Η Άνχελα Μέρκελ με τη χαρακτηριστική «στολή» της, το ίδιο σακάκι σε διάφορα χρώματα.
Η Άνχελα Μέρκελ με τη «στολή» εργασίας / EPA/Patrick Scheiber, OLIVIER HOSLET, ORESTIS PANAGIOTOU, ANDREAS GORA, MICHELE TANTUSSI/POOL
Fashion

Γιατί η «στολή» είναι το πιο ξέγνοιαστο και cool look

Τα υπέρ του να φοράς τα ίδια περίπου ρούχα κάθε μέρα

«Στολή» σημαίνει να ντύνεσαι σχεδόν καθημερινά με τα ίδια ρούχα. Τα πλεονεκτήματα αυτής της επιλογής.

Αν ανοίξω την ντουλάπα σου πόσα τζιν θα βρω; Πάνω από 10; Και πόσα πουκάμισα; Τόσα περίπου; Σου αρέσει να κυκλοφορείς σαν ξωτικό, οπότε διαθέτεις άπειρα σαρόγκ ή boho φορέματα; Είσαι αμετανόητη χίπισσα ή έθνικ κορίτσι, και γουστάρεις καφτάνια, φουλάρια και ινδικά υφάσματα; Μήπως είσαι total black τυπάκι; Μήπως νιώθεις πανικό όταν μαθαίνεις ότι το αγαπημένο σου brand σταματά την παραγωγή του αγαπημένου σου πουλόβερ; Φοράς πάνω κάτω τα ίδια ρούχα κάθε μέρα; Αν συμβαίνουν όλα αυτά και αν η σύνθεση της γκαρνταρόμπας σου παρουσιάζει μια άλφα ομοιομορφία, σημαίνει πως είσαι τύπος της «στολής». Και κυρίως σημαίνει πως είσαι τυχερή, γιατί έχεις βρει το στιλ σου και κυρίως τον εαυτό σου. 


Η «στολή» είναι ίδιον κυρίως των ανδρών, κάποιοι από τους οποίους διαθέτουν δεκάδες ίδια πουκάμισα, ίδια σακάκια και ίδια ζευγάρια κάλτσες. Κάποιοι το κάνουν για επαγγελματικούς λόγους, κάποιοι άλλοι όμως λόγω στιλ. Θυμηθείτε, ας πούμε, τα outfit του Μπάρνι από το How I Met Your Mother - κοστούμι, κοστούμι, κοστούμι. Διέθετε ακόμα και πιτζάμα-κοστούμι ο άνθρωπος!


Το πανομοιότυπο ντύσιμο, αν και ίσως θα μπορούσε να θεωρηθεί βαρετό, βρίσκει πολλές γυναίκες σύμφωνες, βλέπε Άνχελα Μέρκελ. Αρκετές το διακονούν με μεγάλη επιτυχία, οπότε ανάγεται σε σήμα κατατεθέν τους. Μια «στολή» μπορεί να υπηρετεί την εκκεντρικότητα ή το «λάθε βιώσας». 

Η Άνχελα Μέρκελ με τη χαρακτηριστική «στολή» της σε κίτρινο χρώμα.
Άνχελα Μέρκελ / © EPA/MICHELE TANTUSSI / POOL

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sotiris Kontizas (@scontizas)


Όποια έχει φορέσει ποδιά στο σχολείο, ένα συγκεκριμένο dresscode εργασίας ή μια αθλητική περιβολή, ξέρει ότι η «στολή» έχει τα πλεονεκτήματά της. Καταρχάς είναι ένα πρακτικό και ασφαλές ντύσιμο. Κατά δεύτερον, δεν προβληματίζεσαι για το τι θα βάλεις πάλι αύριο, αν θα είσαι σικάτη και αν θα δείχνεις καλοντυμένη. Επιπλέον δεν αναρωτιέσαι αν το ντύσιμό σου ταιριάζει σε κάποια περίσταση ή όχι - έτσι είσαι εσύ, ούτε και θέλεις να αλλάξεις, τέλος! Επίσης είναι σαν να δίνει στον άλλον διαπιστευτήρια και ταυτότητα. Με την πρώτη ματιά μπορεί να καταλάβει αν είσαι «χύμα», αν είσαι ροκ, αν είσαι ευαίσθητη, αν είσαι γραφειοκράτισσα, αν είσαι casual, αν είσαι τολμηρή, γενικώς μπορεί να αντιληφθεί όλη την κοσμοθεωρία σου. 


Διάσημοι που έχουν μείνει στη μνήμη του κοινού ως άνθρωποι της «στολής» υπήρξαν: η Άνχελα Μέρκελ με το ίδιο σακάκι σε όλα τα χρώματα· ο συγγραφέας Τομ Γουλφ με το κοστούμι και το μπαστούνι του· η Φραν Λίμποβιτς μονίμως με ανδρικά ρούχα, μπότες και μαύρο παλτό· ο Καρλ Λάγκερφελντ πάντα στα ασπρόμαυρα και με μια βεντάλια στο χέρι· η Χίλαρι Κλίντον με παντελόνι· ο Ανδρέας Παπανδρέου της πρώτης εποχής του ΠΑΣΟΚ με σακάκι και ζιβάγκο· ο Φιντέλ Κάστρο με τα στρατιωτικά· ο πρόεδρος Μάο με τα πουκάμισα με γιακά Μάο· ο Σωτήρης Κοντιζάς με τα ανατολίτικα ασπρόμαυρα outfits και τα πουκάμισα Μάο· η Έλεν Ντε Τζένερις με τα κοστούμια, τα πουλοβεράκια και τους λευκούς γιακάδες· η Ζωζώ Σαπουντζάκη πάντα με μακρύ σκιστό φόρεμα και παγιέτες.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ellen DeGeneres (@theellenshow)


Τα πιο συνηθισμένα «εξαρτήματα» μιας «στολής» είναι: Τα δερμάτινα μπουφάν / Οι μαρινιέρες / Οι σαλοπέτες / Τα animal prints / Τα μαύρα και τα λευκά πουκάμισα / Τα t-shirts με στάμπα κάποιο μουσικό γκρουπ / Τα ταγιέρ / Τα oversized ρούχα / Τα τζιν.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice