8 κομμάτια για να φτιάξεις μια πρακτική χειμωνιάτικη γκαρνταρόμπα

Τι διαθέτεις ήδη, τι θα χρειαστεί ενδεχομένως να αγοράσεις

8 ρούχα και αξεσουάρ που είναι απαραίτητα για να φτιάξεις την πιο trendy χειμωνιάτικη γκαρνταρόμπα 2021-2022.

Το να οργανωθείς και να κρεμάσεις στην ντουλάπα σου όσα βασικά κομμάτια θεωρούνται τάσεις για φέτος τον χειμώνα έχει ένα πολύ μεγάλος όφελος: κερδίζεις πρωινό ύπνο. Μόλις πιάνουν τα κρύα, είναι γνωστό πως το πάπλωμα σε πλακώνει και δεν είναι εύκολο να αποχωριστείς το ζεστό σου κρεβατάκι. Άρα ένα το κρατούμενο.

Δεύτερο κρατούμενο είναι πως, είτε πηγαίνεις γραφείο και δουλειά, είτε μένεις σπίτι ως τηλεργαζόμενη, είτε πρέπει να βγεις για ψώνια, το ντύσιμό σου καλό είναι να είναι πρακτικό, ζεστό και in fashion.

Για να τα πετύχεις όλα αυτά τα κρατούμενα και να κάνεις τη ζωή σου ευκολότερη, χρειάζεσαι μόλις 8 βασικά κομμάτια. Τα περισσότερα τα διαθέτεις ήδη. Συνδυάζοντάς τα μεταξύ τους, μπορείς να ενορχηστρώσεις μερικά πολύ όμορφα looks που θα μοιάζουν σαν να δημιουργήθηκαν με τη συνδρομή επαγγελματία στιλίστα.

desigual
Desigual

Μια ζιβάγκο μπλούζα
Το ζιβάγκο, αν είναι πλεκτό ή κασμιρένιο, είναι υψηλής θερμαντικής απόδοσης. Φοριέται κάτω από παλτό, με τζιν, με μπλέιζερ, με μια ωραία μίνι φούστα, η οποία παρεμπιπτόντως φέτος γίνεται ανεπανάληπτα μίνι.

remixshop
Remixshop

Ένα μπερεδάκι
Τα μπερεδάκια τα έκανε μόδα η «Έμιλι στο Παρίσι» από πέρσι-πρόπερσι και θα φορεθούν και φέτος. Ευτυχώς έχουν περάσει ανεπιστρεπτί οι εποχές που το μπερέ θεωρούνταν κουλτουριάρικο, στην καλύτερη περίπτωση, ή γραφικό και κουκουρούκου αξεσουάρ, στη χειρότερη. Πλέον, το μπερέ έχει μόνο φίλους και θαυμαστές, και εκτός Παρισιού.

H&M
H&M

Ένα πολύχρωμο πλεκτό πουλόβερ
Ενώ όταν μιλάμε για βασικά κομμάτια, σκεφτόμαστε «σκοτωμένα» και ουδέτερα χρώματα, τα πλεκτά πουλόβερ μας φέτος είναι πολύχρωμα, έντονα, εκκωφαντικά. Τα in χρώματα είναι το πράσινο, το βιολετί, το κόκκινο ή το κίτρινο. Βάλτε μαλλί και χρώμα στον χειμώνα επομένως. Tip: Επειδή ο καιρός παίζει παιχνίδια, αν ζεσταθείτε πολύ, βγάλτε το πουλόβερ και φορέστε το πάνω από το παλτό σαν κασκόλ.

ted_baker
Ted Baker

Ένα πλεκτό φόρεμα
Επειδή είναι χειμώνας δε σημαίνει ότι καταχωνιάζουμε τα φορέματα. Επενδύστε σε πλεκτά φορέματα, τα οποία ζεσταίνουν και είναι ό,τι πιο πρακτικό μπορείς να σκεφτείς για την έξοδό σου από το σπίτι. Το φοράς, βάζεις ένα μποτάκι στα πόδια, ρίχνεις και το παλτό πάνω σου και είσαι έτοιμη και στιλάτη.

eleftheriades

Μια μακριά πλισέ φούστα
Τη διαθέτεις ήδη, καθώς είναι στη μόδα εδώ και καμιά πενταετία. Κατά πώς φαίνεται, θα φορεθεί και στο μέλλον, αφού είναι ένα πρακτικότατο ρούχο. Ταιριάζει με όλα τα υπόλοιπα 7 κομμάτια της φετινής χειμωνιάτικης γκαρνταρόμπας.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FASHIONSHELVES (@fashionshelves)

Ένα κλασικό καμηλό παλτό
Αν δεν διαθέτετε ήδη και πρέπει να το αγοράσετε, θα είναι η πιο πολυδάπανη και ταυτόχρονα η πιο επιτυχημένη σας επένδυση. Θα το φορέσετε φέτος περίπου τέσσερις μήνες και θα σας φανεί χρησιμότατο για πολλούς ακόμα χειμώνες στο μέλλον. Θα τα βγάλει τα λεφτά του, και με το παραπάνω. Ταιριάζει και με το μπερεδάκι.

Karl Lagerfeld, Exe
Karl Lagerfeld, Exe

Ένα ζευγάρι χοντρόσολες μπότες
Οι καθημερινές ημέρες του χειμώνα δεν χρειάζονται τακούνια και γόβες. Απαιτούν μπότες που κρατούν τα πόδια ζεστά, μας προστατεύουν από γλιστρήματα και αντέχουν στη λάσπη, τα νερά, τα χιόνια. Οι χοντρόσολες μπότες χτυπάνε διάνα και στα τρία αυτά ζητούμενα.

Benetton
Benetton

Ένα puffer πανωφόρι
Το φουσκωτό, είτε μπουφάν είτε παλτό, είναι χρησιμότατο τόσο για την αστική ζωή όσο και για τις εξορμήσεις του σαββατοκύριακου στην ύπαιθρο. Συνδυάζεται άψογα με τις χοντρόσολες μπότες μας.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice