Τα ρούχα Hotel Poros φέρνουν το καλοκαίρι μέσα στον χειμώνα

Ο Έλληνας Fotis Tetikis και ο Νεοζηλανδός Tyson Tatana, που ζουν στην Αυστραλία, στέλνουν με τα ρούχα τους «Ένα ερωτικό γράμμα στην Ελλάδα»

Hotel Poros: Τα ρούχα του Έλληνα Fotis Tetikis και του Νεοζηλανδου Tyson Tatana περιλαμβάνουν resort sportswear και μαγιό.

Ηλιόλουστες ημέρες στο Hotel Poros: στο δημιουργικό μυαλό του Fotis Tetikis και του Tyson Tatana είναι πάντα καλοκαίρι. Το 2020 ετοίμασαν το brand Hotel Poros ως «ένα ερωτικό γράμμα στην Ελλάδα». Ανακάλυψαν το νησί του Πόρου το 2016, όταν και είχαν έρθει στην Ελλάδα για διακοπές από την Αυστραλία όπου και ζουν. Εκεί είναι η έδρα του Hotel Poros, στο Σύδνεϊ της Αυστραλίας, ενός brand με resort sportswear και μαγιό.

Η έμπνευση είναι προφανής: «τα sports club της δεκαετίας του '80 και των ειδών δώρων που πουλούσαν τα ξενοδοχεία». Η συλλογή περιλαμβάνει φούτερ, t-shirts, καπέλα, shorts και μαγιό. Οι σιλουέτες, όπως και τα prints, έχουν 80s αναφορές και αιχμηρή αισθητική. Μέσα από τα social media του brand, η Ελλάδα ξεχειλίζει, όπως και οι σέξι ambassadors.  «Θέλουμε να προμοτάρουμε την Ελλάδα. Όταν λες τη λέξη Ελλάδα, οι περισσότεροι φέρνουν στον νου τους τη Μύκονο και τη Σαντορίνη. Είναι πολύ ωραία νησιά, όμως για μένα είναι σημαντικό να γνωρίσουμε μέσα από τις πλατφόρμες μας την ομορφιά κι άλλων νησιών». Η Ύδρα, τα Κύθηρα, η Νάουσα της Πάρου και φυσικά ο Πόρος πρωταγωνιστούν δίπλα στα αγόρια που φορούν Hotel Poros.

«Έχει αλλάξει ο τρόπος που αντιλαμβανόμαστε την αρρενοπώτητα» θα μου πει ο Fotis. «Οι άνδρες γίνονται ολοένα και πιο ελεύθεροι και ο φόβος της ταμπέλας ολοένα και φθίνει. Η νέα γενιά δεν ζει με στερεότυπα: φοράνε ό,τι θέλουν, κάνουν ό,τι θέλουν και σκέφτονται ελεύθερα. Είναι συναρπαστικό να βλέπεις την αλλαγή και στην ανδρική μόδα. Χαίρομαι που βλέπω όλες τις εθνικότητες, τους σωματότυπους και τα χρώματα δέρματος να εκπροσωπούνται».

Ο Φώτης κατάγεται από τη Λέσβο και μεγάλωσε στην Αυστραλία. Έπειτα από 15 χρόνια δουλειάς στον τομέα της μόδας, αποφάσισε να κάνει το επόμενο βήμα. H σειρά ρούχων Hotel Poros αντανακλά και την αγάπη του στο vintage. O ίδιος μάλιστα είναι συλλέκτης vintage αθλητικών ρούχων και τουριστικών t shirts από την εφηβεία του. O συνιδρυτής Tyson Tatana κατάγεται από τη Νέα Ζηλανδία και τα τελευταία δέκα χρόνια ζει στην Αυστραλία, όπου κι εκείνος εργαζόταν στον τομέα του luxury fashion. Η αγάπη του για χειροποίητα αντικείμενα και κομμάτια σχεδιαστών επηρέασαν την εικόνα του brand τους.

Είναι πάντα καλοκαίρι στο Hotel Poros. «Όταν έρχομαι στην Ελλάδα για διακοπές, περνάω πάντα από τον Πόρο. Λατρεύω την ενέργειά του. Μου αρέσει που είναι λιγότερο τουριστικό νησί και μου αρέσει να επισκέπτομαι κυρίως μη τουριστικά μέρη. Μου αρέσουν οι ντόπιοι, είναι ιδανικό νησί για ξεκούραση, να φας καλά και να αποσυνδεθείς από τον κόσμο. Κολυμπάω στο Ασκέλι και το Λιμάνι της Αγάπης. Ο Άσπρος Γάτος έχει τον καλύτερο μουσακά. Μου αρέσουν και τα Κύθηρα, τα γαλανά νερά στο Καλαδί, το Καψάλι και τον Αυλέμωνα».

Στην Αυστραλία είναι τώρα καλοκαίρι. «Παρόλο που η αισθητική του Hotel Poros είναι αρκετά συγκεκριμένη και αναγνωρίσιμη, οι πελάτες μας είναι διαφορετικοί και δημιουργούν πολύ ξεχωριστές εμφανίσεις με τα κομμάτια μας. Για μένα έχει να κάνει με την προσωπικότητα και να φορά ο καθένας τα ρούχα μας με τον δικό του τρόπο. Από τις ΗΠΑ και τη Ευρώπη, στη Μέση Ανατολή και την Αυστραλία, κάθε πελάτης είναι ξεχωριστός αν και όλοι έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: γνωρίζουν πολύ καλά ποιοι είναι και τι θέλουν να φορούν».