Η Κέιτ Μος για το περιοδικό Self Service
Η Κέιτ Μος για το περιοδικό Self Service.
Fashion

Κέιτ Μος: Στα 47 της (ξανα)γίνεται εξώφυλλο

Η Κέιτ Μος ποζάρει, σαγηνεύει με τη γοητεία της, τη δωρικότητα της ομορφιάς της και με τη δύναμη της αστερόσκονης

Κέιτ Μος: Το διάσημο τοπ μόντελ φωτογραφίζεται για το εξώφυλλο του περιοδικού Self Service από το εξαιρετικό δίδυμο Mert & Marcus.

Η Κέιτ Μος άνοιξε τον grunge χορό του heroin chic στις αρχές της δεκαετίας του ’90, παραμερίζοντας λίγο τις εκρηκτικά θηλυκές τοπ μόντελ της εποχής και φέρνοντας μια νέα τάση στις πασαρέλες και τα billboards του πλανήτη. Μαζί με εκείνες πια, τη Ναόμι Κάμπελ, την Τέρλινγκτον και την Άμπερ Βαλέτα, συνεχίζει να σαρώνει τα catwalks, τα εξώφυλλα και τις καμπάνιες των μεγάλων εταιρειών. Η Κέιτ Μος ποζάρει στο εξώφυλλο του περιοδικού Self Service κάνοντας αυτό που γνωρίζει καλύτερα: να σαγηνεύει με τη γοητεία της, με τη δωρικότητα της ομορφιάς της και με τη δύναμη της αστερόσκονης.

 

 

Στο εξώφυλλο κρατάει ένα τσιγάρο. Φοράει ένα λευκό t shirt Majestic Filatures και τίποτε άλλο. Κοιτάζει έντονα τον φακό των Mert Alas και Marcus Piggott. Είναι 2021 και μοιάζει σαν να είναι το 1993, όταν πόζαρε για τον τότε ερωτά της και φωτογράφο, Mario Sorrenti και το άρωμα Obsessed του Calvin Klein. Εκείνη ήταν 18 κι εκείνος 20. Σήμερα εκείνη είναι 47 και παρόλο που η ιστορία έχει αλλάξει πορεία άπειρες φορές, εκείνη έχει ακόμη εκείνο το διαπεραστικό βλέμμα που έχει όμως πια και την ωφέλιμη γνώση της ζωής που έζησε. Τώρα ξέρει και το απολαμβάνει περισσότερο και μαζί της κι εμείς.

 

 

Η Κέιτ επιμελήθηκε την έκδοση ως guest editor: από τις φωτογραφήσεις των David Sims, Guido Palau και Jake Chapman και τα editorials των Alasdair McLellan, Karim Sadli και του συντρόφου της από το 2015 Nikolai von Bismarck, μας χαρίζει ένα τεύχος που ξεχειλίζει δημιουργία. Μάλιστα, προσκάλεσε και 8 μοντέλα, όπως η Helena Christensen, η Shalom Harlow, η Κρίστι Τέρλινγκτον και η Άμπερ Βαλέτα να θυμηθούν τις αγαπημένες τους στιγμές στη μόδα ενώ 28 άνθρωποι της μόδας, ανάμεσά τους ο Ντέιβιντ Μπέιλι, η Βίβιεν Γουέστγουντ, ο Γκαλιάνο και η Άννα Γουίντουρ έστειλαν στην Κέιτ ερωτήσεις για μια πολυσυλλεκτική συνέντευξη.

 

 

Αυτή είναι η μαγεία της μόδας: η ικανότητα των ανθρώπων που δημιουργούν αυτή την αστραφτερή και δυνατή κοινότητα να μπορούν να συνυπάρχουν, να παραδέχονται, να αλληλεπιδρούν. Το styling της επιμελήθηκε η Emmanuelle Alt, στην πρώτη της μεγάλη δουλειά μετά την απομάκρυνσή της από το τιμόνι της γαλλικής Vogue τον περασμένο Μάιο έπειτα από μια πορεία δέκα ετών κι έχοντας αντικαταστήσει την Καρίν Ρόιτφελντ. Αυτή είναι επίσης μια ποιότητα της βιομηχανίας της μόδας: θα αγκαλιάσει τα ταλαντούχα παιδιά της, θα τα περιθάλψει όταν κάποιος τα παραμελήσει. Για αυτή τη φωτογράφηση η Emmanuelle εξασφάλισε YSL μπότες που πέφτουν χαλαρά στη γάμπα, Miumiu φόρεμα με κρύσταλλα και μεταλλικά στοιχεία στον ποδόγυρο και το μπούστο, ένα κατακόκκινο πανωφόρι Isabel Marant. Κυρίως όμως κατάφερε να είναι η Kate η καλύτερη εκδοχή του εαυτού της.

 

 

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice