Giovanna Battaglia-Engelbert: H πιο κομψή γυναίκα της μόδας

Ήρθε στην Ελλάδα για τον γάμο της Νίνα Φλορ με τον Φίλιππο, αλλά κανείς δεν την πήρε χαμπάρι, αν και ήταν το πιο λαμπερό πρόσωπο της γαμήλιας τελετής.

Η ζωή, η καριέρα και το στιλ της Τζιοβάνα Μπατάλια (Giovanna Battaglia Engelbert), της Global Creative Director της Swarovski.

Υπερταλαντούχα, υπερδραστήρια, υπέρκομψη. Κάθε επίθετο με το οποίο θα επιχειρήσει να χαρακτηρίσει κάποιος την Τζιοβάνα Μπατάλια θα πρέπει να συνοδεύεται και με ένα «υπέρ» για να γίνει ακριβέστερο και to the point. Η επίσκεψή της στην Αθήνα πριν από μερικές μέρες για τον γάμο του Φίλιππου Γλύξμπουργκ και της Νίνα Φλορ μάς δίνει την αφορμή να ανατρέξουμε στη ζωή του απόλυτου jet set girl.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by GIO (@giovannaengelbert)

Από την επίσκεψη της στην Αθήνα για το γάμο Φιλίππου-Φλορ, με απίθανο Balenciaga

Εφαλτήριο για την καριέρα της στη μόδα ήταν η συμμετοχή της σε ένα σόου των Dolce & Gabbana. Με ύψος 1.82 και ιταλική ομορφιά, ήταν θεά στην πασαρέλα. Η Τζιοβάνα ήταν ακόμα έφηβη, όμως, παρά το νεαρό της ηλικίας, αντιλήφθηκε πως η μόδα είναι πολύ σοβαρή υπόθεση και πως το στάιλινγκ είναι πολύ πιο δημιουργικό από το μόντελινγκ. Σήμερα, στα 42 της, είναι Global Creative Director της Swarovski, συγγραφέας, σύμβουλος στρατηγικής επικοινωνίας. Αν την ακολουθείς στο instagram, θα πεις από μέσα σου ίσως με λίγη ζήλια: «μία μέρα δική της, η ζωή μου όλη».

Γεννημένη την Πρωτοχρονιά του 1979 στο Μιλάνο από μητέρα γλύπτρια και πατέρα εικαστικό, η Τζιοβάνα σπούδασε καλές τέχνες. Μέχρι και σήμερα, παρακολουθεί στενά τα τεκταινόμενα στη σύγχρονη τέχνη, τη μουσική και το σινεμά. Άλλωστε, οι γονείς της είναι γκαλερίστες.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by GIO (@giovannaengelbert)

Επίσκεψη στην Ακρόπολη, λίγο πριν το γάμο Φιλίππου-Φλορ στην Αθήνα

Αγαπούσε τη μόδα και τα ρούχα από παιδί, ξοδεύοντας άπειρες ώρες κάνοντας στάιλινγκ στις Barbie της. Το ίδιο και η αδελφή της, Σάρα Μπατάλια, που τελικά έγινε σχεδιάστρια μόδας. Ως στιλίστρια και fashion editor η καριέρα της είναι ζηλευτή. Δούλεψε αρχικά για το περιοδικό Pig και στη συνέχεια για την ιταλική ανδρική Vogue. Πέρασε από τα έντυπα της Conde Nast, όπως η γαλλική, γερμανική, κινεζική, ιαπωνική Vogue. Συνεργάστηκε με τους μεγαλύτερους φωτογράφους, από τον Peter Lindberg και τον Patrick Demarchelier, μέχρι τον Paolo Roversi και τον Mario Sorrenti. Συμμετείχε συμβουλευτικά στα πρότζεκτ μεγάλων οίκων, όπως οι Carolina Herrera, Michael Kors, Dolce & Gabbana, Christian Dior, Max Mara, Tory Burch, Bottega Veneta, Moncler και Lacoste.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by GIO (@giovannaengelbert)

Με την αγαπημένη της αδελφή της Sara Battaglia, σχεδιάστρια μόδας

Το 2011 αποφάσισε να μεταναστεύσει στη Νέα Υόρκη για να ενταχτεί στο fashion team του περιοδικού W. Εκεί άνοιξε τα φτερά της και σε νέα πεδία, όπως το θέατρο, αλλά και τις διαφημιστικές καμπάνιες.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by GIO (@giovannaengelbert)

Mε φόντο τις προθήκες της Swarovski, μια εταιρεία που ανέλαβε και της άλλαξε αισθητική

Στη Swarovski εντάχτηκε το 2016, αρχικά ως καλλιτεχνική διευθύντρια του τμήματος B2B και από το 2020 ως Global Creative Director, τίτλος που δημιουργήθηκε ειδικά για εκείνη. Είναι η πρώτη και μοναδική που έλαβε το συγκεκριμένο οφίτσιο στα 125 χρόνια ιστορίας του brand.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by GIO (@giovannaengelbert)

Οι αδελφές Battaglia σε ένα two women show πάνω στο σκάφος των διακοπών τους

Στη Swarovski δημιούργησε μια απίστευτη κινητικότητα. Έστησε 27 νέες μπουτίκ παγκοσμίως και δύο coffee table περιοδικά, έφτιαξε την πρώτη σειρά τσαντών, και σχεδίασε δύο προσωπικές σειρές αξεσουάρ με τον τίτλο Collection One. Μεγάλο κομμάτι του χρόνου της επενδύεται στον βιώσιμο μετασχηματισμό των προϊόντων. Αν στα 42 της έχει κάνει όλα αυτά, τι μας επιφυλάσσει για το μέλλον;

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by GIO (@giovannaengelbert)

Επίσκεψη στο κέντρο Πομπιντού στο Παρίσι

Όταν δουλεύεις στη βιομηχανία της μόδας για 20 και πλέον χρόνια, η ζωή σου είναι περιπετειώδης, ιλιγγιώδης, ζηλευτή. Έτσι είναι και η ζωή της Τζιοβάνα Μπατάλια, σύμφωνα με την αυτοβιογραφία της «Gio_graphy: Fun in Wild World of Fashion». Το κορίτσι που περνούσε ατελείωτες ώρες μπροστά στη βιτρίνα του Versace στο Μιλάνο βρέθηκε στην πρώτη θέση στα ντεφιλέ, στα fashion parties, στη high society. Έκανε ταξίδια στα πέρατα του κόσμου, γνώρισε τους μεγαλύτερους της μόδας. Πλέον ζει στη Στοκχόλμη.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by GIO (@giovannaengelbert)

Με τον αγαπημένο της σχεδιαστή και συμπατριώτη της, Τζόρτζιο Αρμάνι

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by GIO (@giovannaengelbert)

Με την αδελφή της και την κουκλάρα μαμά τους

Παρά το ζάπινγκ στον κόσμο, η καρδιά της ανήκει στο Κάπρι. Εκεί παντρεύτηκε με τον μεγαλοκτηματομεσίτη Όσκαρ Ένγκλεμπερτ, με νυφικό Alexander McQueen σε μια παραμυθένια τελετή που έγινε hashtag στο instagram: #gioandoscar. Σε αυτόν τον γάμο-υπερπαραγωγή, η Τζιοβάννα φόρεσε τέσσερα σύνολα, ένα του Thom Browne, ένα του Valentino, ένα του Alexander McQueen διά χειρός Sarah Burton και ένα του Azzedine Alaïa.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by GIO (@giovannaengelbert)

Την ημέρα του γάμου της στο Κάπρι με συγκλονιστικό Giambattista Valli

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by GIO (@giovannaengelbert)

Mε το δεύτερο νυφικό της δίπλα στον σχεδιαστή του Giambattista Valli

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by GIO (@giovannaengelbert)

Ένα από τα 4 νυφικά της δια χειρός Alexander McQueen

Ο γαμπρός είναι CEO της Oscar Properties και γόνος μεγάλης οικογένειας κοσμηματοπωλών της Σουηδίας. To 2019 η Τζιοβάνα έγινε μητέρα. Κρίνοντας από τη φωτογραφία που ανάρτησε στο instagram, η Talitha πρέπει να είναι από τα πιο καλοντυμένα μωρά του κόσμου.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by GIO (@giovannaengelbert)

Η Ταλίθα ήρθε λίγα χρόνια μετά το γάμο της

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by GIO (@giovannaengelbert)

Με την κόρη της σε διακοπές

Το προσωπικό της στιλ είναι υποδειγματικό, συνδυάζοντας το σοφιστικέ με το παιχνιδιάρικο και τα αθλητικά παπούτσια. Το street style αλλά και την αχαλίνωτη πολυτέλεια τα παίζει στα δάκτυλα. Είτε ντύνει ένα μοντέλο για μια φωτογράφηση μόδας είτε ντύνεται η ίδια, η φιλοσοφία είναι η ίδια: «Είμαι γυναίκα, οπότε φυσικά κλίνω προς ό,τι μου αρέσει, ό,τι με ενθουσιάζει, ό,τι θα μου άρεσε να φοράω. Όταν κάνω στάιλινγκ σε μια φωτογράφηση, γενικά θέλω να μοιάζω με τις γυναίκες στις φωτογραφίες. Δεν με ελκύει το άσχημο».

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by GIO (@giovannaengelbert)

Από τα καλοκαίρια της στο Κάπρι

Στο instagram παρακολουθούν τις αναρτήσεις της 1.300.000 άνθρωποι, που παίρνουν γραμμή για ό,τι πιο in fashion και τολμηρό παίζει ανά πάσα στιγμή. Λέει για την ενεργή παρουσία της στα social media: «Καταρχάς, προσωπικά είμαι απολύτως εθισμένη στο ίντερνετ. Ανακαλύπτω πληροφορίες, αναζητώ διαρκώς νέους σχεδιαστές, νέα apps. Όσον αφορά την προσωπική μου έκθεση, είναι γεγονός ότι είμαι πολύ γενναιόδωρη στο να μοιράζομαι. Είναι σαν να φτιάχνω ένα μίνι περιοδικό για μένα. Καμιά φορά εκπλήσσομαι που έχω τόσο πολλούς ακόλουθους. Κατά βάση, όλο αυτό είναι κάπως αφηρημένο - δεν αντιλαμβάνεσαι πλήρως πόσο πολλοί άνθρωποι βλέπουν τις αναρτήσεις σου. Και μετά αυτοί οι άνθρωποι σε σταματάνε στον δρόμο, και ξαφνικά το ψηφιακό γίνεται πραγματικό».

Η Giovanna Battaglia είναι η επιτομή του jet set girl
Giovanna Battaglia Engelbert / © Pascal Le Segretain/amfAR/Getty Images for amfAR

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice