Κάπα: το must πανωφόρι του φθινοπώρου

Βγάλε την παλιά σου κάπα από τη ναφθαλίνη, γιατί φέτος το φθινόπωρο θα τη φοράς συχνά. Το θέλουν οι μεγάλοι σχεδιαστές της μόδας.

Κάπα: Ποιοι σχεδιαστές την έβαλαν φέτος στις συλλογές τους στις Εβδομάδες Μόδας. Πώς συνδυάζεται. Η ιστορία της.

Αν έχεις βαρεθεί να φοράς την καμπαρντίνα ή το μπουφανάκι, η κάπα ήρθε για να ανανεώσει τις επιλογές σου προσφέροντας μια σπουδαία εναλλακτική. Και πολύ τρέντι εναλλακτική μάλιστα, όπως απέδειξαν οι πασαρέλες στις πρόσφατες Εβδομάδες Μόδας του κόσμου. 

Η ιστορία αυτού του ιδιαίτερου ενδύματος ξεκινά τον 19ο αιώνα, την εποχή της ακμής του ρομαντισμού. Στην πορεία αντικαταστάθηκε από τα παλτό και τις ρεντικότες, όπως και ο ρομαντισμός έδωσε τη θέση του στην πεζή πραγματικότητα. 

Τη δεκαετία του 1930 η μόδα, σε ένα πλαίσιο νοσταλγίας για το παρελθόν και σε μια προσπάθεια να «εκλαϊκεύσει» το παραμυθένιο πριγκιπικό στιλ, επανέφερε τις κάπες σε ανανεωμένη μορφή, περισσότερο θεατρική. Από τότε οι κάπες, ή τα πόντσο όπως τα λέγαμε κάποτε, δεν βγήκαν από πάνω μας. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Burberry (@burberry)

Φέτος υπάρχει σε τόσες επώνυμες συλλογές και σε τόσο διαφορετικές παραλλαγές, από τις πιο μοντέρνες έως τις πιο κλασικές, που είναι φως φανάρι πως θα αποτελέσει το κύριο πανωφόρι του φθινοπώρου. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by LOEWE (@loewe)

Οι σχεδιαστές συνδυάζουν την κάπα με κάθε ρούχο και σχεδιάζουν χωρίς φόβο και με πολύ πάθος. Η Loewe μετατρέπει ένα παπλωματάκι σε πανωφόρι για μεγάλα κρύα. Η Chanel παρουσίασε μια κάπα-πουκάμισο-σακάκι στο πιο in χρώμα της σεζόν, ενώ η Burberry επέλεξε τη γούνα. Givenchy και Valentino έδωσαν πιο πολυτελή και δουλεμένα κομμάτια.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by GIVENCHY (@givenchyofficial)

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by CHANEL (@chanelofficial)

 

Ο Marc Jacobs παρουσίασε πολλές κάπες που θυμίζουν κάπα του βοσκού σε διάφορα χρώματα και με μοτίβα γράμματα, όπως και μία σε πορτοκαλί χρώμα με κουκούλα. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Marc Jacobs (@marcjacobs)

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Marc Jacobs (@marcjacobs)

 

Ίσως την πιο τολμηρή αλλά και άβολη κάπα της σεζόν φόρεσε η Lady Gaga - ποια άλλη; Είναι φόρεμα-κάπα, άρα δεν τη βγάζεις άμα ζεσταθείς. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Marc Jacobs (@marcjacobs)

Για να φορέσεις την κάπα, δεν χρειάζονται ντροπές, ούτε πρέπει αλλά ούτε και ιδιαίτερος προβληματισμός. Ταιριάζει με όλες τις ώρες της ημέρας και της νύχτας, με τα πάντα και το παντού μας, την καθημερινότητα, τη δουλειά, τις βόλτες, τις εξόδους. Είναι ένα ρομαντικό, μποέμικο ρούχο, που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και διαμορφώνει ένα ιδιαίτερο στιλ. Κοινώς, κάπα, κάπα, ε, το πανωφόρι σου, λαέ!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Valentino (@maisonvalentino)

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice