Salty Bag

Ιδιαίτερες τσάντες από πανιά παροπλισμένων ιστιοπλοϊκών σκαφών

62222-137653.jpg
A.V. Team |

Νέοι έλληνες σχεδιαστές με γούστο, τεχνογνωσία, καλαισθησία καθώς και νέοι επιχειρηματίες δημιουργούν ένα φρέσκο ρεύμα στο ελληνικό design, πιο chic και με περισσότερο νόημα και συμβολισμούς. Η ομάδα των Salty Bag είναι μία από αυτές τις φίρμες.

Πού πάνε τα πανιά των παροπλισμένων ιστιοπλοϊκών σκαφών; Τι γίνονται όταν πια δεν τα φουσκώνει ο αέρας των θαλασσών; Μέχρι τώρα χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα πανιών καίγονταν με τεράστια επιβάρυνση για το περιβάλλον. Από τον Μάρτιο του 2013, όμως, γίνεται μια προσπάθεια να φανούν χρήσιμα. Να αποκτήσουν μία άλλη χρηστικότητα και παράλληλα να διηγηθούν τις ιστορίες τους, γεμάτες αέρα και αλατισμένο θαλασσινό νερό. Η Salty Bag έχει στόχο να σώσει όσα περισσότερα γίνεται από τα 285.000 τετραγωνικά μέτρα πανιών που περνάνε σε αχρηστία, μετατρέποντάς τα σε πανέμορφες, καλαίσθητες τσάντες, σακίδια, τσαντάκια και βαλίτσες. Τρεις νέοι άνθρωποι, η πολιτικός μηχανικός Χρύσα Χαλικιοπούλου, ο Σπύρος Ντάικος (χρηματοοικονομικά και marketing) και ο δεινός ιστιοπλόος Στρατής Ανδρεάδης (33ος στην παγκόσμια κατάταξη και με πτυχίο Φιλοσοφίας στη Βοστώνη), δημιούργησαν στην Κέρκυρα «ένα εργαστήριο για ιδιαίτερες τσάντες που κουβαλάνε στο DNA τους ιστορίες από τις ελληνικές θάλασσες και τα βιώματα των ιστιοπλόων», όπως λένε οι ίδιοι.

n

Σπύρος Ντάικος, Χρύσα Χαλικιοπούλου, Στρατής Ανδρεάδης

Η κάθε τσάντα συνοδεύεται από ένα μικρό βιβλιαράκι που περιγράφει την ιστορία του πανιού και πληροφορίες για το όνομα της τσάντας. Οι τσάντες έχουν «δανειστεί» το όνομά τους από μέρη στην Ελλάδα που έχει ταξιδέψει η ομάδα των ιδρυτών, ως ιστιοπλόοι, όπως για παράδειγμα η Λάκα που είναι λιμάνι εισόδου στα μοναδικά νερά του Ιονίου. Οι «αλμυρές τσάντες» της φίρμας δεν γνώρισαν επιτυχία μόνο στο ειδικό κοινό των ιστιοπλόων, αλλά μέσα σε 6 μόνο μήνες είχαν αποκτήσει 18 σημεία πώλησης σε όλη την Ελλάδα και e-shop με το 33% των πωλήσεων να έχει πραγματοποιηθεί από ξένους, ενώ ετοιμάζεται η διάθεση σε καταστήματα Αγγλίας, Ελβετίας και ΗΠΑ. Τα πιο αγαπημένα μοντέλα μέχρι στιγμής είναι η «Marina» και η «Parapola» από την classic σειρά. Η νέα σειρά «Road to Rio» του 2014 αποτελείται από αντικείμενα και μοντέλα φτιαγμένα από πανιά που χάρισαν τις μεγαλύτερες διακρίσεις στην ελληνική ιστιοπλοΐα. Τα κέρδη από τη σειρά θα πάνε σε ιστιοπλόους που θα αγωνιστούν με τα χρώματα της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

n

n

n

n

n

n

n

n

n

Info: e-shop: www.saltybag.com Σημεία πώλησης στην Αθήνα: στο πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη, Πειραιώς 138, 210 3671000/ Freeshop, Βουκουρεστίου 50, 210 3641308 (και Μύκονος)

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice