Πλανήτης Paolita

Η φετινή συλλογή μας μάγεψε

looksiteblackandwhite.jpg
Look Team |

Από το 2010 που λανσαρίστηκαν για πρώτη φορά, τα Paolita έχουν γίνει ανάρπαστα σε κάθε μέρος του πλανήτη που πουλιούνται. Δεν είναι τυχαίο.

Tα μαγιό Ραοlita έχουν χτυπημένη στην ύφανσή τους ό,τι έχει στο αίμα της η δημιουργό τους: την ελληνομεξικάνικη καταγωγή. Τα σχέδιά τους, τα prints, τα κοψίματα, τα φρου φρου, τα φιογκάκια, τα έντονα χρώματα, τα ζωηρά σχέδια, δοξάζουν την αισιόδοξη πλευρά της ζωής, τη ραθυμία των μεγάλων τροπικών, τη χαρά μιας εποχής που έρχεται πάντα γεμάτη υποσχέσεις: το αιώνιο ζεστό, υπέροχο καλοκαιράκι.

n

Γεννημένη στο Σικάγο από Έλληνα πατέρα και αμερικανομεξικάνα μητέρα, η Anna Paola μεγάλωσε στην Αθήνα και σπούδασε Fashion Design στο Ινστιτούτο Marangoni στο Μιλάνο και στο Λονδίνο. Δούλεψε στα ατελιέ του Hussein Chalayan και του Alexander Mc Queen πριν δημιουργήσει τη δική της εταιρεία beachwear το 2010 με το όνομα «Paolita» με έδρα το Λονδίνο. Σε λιγότερα από ένα χρόνο τα Paolita βρίσκονται στα 4 σημεία του ορίζοντα από την Ελλάδα, μέχρι το Μεξικό. Το 2011 η Anna-Paola τιμήθηκε με το βραβείο Best New Designer στα Lingerie Insight Awards. Έδρα της «Paolita» είναι το Λονδίνο και σε δώδεκα ακόμα χώρες.

n

Η φετινή συλλογή της Paolita αποδίδει στη γυναικεία θηλυκότητα τον εξωτισμό και τη μυστηριακή ατμόσφαιρα της ασιατικής και της λατινικής κουλτούρας. Με μια βουτιά στα άδυτα της κινέζικης τέχνης, η Anna Paola εμπνέεται από τους τρομερούς δράκους της κινεζικής μυθολογίας, τη μυσταγωγική ατμόσφαιρα των οπιοποτείων των αρχών του 20ού αιώνα, την ελευθεριότητα και τον ακραίο αισθησιασμό, τα οράματα των καταπράσινων παραδείσων της Ανατολής, για να δημιουργήσει τις συλλογές με τα εξίσου ευφάνταστα ονόματα «Σιάμ» και «Γράμματα στους ελέφαντες». Οι συλλογές της είναι διαθέσιμες στο διαδικτυακό κατάστημα www.paolita.co.uk .

n

Στην Ελλάδα μαγιό και beach wear «Paolita» μπορούμε να βρούμε στην Αθήνα στα καταστήματα Attica και σε πολλά νησιά.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice