Η Ho Yeon Jung από το Παιχνίδι του Καλαμαριού στη Louis Vuitton

Γίνεται κορίτσι του οίκου μερικές βδομάδες μετά την πρεμιέρα της σειράς στο Netflix

Η Ho Yeon Jung, πρωταγωνίστρια της νοτιοκορεάτικης σειράς «Το Παιχνίδι του Καλαμαριού» του Netflix, έγινε ambassador της Louis Vuitton.

Ήταν ζήτημα μερικών μόνο εβδομάδων. Με το που ανέβηκε στο Netflix, «Το Παιχνίδι του Καλαμαριού» έσκισε, έγινε η Νο1 σειρά σε θέαση μακελεύοντας το «Bridgerton», και οι πρωταγωνιστές του είδαν τις δουλειές τους να μεγαλώνουν.

Η Ho Yeon Jung (θα μπορέσουμε κάποτε να θυμόμαστε κάποιο νοτιοκορεάτικο επίθετο;) υποδύεται την Kang Sae-byeok, μια απόκληρη της κοινωνίας που είναι αστέρι στο να μυρίζεται το χρήμα σε σφαλιστές τσέπες και να τις ξαφρίζει. Στο Παιχνίδι, στην πράσινη φόρμα της γράφει 067 (για όσους έχουν ξεκινήσει τη σειρά).

Μέσα σε λίγες εβδομάδες είδε τους ακόλουθούς της στο ίνσταγκραμ να γίνονται από 400.000 16 εκατομμύρια - είναι η πρώτη σε αριθμό ακολούθων celebrity της Ασίας, και το κέφι συνεχίζεται. Επίσης είδε τη Louis Vuitton να τη χρίζει ambassador των πολυτελών προϊόντων της.

Η Ho Yeon Jung είναι μία κούκλα! Και το ξέρει. Και γι’ αυτό εκτός από την υποκριτική ασχολείται και με το μόντελινγκ. Από τα 16 της. Τώρα είναι 27.

Όταν ξεκίνησε την καριέρα της, ξεχώριζε για τα κόκκινα μαλλιά της φωτιάς και για τη φλογερή της προσωπικότητα. Πρωτοπερπάτησε στην Εβδομάδα Μόδας της Σεούλ και έκλεισε τις πρώτες της δουλειές αδέσποτη, χωρίς ατζέντη. Ώσπου την τσίμπησε το πρακτορείο ESteem Models. Η μεγάλη δημοσιότητα ήρθε όταν έλαβε μέρος στο ριάλιτι Next Top Model στην κορεάτικη εκδοχή του. Μετά ήρθαν τα εξώφυλλα στα κορεάτικα Vogue Girl, Nylon και ELLE Wedding.

Κάπως έτσι την ανακάλυψε η Louis Vuitton το 2016 και την έντυσε με τα ρούχα της. Την ίδια χρονιά την προσέλαβαν για τις πασαρέλες τους οι Marc Jacobs, Fendi, Max Mara, Alberta Ferretti και Rag & Bone. Έχει συνεργαστεί επίσης με τους Jeremy Scott, Tory Burch, Topshop Unique, Lanvin, Dolce & Gabbana, Missoni, Bottega Veneta, Emilio Pucci, Chanel, Miu Miu, Giambattista Valli, Prabal Gurung, Jason Wu, H&M, Jacquemus, Burberry, Acne Studios, Roberto Cavalli, Diesel Black Gold, Versus (Versace), Narciso Rodriguez, Paco Rabanne, Schiaparelli, DSquared2, Blumarine, Tod's, Etro, και Gabriela Hearst. Ζαλιστήκατε ή να συνεχίσω;

Θα συνεχίσω. Έχει δουλέψει με Sephora, Chanel, Gap, Inc. και Hermès. Έχει κάνει εξώφυλλα σε όλον τον περιοδικό Τύπο της Ασίας, στη βρετανική Vogue, στο Dazed και το Love. Α, το 2019 κέρδισε το βραβείο Asian Star Award στα Βραβεία Asian Model.

Δεν είναι και λίγοι οι λόγοι επομένως που οδήγησαν τη Louis Vuitton στο να την εντάξει στο πάνθεον των παγκόσμιων πρεσβευτών της. «Αμέσως ερωτεύτηκα το τεράστιο ταλέντο και τη φανταστική προσωπικότητα της Hoyeon και ανυπομονώ να ξεκινήσει αυτό το νέο κεφάλαιο του ταξιδιού» δήλωσε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου Nicolas Ghesquière.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice