Koλεξιόν του οίκου Givenchy
Koλεξιόν του οίκου Givenchy ©EPA Pool
Fashion

Αντιδράσεις για κολιέ που μοιάζει με θηλιά στο show του Givenchy

Θύμισε σε πολλούς το φούτερ με κρεμάλα της Burberry

62224-137655.jpg
Newsroom |

O οίκος μόδας Givenchy δέχθηκε σκληρή κριτική για ένα κολιέ το οποίο έμοιαζε με θηλιά και το οποίο εμφανίστηκε στην τελευταία κολεξιόν.

Ο οίκος μόδας Givenchy και ο καλλιτεχνικός του διευθυντής του Matthew M Williams δέχθηκαν σκληρή κριτική για ένα κολιέ το οποίο θύμιζε...θηλιά και το οποίο εμφανίστηκε στο λαιμό μοντέλου κατά το πρόσφατο show της κολεξιόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2022. 

Ο Riccardo Tisci, ο οποίος ήταν ο προκάτοχος του Williams στην Givenchy έκανε λόγο για «αναισθησία». Η Angela McRobbie, καθηγήτρια ΜΜΕ, επικοινωνιών και πολιτιστικών σπουδών στο Goldsmiths, University of London, εξέφρασε επίσης την απογοήτευσή της για «Δεν είμαι σίγουρη τι να πω εδώ, είναι η επιθυμία κάποιων να σοκάρουν ή πρόκειται για απερισκεψία;», είπε στον Guardian. 

Η σελίδα στο instagram Diet Prada επεσήμανε τις ομοιότητες μεταξύ του κολιέ «θηλιά» και του φούτερ της Burberry, αναφέροντας: «Νομίζατε ότι η βιομηχανία θα είχε μάθει να μην βάζει πράγματα που μοιάζουν με θηλιές στο λαιμό ενός μοντέλου ... πραγματικά σε κάνει να αναρωτιέσαι πώς κανείς δεν το παρατήρησε, αλλά δυστυχώς… η ιστορία επαναλαμβάνεται».

 

 

Εκείνη την εποχή, ο Marco Gobbetti, ο διευθύνων σύμβουλος της Burberry είχε ζητήσει συγγνώμη λέγοντας ότι «λυπάται βαθιά». 

Μετά τον σάλο που είχε προκληθεί από το hoodie της Burberry, το μοντέλο Liz Kennedy η οποία φορούσε το ρούχο, είχε γράψει στο Instagram. «Η αυτοκτονία δεν είναι μόδα», έγραψε. «… Πώς θα μπορούσε κάποιος να το παραβλέψει αυτό και να σκεφτεί ότι θα ήταν εντάξει να το κάνει αυτό ειδικά σε μια σειρά αφιερωμένη σε νεαρά κορίτσια και νέους ...».

 

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

 

 

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice