6 στιλάτοι τρόποι για να ξαναφορέσεις τα παλιά σου ρούχα το 2022

Για αυτή τη χρόνια επίλεξε να ανανεώσεις την γκαρνταρόμπα σου χωρίς να ξοδέψεις μία

Μάθε πώς θα δώσεις ξανά αξία στα παλιά σου ρούχα, προσαρμόζοντάς τα έξυπνα στις φετινές τάσεις.

Η νέα χρονιά έχει ήδη ξεκινήσει. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, αρκετοί από εμάς έχουμε γεμίσει τα σημειωματάριά μας με λίστες για το πώς θα είμαστε πιο επιτυχημένοι, πιο λαμπεροί και αναμφίβολα πιο καλοντυμένοι το 2022.

Μήπως όμως κάπου στην πορεία το τόσο αγαπημένο ρητό του «New year, new me», άρχισε να δημιουργεί μια καταναλωτική καταιγίδα; Η φιλοσοφία που θέλει να συνδέουμε τη νέα χρονιά με μια βελτιωμένη εικόνα του εαυτού μας, μας οδηγεί εμμονικά στο να επενδύσουμε στο καινούργιο. Ποιος είναι λοιπόν ο πιο εύκολος και γρήγορος τρόπος για να νιώσουμε φρέσκοι και διαφορετικοί; Η αγορά μιας νέας γκαρνταρόμπας. Τι θα γινόταν όμως αν πιστεύαμε ότι δεν λείπει τίποτα από τα ράφια της ντουλάπας μας για τη νέα σεζόν;

Η κλασική εντύπωση ότι δεν έχουμε τίποτα να φορέσουμε αντικρίζοντας τα περσινά μας ρούχα, έχει να κάνει περισσότερο με την ιδέα του «Newness» και λιγότερο με το ότι τα ρούχα που έχουμε όντως δεν φοριούνται πλέον. Την ίδια αίσθηση του «καινούργιου» μπορούμε να την πετύχουμε ξανά, ακόμα και με τα πιο φορεμένα μας ρούχα. Όλα είναι θέμα styling και διαφορετικής οπτικής.

Μάθε για το πώς διαβάζοντας τα 6 παρακάτω «hacks» θα σε βοηθήσουν να δώσεις αξία σε κάθε ξεχασμένο κομμάτι, κάνοντάς το να δείχνει πιο hot και από τα trends του Instagram.

1. Το πολυχρηστικό πουκάμισο

Ένα λευκό oversized πουκάμισο υπάρχει σε κάθε ντουλάπα. Αν όχι, σίγουρα μπορείς να το δανιστείς απο μία αντρική. Εκτός από την ιδιότητά του να ενσωματώνεται σε κάθε περίσταση, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως καμβάς, δίνοντας στα παλιά ρούχα μια νέα προσέγγιση. Φόρεσέ το κάτω από φορέματα και tops με τιράντες, (ακόμα και καλοκαιρινής σεζόν), ή μέσα από πλεκτά pullovers και vests. Θα εκπλαγείς από το πόσο πιο σύγχρονα μπορούν να δείξουν.

2. Φόρεσε τα φορέματα ως μπλούζες

Αν κρατάς στην ντουλάπα σου μίνι φορέματα που έδειχναν υπέροχα τα πόδια σου στα 20, αλλά πλέον δεν νιώθεις άνετα με τέτοια μήκη, μην τα ξεφορτωθείς ακόμα. Φόρεσέ τα ως μπλούζες προσθέτοντας από πάνω μια μακριά φούστα. Μπορεί να είναι τούλινη, πλισέ, denim ακόμα και δερμάτινη. Να μια ευκαιρία για να φορέσεις ξανά αυτό το υπέρλαμπρο παγιετέ φόρεμα —που μάλλον μετάνιωσες που αγόρασες— σε ένα πιο ήπιο look.

3. Ανακάτεψε τα παλιά με τα καινούρια

Το να ντυθείς από πάνω έως κάτω με παλιά ρούχα, εκτός ότι μπορεί να σου ρίξει τη διάθεση, είναι αρκετά επικίνδυνο να δείξει ξεπερασμένο. Ο πιο fashion τρόπος για να αναδειχθεί κάτι παλιό, είναι να συνδυάζεται πάντα με κάτι νέο. Κάνε μπόλικο mix and match και τόλμησε να ταιριάξεις ένα παλιό φούτερ με το καινούργιο σου office παντελόνι ή με μια μεταξωτή φούστα. Με αυτόν τον τρόπο όχι μόνο θα ξαναδώσεις αξία στα παλιά σου κομμάτια, αλλά θα αποκτήσεις και μια μοναδική προσωπικότητα στο στιλ σου.

4. Ένα μαντίλι, 1000 χρήσεις

Η προσθήκη ενός μεταξωτού μαντιλιού με κάποιο ενδιαφέρον pattern μπορεί να ανανεώσει σηματικά ένα outfit. Εκτός από την κλασική επιλογή να το δέσεις στον λαιμό, δοκίμασε να το φορέσεις ως ζώνη, δίνοντας μια νέα πινελιά σε παντελόνια, φούστες και φορέματα. Μπορείς ακόμα να το τυλίξεις γύρω από τις λαβές μιας τσάντας που έχεις βαρεθεί, ή να το φορέσεις εξ ολοκλήρου ως top. Ρίχνοντας μια ματιά online θα βρεις αρκετές τεχνικές για να πετύχεις όλα τα παραπάνω.

5. Πρόσθεσε μια ζώνη-κορσέ

Δώσε άμεσα μια σύγχρονη μορφή σε φορέματα και μπλούζες με την προσθήκη ενός κορσέ. Μην πάει το μυαλό σου σε vintage κορσέδες με μπροκάρ υφάσματα και δαντέλες. Οι φετινές τάσεις προτείνουν μικρά και μίνιμαλ corsets, τα οποία συνδυάζονται με κάθε λογής outfit. Ένα έξτρα θετικό είναι ότι μπορούν να μεταμορφώσουν μαγικά ένα ρούχο αλλά και τη σιλουέτα σου μαζί, μιας και τονίζουν υπέροχα τις γυναικείες καμπύλες. Μια εναλλακτική του κορσέ με τις ίδιες ιδιότητες είναι οι πολύ φαρδιές statement ζώνες με αγκράφες, στολίδια ή ό,τι άλλο είναι του γούστου σου.

6. Παίξε με τις εφαρμογές

Ένα ρούχο δεν φοριέται απαραίτητα με έναν μόνο τρόπο. Αυτή είναι μια βασική αρχή που ακολουθούν οι άνθρωποι με τα πιο ενδιαφέροντα στιλ. Παίξε με τις εφαρμογές των ρούχων, κάνε κόμπους και γύρνα τα ρεβέρ. Κούμπωσε τη ζακέτα σου αλλιώς και φόρεσε την ως off-shoulder top ή δοκίμασε το σακάκι σου ανάποδα. Δεν δείχνει σαν εξώπλατη μπλούζα; Αυτές είναι λίγες μόνο ιδέες. Με λίγη φαντασία και αρκετές δοκιμές, οι δυνατότητες δεν έχουν τέλος.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice