Ένα ηλικιωμένο ζευγάρι από στην Ταϊβάν, φορούν stylish ρούχα και ξεπερνούν τους 650 χιλ followers στο Instagram
WANT SHOW as young/ Instagram
Fashion

Ηλικιωμένο ζευγάρι γίνεται stylish inspiration στο Instagram

Είναι ιδιοκτήτες ενός καθαριστηρίου ρούχων και ποζάρουν χαμογελαστοί με τα ρούχα που ξεχνούν οι πελάτες τους

WANT SHOW as young: Ένα 80χρονο ζευγάρι, ιδιοκτήτες καθαριστηρίου ρούχων στην Ταϊβάν, φορούν stylish ρούχα και ξεπερνούν τους 650 χιλ. followers στο Instagram

Ένα ηλικιωμένο ζευγάρι από την Ταϊβάν έχει ένα αξιολάτρευτο προφίλ στο Instagram, ποζάρει φορώντας ρούχα που έχουν ξεχάσει στο καθαριστήριο ρούχων τους οι πελάτες τους, γίνονται streetwear influencers και δημιουργούν ένα μοναδικό στιλιστικό inspiration.

«Ποτέ δεν πίστευα στην ηλικία μου πως τόσοι πολλοί άνθρωποι θα θέλουν να βλέπουν δικές μου φωτογραφίες» λέει η 85χρονη Hsu Hsiu-e χαμογελώντας περήφανα. Και με το δίκιο της, καθώς, για τουλάχιστον 70 χρόνια, εκείνη με τον 84χρονο σύζυγό της Chang Wan-ji ζούσαν μια ήσυχη ζωή στο κέντρο της Ταϊβάν και πλέον στο προφίλ τους στο Instagram ξεπερνούν τους 650 χιλιάδες ακόλουθους. 

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά την πρώτη καραντίνα, όταν ο εγγονός τους, Reef Chang, τους έπεισε να φτιάξουν για πλάκα έναν λογαριασμό στο Instagram, που θα ποζάρουν με στιλ και εκκεντρικά σύνολα σαν μοντέλα, φορώντας τα ξεχασμένα ρούχα των πελατών τους και ύστερα θα τις δημοσιεύουν. Και χωρίς να το περιμένουν, προς μεγάλη τους έκπληξη, έγιναν viral. Ο εγγονός τους λέει ότι δεν είχε σκοπό να κάνει τους παππούδες του διάσημους, απλά ήθελε να κάνει τη ζωή τους λιγότερο βαρετή. 

«Δεν είναι πάντα απασχολημένοι με την επιχείρηση. Οπότε σκέφτηκα ότι, εφόσον έχουμε αυτά τα ρούχα, θα μπορούσαμε με αυτόν τον τρόπο να υπενθυμίσουμε στον κόσμο να μην ξεχνούν να παίρνουν τα ρούχα τους από το καθαριστήριο αλλά και να θυμίσω στους παππούδες μου ότι η ζωή μπορεί να είναι υπέροχη ακόμα και σε αυτή την ηλικία».

Ο Reef, που έχει μια fashion ματιά, έχει επιμεληθεί με λεπτομέρεια τις φωτογραφικές λήψεις των παππούδων του δίπλα στα πλυντήρια ρούχων, στα στεγνωτήρια και στις στοίβες με τα σιδερωμένα ρούχα του παλιού καταστήματος. Εκείνοι έχουν συνδυάσει και φορούν vintage σύνολα, με κομμάτια που μπορεί να έχουν ξεμείνει στο κατάστημα για πάνω από 30 χρόνια. Oversized blazers, μπερέδες, παντελόνια με ρίγες, μεγάλα γυαλιά και δετά φουλάρια στον λαιμό, το ζευγάρι συμπληρώνει ο ένας τον άλλον και δημιουργούν εικόνες που δίνουν χαμόγελα στα πρόσωπα των φαν της μόδας σε όλο τον κόσμο. 

Αυτό που κάνει το ζευγάρι ακόμα πιο χαρούμενο είναι πως εμπνέουν τον κόσμο να σκεφτεί πως η ηλικία δεν είναι εμπόδιο για να είσαι μέσα στη μόδα και να διασκεδάζεις. «Πολλοί άνθρωποι δεν είναι πραγματικά ηλικιωμένοι, απλώς η καρδιά τους είναι γερασμένη» λέει η Hsiu-e, που ούτε η ίδια ούτε ο σύζυγός της σχεδιάζουν να συνταξιοδοτηθούν.

Μέσα από τον λογαριασμό τους στο Instagram και την απήχηση που έχουν λάβει, επιδιώκουν να προωθήσουν τη σημασία της βιώσιμης μόδας. Ο Reef αναφέρει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα The Guardian: «Αντί να ακολουθεί κανείς το fast fashion και να αγοράζει συνεχώς νέα ρούχα, ελπίζουμε μέσα από όλο αυτό οι άνθρωποι να δουν και να αντιληφθούν πως τα second-hand ρούχα μπορούν να γίνουν μοντέρνα, εάν τα συνδυάσεις με νέους και έξυπνους τρόπους». 

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice