Winter Fashion: Τα key trends για τον χειμώνα και τις γιορτές

Ξεκινάμε από αυτά και βλέπουμε τι θα φορέσουμε τον Μάρτιο

Winter Fashion: Οι 6 τάσεις που θα φορεθούν φέτον τον χειμώνα και στις γιορτές.

Κάτι να λάμπει
Ο τρόπος που οι σχεδιαστές επανέφεραν την παγιέτα, το shimmer και τη λάμψη αυτή τη σεζόν είχε έντονο ενδιαφέρον. Εκτός από τα κλασικά γυαλιστερά party looks, φέτος η λάμψη προσαρμόστηκε ιδανικά για να φορεθεί υπό το φως της ημέρας. Ο Balmain μας έδειξε υπέροχα πως ένα χρυσό κομμάτι γίνεται chic και φορέσιμο με λίγο layering, ενώ ο οίκος Louis Vuitton μας έδωσε μια πολύ φρέσκια ιδέα συνδυάζοντας ένα λαμπερό ασημένιο φόρεμα με casual αξεσουάρ. Από την άλλη, είδαμε την έντονη γυαλάδα από παγιέτα να χρησιμοποιείται και σαν statement αναφορά σε σακάκια και παλτό φτιαγμένα για να τραβήξουν κάθε βλέμμα. Όπως αυτό από τη συλλογή της Prada. Η μόδα φέτος αγαπάει τη λάμψη δίνοντάς της θέση σε όλες τις ώρες της ημέρας. Πώς μπορούμε να πούμε όχι άλλωστε; Το glam μας έχει λείψει, κι αυτό είναι δεδομένο

Από αριστερά: μοντέλα που φορούν Prada, Louis Vuitton και Balmair.
Η παγιέτα επανέρχεται από τους οίκους Prada, Louis Vuitton και Balmair.


Ski Chic
Το look «σέξι στις Άλπεις» είναι η εμμονή της φετινής σεζόν, όπως είδαμε στις περισσότερες χειμερινές κολεξιόν, κάνοντάς μας να νιώσουμε όμορφα ακόμα και κάτω από τις πιο ζεστές στρώσεις υφάσματος. Ο οίκος Miu Miu συνδύασε επενδυμένα καπιτονέ puffers και παντελόνια με μεταξωτά λινζερί, ενώ η Chanel παρουσίασε μια σικ εκδοχή της καπιτονέ ολόσωμης φόρμας. Από αξεσουάρ, είδαμε faux γούνα σε μπότες, γάντια και καπέλα, πλεκτά full faces και γιγαντιαία κασκόλ, όπως αυτά του Marc Jacobs. Πάνε οι εποχές που, για να δείξουμε on-trend, αποφεύγαμε κάθε πρακτικό κομμάτι. Φέτος τον χειμώνα εστιάζουμε στην άνεση, την προστασία και την πρακτικότητα για τις πιο ενημερωμένες μας εμφανίσεις.

Από αριστερά: μοντέλα που φορούν Chanel, Marc Jacobs και Miu-Miu.
Ski Chic από τους οίκους Chanel, Marc Jacobs και Miu-Miu.


Χρωματοθεραπεία
Το να φοράμε φωτεινά χρώματα έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να τονώσει τόσο τη δική μας διάθεση όσο και των γύρω μας. Κάνοντας δυναμικό colour blocking, θα έχουμε ένα πολύ ενδιαφέρον στιλιστικό αποτέλεσμα. Η Prada φέτος συνδύασε το φλούο κίτρινο με κυπαρισσί και ο Ferragamo έδεσε μοναδικά το χρώμα του χειμώνα, το έντονο πράσινο, με το λιλά. Αν όλα αυτά δεν είναι του γούστου σας, η απόλυτη μονοχρωμία σε μια έντονη απόχρωση είναι ασφαλής και σικ επιλογή, όπως είδαμε στη συλλογή του Versace. Μετά από δύο σεζόν με μαύρα κολάν και γκρι φόρμες, δεν είχαμε ανάγκη ποτέ περισσότερο τη χρωματοθεραπεία στη ζωή μας.

Από αριστερά: μοντέλα που φορούν Versace, Prada και Ferragamo.
Το trend «Χρωματοθεραπεία» από τους οίκους Versace, Ferragamo Prada


Κάτι από τη γιαγιά
Η βιωσιμότητα συναντά τη χειροτεχνία σε μια τολμηρή, κομψή και ιδιαίτερη τάση για αυτόν τον χειμώνα. Καθώς η οικολογική συνείδηση είναι ένα καυτό θέμα στη βιομηχανία της μόδας, αρκετοί οίκοι όπως οι Chloé, Etro και Dolce & Gabbana ανακαλούν «παλιακές» μεθόδους, όπως το πλέξιμο με βελονάκι και την τεχνική patchwork. Μια διαδικασία ένωσης αχρησιμοποίητων υφασμάτων συνήθως από παλιότερες συλλογές. Το τελικό αποτέλεσμα, φυσικά, δεν έχει καμία σχέση με το στιλ μιας γιαγιάς, αλλά προσεγγίζει περισσότερο μια boho-chic αισθητική. Από τα μακριά πλεκτά φορέματα, τις παντελόνες και τα statement παλτό με την ιδιαίτερη μείξη των prints, σίγουρα κάτι θα βρείτε να σας κερδίσει με τη μοναδικότητά του. Μην ξεχνάτε επίσης τα μικρά indie ελληνικά brands, τα οποία θα φτιάξουν κατά παραγγελία ένα τέτοιο κομμάτι για εσάς.

Από αριστερά: μοντέλα που φορούν Benneton, Chanel και Chloe
Trend «κάτι από την γιαγιά» από τους οίκους Benneton και Chloe.


Παροξυσμός (faux) γούνας
Με σεβασμό προς τα ζώα, οι οίκοι πλέον δημιουργούν ψεύτικες γούνες, οι οποίες είναι πιο άνετες και φαινομενικά πιο… ρεαλιστικές και από τις αληθινές. Για φέτος, η γούνα ήταν εμμονικά παντού. Σε παλτό, εσάρπες, τσάντες, καπέλα και μπότες. Προτείνουμε να επιλέξετε ανάμεσα σε μια γούνα που φτάνει μέχρι το πάτωμα για έξτρα πολυτελείς εμφανίσεις, προσθέτοντάς της μια ζώνη, αν επιθυμείτε πιο οριοθετημένη σιλουέτα. Οι οίκοι Fendi και Givenchy ορκίζονται στο class της μακριάς και ογκώδους γούνας προσθέτοντας κρόσσια, ζώνες και ιδιαίτερα κοψίματα. Οι αποχρώσεις κινούνται ανάμεσα στα ζεστά καφέ και μπεζ της καραμέλας. Αν πάλι ψάχνετε κάτι στο άλλο άκρο, με πιο παιχνιδιάρικη διάθεση, θα λατρέψετε τις γούνες και τα καπέλα με το cow print της Anna Sui. Στο Tik-Tok τα αγελαδίσια bucket hats είναι το απόλυτο must.

Από αριστερά: μοντέλα που φορούν Chanel, Anna Sui και Givenchy.
Faux γούνες από τους οίκους Chanel, Anna Sui και Givenchy.


Μυστική ταυτότητα
Η τάση αυτή άρχισε να αναδύεται κυρίως μέσα από την pop κουλτούρα. Ίσως ήδη τη γνωρίζετε από τα εκκεντρικά outfits του Kanye West για την κυκλοφορία του άλμπουμ του «Donda» ή από την πολυσυζητημένη ολόμαυρη εμφάνιση της Kim Kardashian με το καλυμμένο πρόσωπο στα Met Gala. Στις πασαρέλες, το trend της «μυστικής ταυτότητας» εμφανίστηκε σε πολλές μορφές και αξεσουάρ, όπως οι oversized κουκούλες, τα full faces, τα καπέλα μπέιζμπολ και τα μεταξωτά μαντίλια σε στιλ babushka. Συνδυάζονται σχεδόν πάντα με σκούρα γυαλιά και πολύ μακριά παλτό. Οι συλλογές των Marc Jacobs, Courrèges και Christian Dior μοιράζονται με την προσωπική τους αισθητική την ίδια διάθεση για την απόλυτη κάλυψη του προσώπου, προσφέροντας μπόλικο μυστήριο. Σίγουρα, έχουμε ξαναγνωριστεί πλήρως με τον έξω κόσμο, αλλά αυτό δεν σημαίνει και ότι θέλουμε να μας βλέπουν ανά πάσα στιγμή.

Από αριστερά: μοντέλα που φορούν Marc Jacobs, Christian Dior και Courre Ges.
Το trend «Μυστική Ταυτότητα» από τους οίκους Marc Jacobs, Christian Dior και Courre Ges.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice