Μικρά στιλιστικά tips για να φαίνονται τα πόδια σου πιο μακριά

Διακριτικές αλλαγές, εμφανείς διαφορές στο αποτέλεσμα

Styling tips: Συμβουλές για απλές, μικρές αλλαγές στο καθημερινό ντύσιμο που θα κάνουν τα πόδια σου να φαίνονται πιο μακριά.

Είναι γεγονός ότι πολλές φορές «αδικούμε» το σώμα και τις αναλογίες μας με αυτά που φοράμε. Αντί να ζηλεύεις την λεπτή μέση κάποιας άλλης ή τα μακριά πόδια, θεωρώ ότι είναι καλύτερο να εστιάζεις στο πώς μπορείς να αναδείξεις το δικό σου κορμί. Τα μοντέλα με τα ατελειώτα πόδια είναι πράγματι εντυπωσιακά, δεν χρειάζεται όμως να καταριέσαι την τύχη σου που γεννήθηκες 1.60, ούτε να προσπαθείς να ισορροπήσεις σε 20ποντα παπούτσια που ταλαιπωρούν κάθε μυ επάνω σου. Ακολουθώντας μερικές απλές συμβουλές μπορείς να προσαρμόσεις τα outfits και το στιλ σου και να δεις μεγάλη διαφορά στην εμφάνισή σου.

Απλά χρώματα
Όταν συνδυάζεις πολλά χρώματα στο ίδιο σύνολο, χωρίζεις νοητά το σώμα σου σε περιοχές. Τα μονοχρωματικά σύνολα ή εκείνα με τις απαλές αποχρώσεις δημιουργούν μια πιο ενιαία εικόνα που ξεγελά το μάτι και κάνει τα πόδια σου να δείχνουν πιο μακριά και εσένα πιο ψηλή.

Σωστό μήκος
Όσο περισσότερο φαίνονται, τόσο πιο μακριά δείχνουν τα πόδια σου. Αν νιώθεις άνετα να φοράς μίνι προτίμησέ το σε φούστες και φορέματα αφού κολακεύουν πολύ. Αν πάλι δεν σου αρέσουν τα μίνι ή δεν είναι κατάλληλα για τις καθημερινές σου εμφανίσεις, προσπάθησε η φούστα σου να μην ξεπερνά σε μήκος το κάτω μέρος του γονάτου. Από την άλλη πλευρά, τα μάξι ρούχα μπορούν επίσης να κολακέψουν τη σιλουέτα σου αφού σε δείχνουν πιο λεπτή και ψηλή. Ουσιαστικά το μήκος που πρέπει να αποφεύγεις είναι αυτό που φτάνει στη μέση της γάμπας.

Όχι σε λουράκια, ναι σε τακούνια
Τα πέδιλα με λουράκια που δένουν στον αστράγαλο, καθώς και τα ankle boots «κόβουν» το πόδι μειώνοντας οπτικά το μήκος του. Προτίμησε γόβες και πέδιλα χωρίς λουράκι, χαμηλά sneakers καθώς και μπότες μέχρι το γόνατο. Τα τακούνια πάλι κολακεύουν όλες τις γυναίκες, όχι μόνο τις μικροκαμωμένες ή όσες έχουν μεγαλύτερη τάλια και μικρότερα άκρα. Αν σου αρέσουν και αντέχεις να κυκλοφορείς σε μόνιμη κατηφόρα καθημερινά, τότε είναι ο πιο ισχυρός σου σύμμαχος αφού προσθέτουν μήκος στα πόδια! Επιπλέον, σου επιτρέπουν να φορέσεις πιο μακριά παντελόνια και φούστες που καλύπτουν τα παπούτσια με αποτέλεσμα να δείχνεις ψηλότερη.

Ψηλόμεσα ρούχα
Η ψευδαίσθηση που προκαλούν τα ψηλόμεσα ρούχα είναι το πιο απλό και εύκολο τρικ που μπορείς να εφαρμόσεις. Όσο πιο ψηλά κουμπώνει το παντελόνι ή η φούστα σου τόσο πιο ψηλά φαίνεται ότι ξεκινάει το πόδι σου. Μπορείς να το συνδυάσεις άνετα και με ένα ζευγάρι τακούνια, απόφυγε όμως τις υπερβολές για να μη φτάσεις στο αντίθετο αποτέλεσμα αδικώντας το πάνω μέρος του σώματός σου.

Χαλαρές γραμμές
Όταν ένα ρούχο είναι πολύ εφαρμοστό, δύσκολα μπορεί να ξεγελάσει το μάτι. Τα skinny παντελόνια δείχνουν ακριβώς που ξεκινάει και τελειώνει ο κορμός και τα πόδια σου. Αντίθετα, εκείνα σε λίγο πιο ίσια γραμμή είναι ιδανικά. Απόφυγε τα πολύ φαρδιά που αυξάνουν δυσανάλογα τον όγκο. Μπορείς να παίξεις επίσης με τα γεωμετρικά μοτίβα και φυσικά τις αποχρώσεις που όσο σκουραίνουν δίνουν την εντύπωση πιο λεπτών και μακριών ποδιών.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice