Kimalé

Μία πολύχρωμη έκρηξη στιλ, στο πνεύμα του slow fashion

62222-137653.jpg
A.V. Team |

Αφρικάνικα υφάσματα σχεδιασμένα και κατασκευασμένα από μία ελληνική φίρμα, με νέο πνεύμα και αισθητική. Οι νέοι designers δημιουργούν ένα φρέσκο, καινούργιο ρεύμα στο ελληνικό, chic style.

Το Kimalé είναι μια αφρικανική λέξη που μπορεί να λειτουργήσει «θεραπευτικά» επάνω σου, σαν το Hakuna Matata. Ακόμα περισσότερο αν το συνδυάσεις με τα σχέδια αυτού του ολοκαίνουργιου, ανεξάρτητου, ομώνυμου brand που δημιουργήθηκε το 2013 στην Αθήνα από δύο φίλες: την Ελληνογαλλίδα designer Irène Mamfredos με θητεία στο δημιουργικό τμήμα οίκων όπως Balenciaga και Zeus & Δione και την πατρονίστ Αλίκη Δέμη. Το Kimalé είναι μία πολύχρωμη έκρηξη «στιλ ζωής» με άποψη, μια και εμπνέεται από το κίνημα του Slow Fashion, ένα υπέροχο κίνημα μιας περιόδου όπου το να είσαι δημιουργικός δεν είναι μόνο διέξοδος αλλά και τρόπος εξέλιξης.

n

Irene Mamfredos by Alexandre & Emilie\personalproduction.com

Μια σειρά από αφρικανικά υφάσματα που έφερε από το Παρίσι η Irène για να τα χρησιμοποιήσει στην κατασκευή χειροποίητων, προσωπικών δώρων, στάθηκαν η πηγή της έμπνευσης για την πρώτη γυναικεία συλλογή Kimalé. Υψηλής ποιότητας, συχνά χειροποίητα και σπάνια υφάσματα από διαφορετικούς τόπους της Αφρικής έγιναν ο καμβάς για τη δημιουργία μίας πλούσιας συλλογής με μίνιμαλ διαθέσεις επάνω σε καταιγισμό χρωμάτων και patterns. Μοναδικά, χειροποίητα ρούχα, καπέλα, τσάντες, μαντίλια, μαξιλάρια, υπέροχα σακίδια πλάτης και αξεσουάρ με απλές, λειτουργικές γραμμές που δίνουν τη δυνατότητα διαμόρφωσης ενός απόλυτα προσωπικού ύφους. Η αφρικανική κουλτούρα αποτελεί ένα συναισθηματικό placebo και τονίζει τη χαρά της ζωής, χωρίς τη νεύρωση της απόλυτης μόδας. Η καθημερινότητα βρίσκει τα basics στοιχεία της στη ζωή μιας γυναίκας που ζει και αγαπά την πόλη, είναι χαρούμενη, αναζητά και ενδιαφέρεται, δεν ακολουθεί στερεότυπα και νοιάζεται: το Kimalé έχει και φιλανθρωπικό αέρα, αφού συνεργάζεται με το γαλλικό οργανισμό «Les Piroguiers» που δραστηριοποιείται στο Togo και στην Burkina Faso, υποστηρίζοντας τη λειτουργία σχολείων και τοπικών τεχνιτών.

n

«Η γυναίκα Kimalé», όπως λένε η Irène με την Αλίκη, «στις διακοπές παίρνει μικρή βαλίτσα και μεγάλο καπέλο. Με ένα αργό πλοίο φτάνει σε μικρά λιμάνια και σε παραλίες χωρίς ομπρέλες. Φορώντας φλατ σανδάλια, μαύρα γυαλιά και ένα ρούχο που βγαίνει εύκολα, για να πηδάει κατευθείαν στη θάλασσα».

n

nn

n

n

n

n

n

n

n

n

Info: e-shop: www.kimale.com Με ραντεβού: Σπύρου Μερκούρη 14, 213 0292865

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice