Rainy July

Τι μπορεί να κάνει μια designer με το σκουφάκι μπάνιου της γιαγιάς της;

62222-137653.jpg
A.V. Team |

Μια νέα γενιά ελλήνων σχεδιαστών και επιχειρηματιών δημιουργούν μία καινούργια σκηνή greek design με δικό του χαρακτήρα, συμβολισμούς, χιούμορ και νόημα. Η Μάρθα Γιαννακοπούλου με το Rainy July είναι μία από αυτές τις σχεδιάστριες.

Μια βροχή μέσα στον Ιούλιο είναι πάντα μια έκπληξη. Έρχεται ξαφνικά, δροσίζει, δίνει μια φρέσκια διάθεση, φέρνει χαμόγελο. Το Rainy July της Μάρθας Γιαννακοπούλου, που κι αυτό μόλις έσκασε μέσα στο καλοκαίρι, έχει έναν παρόμοιο χαρακτήρα στα αντικείμενά του. Η σχεδιάστρια και αρχιτέκτονας Μάρθα Γιαννακοπούλου έχει συν-ιδρύσει το if-untitled architects design studio, έχει να επιδείξει βραβευμένα έργα μεταξύ άλλων στη Αθήνα, το Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη και έχει επιμεληθεί εκθέσεις όπως τα «Ίχνη εμπορίου». Όλα δείχνουν την αγάπη της στο αστικό παρελθόν με τον πιο απρόοπτο, μοντέρνο τρόπο και με πολύ χιούμορ. Τα αντικείμενα Rainy July, για τα οποία έχει σαν συνεργάτες σχεδιασμού την Ειρήνη Γεωργαλάκη και τον Πέτρο Τουλούδη, είναι η ματιά μιας μοντέρνας γυναίκας στα καλοκαίρια μιας παλιάς Γλυκιάς Ζωής και μερικά συμβολικά τους αντικείμενα: σανδάλια, αξεσουάρ, λαστιχένια σκουφάκια θαλάσσης που ξαφνικά έγιναν τσαντάκια.

n

Μάρθα Γιαννακοπούλου

«Η γιαγιά μου η Εριφύλη» λέει η σχεδιάστρια, «ήταν μία από της πιο κομψές γυναίκες που έχω γνωρίσει ποτέ, μισή Ιταλίδα, μισή Ελληνίδα. Μία από τις αγαπημένες μου αναμνήσεις είναι από την παραλία της Ραφήνας, όταν έκρυβε τα όμορφα μαλλιά της με ασφάλεια μέσα σε ένα κομψό σκουφάκι κολύμβησης, φορώντας ένα μουσταρδί κίτρινο μαγιό, κάπου-κάπου όταν τελείωνε το περιοδικό που διάβαζε και βυθιζόταν στη θάλασσα. Ήθελα να συνδυάσω την Dolce Vita της τότε εποχής σε ένα προϊόν για το Rainy July, και τίποτα δεν συνόψιζε περισσότερο την κομψότητα από εκείνα τα σκουφάκια. Λίγες γυναίκες θα τα χρησιμοποιήσουν πλέον για να προστατεύσουν τα μαλλιά τους, έτσι αναδιαμορφώνεται το αντικείμενο σε ένα πρακτικό, μοντέρνο κομμάτι – μια μικρή αδιάβροχη τσαντούλα! Οι τσάντες είναι ραμμένες στο χέρι με βαμβακερή εσωτερική επένδυση, κλείνουν με φερμουάρ και έχουν υφασμάτινη λαβή».

n

Έτσι και ένα άλλο σύμβολο φετίχ του ελληνικού καλοκαιριού, τα σανδάλια, για το Rainy July προσαρμόζονται σε μια πολύ σύγχρονη, μοντέρνα αισθητική και κατασκευάζονται στο χέρι με έμφαση στην παραδοσιακή τεχνική, με δέρματα που παράγονται και χρωματίζονται φυσικά σε ένα μικρό βυρσοδεψείο στην Κρήτη.

n

n

n

n

n

n

n

Info: e-shop: www.rainyjuly.com Σημεία πώλησης στην Αθήνα: Forget me not, Ανδριανού 100 Πλάκα, 210 3253740/  Booktique, Πατριάρχου Ιωακείμ 21, Κολωνάκι, 210 7235425

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice