Πώς να βγεις στο κρύο με στιλ

4 πολυεπίπεδα σύνολα για όλους τους (κρύους) καιρούς

Τέσσερα σύνολα για να αντιμετωπίσεις το κρύο με στιλ - Πώς να κάνεις σωστό layering με τα τρέντι ρούχα του χειμώνα.

Φθινόπωρο προχωρημένο, χειμώνας στις αρχές του - η εποχή δηλαδή που τσεκάρεις τη meteo αποβραδίς και δεν ξέρεις τι να φορέσεις την επομένη. Το πρωί κρυώνεις, το μεσημέρι σκας, το απόγευμα ανατριχιάζεις από την ψύχρα, το βράδυ παγώνεις.

Ο μόνος τρόπος να αντιμετωπίσεις την κυκλοθυμία της εποχής είναι το layering. Στην απίθανη περίπτωση που δεν ξέρεις τι είναι το layering, να σε πληροφορήσουμε πως είναι το παλιό, καλό, αλάνθαστο και αθάνατο «ντύσιμο κρεμμύδι». Φοράς δηλαδή αρκετά ζεστά ρούχα το ένα πάνω από το άλλο, και ανάλογα με τη θερμοκρασία βγάζεις και κάτι. Θα μπορούσαμε να το ονομάσουμε και «πολυεπίπεδο ντύσιμο» ή και «ντύσιμο μιλφέιγ», για να ακούγεται πιο σικ και ελεγκάν - τι κρεμμύδια και σκόρδα!

Επειδή και φέτος τον χειμώνα λόγω κορωνοϊού θα μας φάνε οι εξωτερικοί χώροι και το «φαγητό κάτω από το “μανιτάρι”», ας οργανώσουμε την γκαρνταρόμπα μας με ισοθερμικά, ζιβάγκο, κολάν, κάπα, σκουφιά, μπότες και μερικά ακόμα πραματάκια, για να μπορεί να ανταποκριθεί σε ένα ιδανικό «μιλφέιγ» look. Μπήκαμε στο instagram και βρήκαμε μερικούς στιλάτους συνδυασμούς που θα μας κρατήσουν σε ιδανική θερμοκρασία τις κρύες ή ηλιόλουστες μέρες και νύχτες του χειμώνα.

Το συγκεκριμένο μαξιμαλιστικό σύνολο συνδυάζει σε γενικές γραμμές ένα καλοκαιρινό φόρεμα με ένα πλεκτό πουλοβεράκι. Τα αμάνικα πλεκτά πουλοβεράκια είναι το πιο απαραίτητο ρούχο του φετινού χειμώνα. Κάτω από το φουστάνι, στα χέρια, διακρίνονται τα μανίκια μιας μπλούζας. Ένα ελαφρύ εφαρμοστό μπλουζάκι σε άσπρο και σε μαύρο είναι από τα απαραίτητα basics για το layering. Αν είναι και ισοθερμικό ή ζιβάγκο, ακόμα καλύτερα.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by aga (@aga_marie1)

Τα πολύ μακριά κασκόλ επέστρεψαν. Τυλίγονται γύρω από το λαιμουδάκι όπως παλιά, αλλά προσφέρονται και για πιο σοφιστικέ και κουλτουρέ δεσίματα. Ταιριάζουν και με παλτό και με ένα puffer jacket.

Οι κάπες, που φέτος είναι πολύ in, μπορούν να δημιουργήσουν ωραίο layering εφέ. Εδώ βλέπουμε ένα ευφυές σύνολο με κάπα. Επειδή η influencer προφανώς δεν θέλει να νιώθει φασκιωμένη, έριξε το πουλοβεράκι της στους ώμους. Όπως έκαναν παλιά οι κοτεράτοι. Άμα κρυώσει, θα το φορέσει. Αν όχι, θα το αφήσει στους ώμους της για μούρη. Ψωμί τρώει μήπως;

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by S o n j a (@_sonjas_picturebook)

Η μπότα φέτος έχει ύψος και τα αρβυλάκια ορειβασίας είναι must. Είτε φοράς κολάν είτε παντελόνι, τα μπατζάκια μπαίνουν μέσα από την μπότα για να σχηματιστεί το layer. Αντιθέτως στο σπίτι δεν φοράμε ποτέ την κάλτσα πάνω από την πυτζάμπα. Δεν είναι καθόλου σέξι!

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice