Τα highlights από την Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου
Ermanno Scervino fashion show / Pietro D'Aprano/Getty Images
Fashion

Τα highlights από την Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου

Οι καλύτερες στιγμές από το μεγάλο fashion event

Τα highlights από την Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου, τα πιο εντυπωσιακά σύνολα που έδειξαν οι μεγάλοι οίκοι, μερικά ντεσού.

Fendi, Gucci, Prada, Valentino, Armani, Versace, ήταν όλοι εκεί όπως παλιά. Από τις 21 έως τις 27 Σεπτεμβρίου η Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου είχε την αίγλη και τη φινέτσα του παλιού καλού καιρού.

Τα μοντέλα, στην πλειοψηφία τους ανέβηκαν στις πασαρέλες, οι fashion cognoscenti, οι influencers και τα φλας ήταν εκεί, ενώ οι συλλογές αφορούσαν τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2022. Ας δούμε τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές μιας διοργάνωσης ψυχωμένης.

Fashion event χωρίς κάποια ακτιβιστική δράση πλέον δεν νοείται. Έτσι και στο Μιλάνο, έξω από τον Καθεδρικό ναό, έγινε ένα σκληρό χάπενινγκ από την PETA, με στόχο να σταματήσει η χρήση γούνας από τη βιομηχανία. Η παρουσιάστρια της τηλεόρασης και ηθοποιός Ροζίτα Τσελεντάνο κρατούσε ένα ομοίωμα γδαρμένης αλεπούς και ένα πλακάτι που έγραφε: «εδώ ό,τι απέμεινε από τη γούνα σας».

24711300.jpg
EPA/DANIEL DAL ZENNARO

Η Dua Lipa άνοιξε και έκλεισε το σόου του Versace αγκαλιά με την Ντονατέλα και εισέπραξε όλο το χειροκρότημα. Η μουσικός είναι πρόσωπο του οίκου για το 2021, αγαπάει τα ρούχα του και τα φοράει σε κάθε μεγάλο event.

gettyimages-1342323121.jpg
Jacopo Raule/Getty Images

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί πως ανάμεσα στα μοντέλα που έδειξαν Versace ήταν η Ιρίνα Σάικ, η Τζίτζι Χαντίντ, η Έμιλι Ραταϊκόφσκι και η Ναόμι Κάμπελ με ένα εκκωφαντικό σύνολο σε χρώμα ματζέντα με πορτοκαλί top. Dream team δηλαδή. 

24727590.jpg
EPA/MARCO OTTICO

Η Prada έδειξε τον ενθουσιασμό της για τα σόου με φυσική παρουσία και διοργάνωσε δύο να συμβαίνουν ταυτόχρονα, ένα στο Μιλάνο κι ένα στη Σαγκάη. Είναι η πρώτη συλλογή που δούλεψαν από κοινού η Miuccia Prada και ο Raf Simons και έχει τον τίτλο «Seduction, Stripped Down».

24727510.jpg
EPA/PRADA PRESS OFFICE

H Tod's με νέο καλλιτεχνικό διευθυντή, τον Walter Chiappoini, παρουσίασε μια συλλογή που την χαρακτήρισε ως «μήνυμα ελευθερίας που εκφράζεται μέσα από τον όμορφο σχεδιασμό και τη σύγχρονη πολυπλοκότητα».

24723357.jpg
EPA/Daniel Dal Zennaro

Στο σόου της Blumarine ξεχώρισαν οι πεταλούδες (πετούσαν αρκετές στον χώρο) και η αναβίωση του Y2K στιλ: μίνι φούστες, ακάλυπτες κοιλίτσες, μεγάλες ζώνες, ρετρό ισορροπημένο με το τώρα.

24721995.jpg
Bluemarine / © EPA/Mourad Balti Touati

Το σόου της Emporio Armani ξεχώρισε για δύο λόγους. Ο πρώτος: Παρών έδωσε ο Τζόρτζιο Αρμάνι στα 86 του μαζί με τη Σιλβάνα, την ανιψιά του, η οποία λογικά προαλείφεται για διευθυντική θέση στο brand. O δεύτερος: Η Emporio Armani γιόρτασε τα 40α της γενέθλια.

24721051.jpg
Emporio Armani / © EPA/DANIEL DAL ZENNARO

Εκτός από τη συλλογή της Emporio Armani, και ο οίκος Armani παρουσίασε την ανοιξιάτικη και καλοκαιρινή συλλογή της επόμενης σεζόν σε ένα εντυπωσιακό σόου. 

24730004.jpg
Armani / © EPA/MOURAD BALTI TOUATI

Ο Ferragamo έδειξε τι θα φορέσουν οι ροκ γυναίκες που προτιμούν τα σκούρα χρώματα την επόμενη άνοιξη. Είναι η πρώτη συλλογή του οίκου αφότου αποχώρησε ο Paul Andrew.

24728922.jpg
Ferragamo / © EPA/MOURAD BALTI TOUATI

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice