Ο Kanye West και ο Virgil Abloh. Τα ονόματα που έχουν πέσει στο τραπέζι για τη διαδοχή του Virgil Abloh στο πόστο του καλλιτεχνικού διευθυντή των ανδρικών σειρών του Louis Vuitton.
Ο Kanye West και ο Virgil Abloh / © Pascal Le Segretain/Getty Images
Fashion

Kanye West: Θα είναι ο αντικαταστάτης του Virgil Abloh στη LV;

Ποια άλλα ονόματα ακούγονται για τη διαδοχή

Τα ονόματα που έχουν πέσει στο τραπέζι για τη διαδοχή του Virgil Abloh στο πόστο του καλλιτεχνικού διευθυντή των ανδρικών σειρών του Louis Vuitton.

Μόλις λίγες εβδομάδες από τον θάνατο του Virgil Abloh, οργιάζουν οι φήμες για το ποιος θα τον διαδεχτεί στη Louis Vuitton. Ο βρετανικός Τύπος αποφάσισε πως ο καταλληλότερος  να αναλάβει τις ανδρικές σειρές του οίκου είναι ο στενός του φίλος Kanye West.

Η πρώτη που δημοσίευσε τη συγκεκριμένη εικασία ήταν η Sun, ένα ταμπλόιντ που δεν ασχολείται ιδιαιτέρως με τη μόδα αν δεν πρόκειται για σκάνδαλο. Η Sun ισχυρίζεται πως η διαδοχή είχε προσυμφωνηθεί πριν από τον θάνατο του Abloh, ενώ αναφέρεται στην πολύχρονη φιλία των δύο ανδρών, οι οποίοι γνωρίστηκαν το 2009, όταν έκαναν την πρακτική τους στη Fendi, έναν οίκο που ανήκει επίσης στην ομπρέλα της LVMH.

To 2009 o Kanye West συνεργάστηκε με τη Louis Vuitton στον σχεδιασμό τριών αθλητικών παπουτσιών. Ήταν η πρώτη φορά που το stretwear έμπαινε με δόξα και τιμή στη χορεία της πολυτελούς μόδας. Τα σνίκερς έγιναν εξαιρετικά δημοφιλή και η συνεργασία στέφτηκε με απόλυτη επιτυχία. Ο Kanye West στη συνέχεια αυτονομήθηκε λανσάροντας τη δική του εταιρεία streetwear, την περιβόητη Yeezy.

Τα σνίκερς του Kanye West για τη Louis Vuitton το 2009. 


Ωστόσο, οι κινήσεις του ράπερ τα τελευταία χρόνια, η υποψηφιότητά του για πρόεδρος των ΗΠΑ, οι περίεργες δηλώσεις του, το διαζύγιό του με την Κιμ Καρντάσιαν, οι απρόβλεπτες ενέργειές του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, φαίνεται να υπονομεύουν τις πρόθεσεις (αν υπάρχουν) των ανθρώπων της Louis Vuitton να του εμπιστευθούν το νευραλγικό πόστο του καλλιτεχνικού διευθυντή.

Ένας άλλος «επιβαρυντικός» παράγοντας είναι τα καλοκαιρινά φλερτάκια του Kanye με τον μεγάλο αντίπαλο της LVMH, την Kering. O ράπερ εθεάθη πρώτο τραπέζι πίστα στα σόου των Balenciaga και Bottega Veneta που ανήκουν στο βαρύ πυροβολικό του ομίλου Kering, ενώ τη διοργάνωση της επίσημης παρουσίασης του νέου του άλμπουμ Donda την ανέθεσε στον καλλιτεχνικό διευθυντή του Balenciaga Demna Gvasalia.

Η ανάληψη της θέσης του καλλιτεχνικού διευθυντή των ανδρικών σειρών του Louis Vuitton από τον Kanye West μοιάζει μάλλον απίθανη, ωστόσο το πρόβλημα για την LVMH παραμένει: Ο οίκος δεν μπορεί να παραμένει ακέφαλος επ’ αόριστο και σύντομα θα πρέπει να βρεθεί ο αντικαταστάτης του εκλιπόντος Virgil Abloh. Μάλιστα, θα πρέπει να βρεθεί και η κεφαλή της Off-White, ένα brand που έφτιαξε ο Abloh και το 60% των μετοχών του ανήκει από το καλοκαίρι στην LVMH.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Off-White™ (@off____white)

Η Off-White θρηνεί την απώλεια του δημιουργού της. 


Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Louis Vuitton, Michael Burke, άφησε να εννοηθεί πως δεν υπάρχει καμιά βιασύνη. Επιβεβαίωσε ότι η συλλογή που θα παρουσιαστεί τον Ιανουάριο είχε ολοκληρωθεί σε μεγάλο βαθμό από την Abloh και ότι η ομάδα του «δεν χρειάζεται να ανησυχεί για τον Ιούνιο». «Ο θάνατος ενός σχεδιαστή είναι τρομακτικός», είπε, «αλλά δεν σημαίνει και τον θάνατο του brand», ενώ ανέφερε και το κενό που άφησε πρόσκαιρα σε Chanel και Fendi ο θάνατος του Καρλ Λάγκερφελντ, κενό που καλύφθηκε επάξια από τη Virginie Viard, συνεργάτιδα του Λάγκερφελντ για 30 χρόνια, και τον Kim Jones, αντίστοιχα.

Εκτός από τον Kanye West, στο τραπέζι της διαδοχής έχουν πέσει τα ονόματα του Daniel Lee, που αποχώρησε ξαφνικά πριν από έναν μήνα από την Bottega Veneta, του Βέλγου Kris van Assche, που είναι «άνεργος» αφότου έφυγε από τον Berluti, του Riccardo Tisci, που οι δουλειές του σε Burberry και Givenchy θεωρήθηκαν ανάλογου πνεύματος με αυτό του Abloh, του Haider Ackermann, που πέρασε ένα φεγγάρι από τον Berluti, και του Craig Green, που δεν έχει αναλάβει ποτέ διευθυντικό πόστο, όμως θεωρείται από τους πιο ανερχόμενους σχεδιαστές της γενιάς του. Στις υποψηφιότητες ακούγεται και το όνομα του φίλου του Abloh και διευθυντή της Reebok Kerby Jean-Raymond, του Shayne Oliver, ιδρυτή της πετυχημένης Hood By Air και του Telfar Clemens της υπερεπιτυχημένης ομώνυμης τσάντας.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο άνθρωπος που θα διαδεχτεί τον Virgil Abloh στη Louis Vuitton θα έχει ένα πολύ δύσκολο έργο. Ο Abloh αναμόρφωσε τον οίκο, έφερε μια νέα γενιά ανδρών στις μπουτίκ της LV, έδωσε ένα boost νεωτερικότητας, δυναμισμού, περιεχομένου.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice