουσουλμάνος.

Πώς κατάφερε να περάσει από την αφάνεια στην διασημότητα; Το 2017, ο πρώτος του δίσκος ξεπέρασε το άλμπουμ του E Sheeran στο Spotify στην Ιταλία και σήμερα, στα 28 του, ο Ghali είναι στο ραδιόφωνο, στην τηλεόραση, στις διαφημίσεις, στα βιντεοπαιχνίδια. Μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι το είδος της μουσικής που δημιουργεί είναι ιδιαίτερα δημοφιλές τα τελευταία χρόνια, όμως κυρίως οφείλεται στους στίχους του. Σε αντίθεση με τα περισσότερα ραπ ή τραπ τραγούδια που μιλούν για όπλα, λεφτά, γυναίκες, ο Ghali τραγουδάει για την αγάπη. Το ανεπίσημο σλόγκαν του είναι T.V.B («σ' αγαπώ», στα ιταλικά), τραγουδάει φορώντας ρούχα με έντονα χρώματα, βάζει ουράνια τόξα στα post του στο Instagram και τελείως «ιταλικά» τραγουδάει για τη μητέρα του, την οποία αγαπάει πολύ. Ορίζει την πολυπολιτισμικότητα με το στιλ του, τους στίχους του, τη στάση του απέναντι στη ζωή. Έχει πουλήσει πάνω από 1,5 εκατ. δίσκους και έχει συνεργαστεί με ιταλούς και διεθνείς αστέρες του χιπ-χοπ, κοντεύει τους 2,5 εκατ. followers στο Instagram και 2 εκατ. στο Spotify. Είναι απλά... φαινόμενο.

Η συνεργασία με τη Benetton

Μετά από μια σειρά παράλληλων πρωτοβουλιών – όπως η λίστα United Sounds of Benetton του Spotify και το limited edition varsity μπουφάν που σχεδίασε για το brand το Μάιο, τώρα έρχεται η μίνι συλλογή United Colors of Ghali που επιμελήθηκε ο ίδιος ο καλλιτέχνης. Η συλλογή αποτελείται από oversized street wear κομμάτια με χαλαρή εφαρμογή, που χαρακτηρίζονται από τη χρήση των παραδοσιακών χρωμάτων της Benetton.

«Προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε κάτι κομψό και άνετο που μπορεί να φορέσει ο καθένας. Είμαστε οι νέοι σχεδιαστές, που σχεδιάζουμε και ρούχα αλλά και μουσική», αναφέρει ο Ghali. Τα ρούχα περιέχουν σαφείς αναφορές στο υπόβαθρο και την αισθητική του. Mπλουζάκια ράγκμπι με μπάλωμα με ποπ γράμματα και έντονα χρώματα, φούτερ με ή χωρίς κουκούλα και μέγεθος XXL διακοσμημένα με συνθήματα που έχουν γραφτεί στο χέρι ή έχουν το λογότυπο Ghali / Benetton.

Το πάρτι λανσαρίσματος

Την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου, με την ευκαιρία της έναρξης της Εβδομάδας Μόδας του Μιλάνου, η Benetton παρουσίασε την νέα συλλογή - συνεργασία με τον Ghali μέσα από ένα εντυπωσιακό πάρτι που τα είχε όλα: πολλή μουσική, λαμπερούς καλεσμένους, μοναδικό στιλ. Guest εμφάνιση έκαναν ο DJ Vladimir Cauchemar και ο ράπερ Laylow, ενώ στο πλευρό του Ghali βρισκόταν και η αγαπημένη του μητέρα.

Η συλλογή είναι ήδη διαθέσιμη online, ενώ από τις 30 Σεπτεμβρίου θα βρίσκεται και σε επιλεγμένα καταστήματα United Colors of Benetton. 

Benetton - United Colors of Ghali

Benetton - United Colors of Ghali

Τον Οκτώβριο, η United Colors of Benetton θα παρουσιάσει την εμπειρία Ghali και τη νέα συλλογή στην ευρύτερη περιοχή της Ιταλίας, σε μια περιοδεία με τροχόσπιτο που θα έχει ως ενδιάμεσους σταθμούς το Μιλάνο, τη Βερόνα, το Λιβόρνο, το Αρέτσο, τη Νάπολη, το Μπάρι, το Λέτσε και τη Ρώμη.

Τον Οκτώβριο, η United Colors of Benetton θα παρουσιάσει την εμπειρία Ghali και τη νέα συλλογή στην ευρύτερη περιοχή της Ιταλίας, σε μια περιοδεία με τροχόσπιτο που θα έχει ως ενδιάμεσους σταθμούς το Μιλάνο, τη Βερόνα, το Λιβόρνο, το Αρέτσο, τη Νάπολη, το

Benetton - United Colors of Ghali

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice