Nino Cerruti
Nino Cerruti © Sean Gallup/Getty Images for GQ/Ιdeal Image
Fashion

Πέθανε ο Ιταλός σχεδιαστής Nino Cerruti σε ηλικία 91 ετών

Δίπλα του έκανε τα πρώτα του βήματα ο Giorgio Armani

62224-137655.jpg
Newsroom |

Πέθανε ο Ιταλός επιχειρηματίας και επιχειρηματίας Nino Cerruti ο οποίος ίδρυσε τον δικό του οίκο υψηλής ραπτικής, Cerruti, το 1967 στο Παρίσι.

Από τις ταινίες Bonnie and Clyde, Pretty Woman και Basic Instinct και ηθοποιούς όπως οι Michael Douglas, Jack Nicholson, Tom Hanks, Bruce Willis Sharon Stone, Julia Roberts, Robert Redford, Harrison Ford, Al Pacino και Jean Paul Belmondo, o οίκος Cerruti άφησε το αποτύπωμα του τόσο στο σινεμά όσο και στην παγκόσμια μόδα. 

Basic Instinct, Costume Design by Cerruto & Mirojnick, 1992

Pretty Woman Trailer

 

Ο διάσημος Ιταλός σχεδιαστής μόδας Nino Cerruti πέθανε σε ηλικία 91 ετών, ανέφερε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή του κλάδου της μόδας, επιβεβαιώνοντας πληροφορίες των ιταλικών μέσων ενημέρωσης. Ο Cerruti πέθανε σε νοσοκομείο της πόλης Βερτσέλι, στην περιφέρεια Πεδεμόντιο, στη βορειοδυτική Ιταλία, όπου βρισκόταν για μια επέμβαση στο ισχίο, σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Corriere della Sera.

Ο Cerruti εισήγαγε το casual chic στην ανδρική μόδα πολυτελείας. Τη δεκαετία του 1970 θεωρείτο μετρ της casual κομψότητας, αλλά ο ίδιος ένιωθε ότι ο όρος κομψότητα είχε μια τρομερή γεύση του παλιού, προτιμώντας την έννοια του στυλ.

Γεννημένος στις 25 Σεπτεμβρίου 1930 στη Μπιέλα, ο Cerruti αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τις σπουδές του στη φιλοσοφία σε ηλικία 20 ετών, μετά τον θάνατο του πατέρα του Σίλβιο, για να αναλάβει το οικογενειακό εργοστάσιο κλωστοϋφαντουργίας και έτσι να αφήσει το όνειρό του να γίνει δημοσιογράφος.

Ο παππούς του Nino είχε ιδρύσει ένα υφαντουργείο στην Biella της Ιταλίας το 1881 (Lanificio Fratelli Cerruti). Αντλώντας από την εμπειρία του στην παραγωγή εξαιρετικών υφασμάτων, ο Cerruti πέρασε στην παραγωγή ρούχων στα τέλη της δεκαετίας του 1950. Η πρώτη του ανδρική συλλογή παρουσιάστηκε το 1957 και θεωρήθηκε επανάσταση στην ανδρική ένδυση εκείνη την εποχή. Τελικά, το 1967, κυκλοφόρησε η σειρά ανδρικών ενδυμάτων Cerruti, την οποία επρόκειτο να ακολουθήσει μια συλλογή γυναικείων ενδυμάτων ένα χρόνο αργότερα.

Η πρώτη μπουτίκ Cerruti άνοιξε το 1967 στην Place de la Madeleine στο Παρίσι, όπου η Cerruti μετέφερε τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας προκειμένου να είναι πιο κοντά στη καρδιά της παγκόσμιας μόδας. Η παραγωγή υφασμάτων με το όνομα Lanificio Fratelli Cerruti  παρέμεινε στην Ιταλία.

Το 1978, ο οίκος Cerruti έκανε είσοδο στον κόσμο των εκλεκτών αρωμάτων με το Nino Cerruti pour Homme, ενώ σύντομα θα ακολουθήσει το Cerruti 1881 pour Homme το 1990, το Cerruti Image το 1998, μεταξύ άλλων αρωμάτων.

CERRUTI 1881 / Riviera

Μεταξύ άλλων ο Cerruti υπήρξε και επίσημος σχεδιαστής για την Scuderia Ferrari. 

Δίπλα στον Cerruti, θήτευσαν μεγάλα ονόματα της μόδας όπως ο Giorgio Armani ο οποίος βρέθηκε στον Οίκο από το 1964 μέχρι το 1970. O Narciso Rodriguez έγινε creative director το 1996, ενώ πέρασμα έκανε και ο Peter Speliopoulos. Το 2001, ο Cerruti πούλησε το 51% της εταιρείας στην Fin. Part και σχεδίασε για τελευταία φορά το 2002, επικαλούμενος «αγεφύρωτες διαφορές» με τους νέους ιδιοκτήτες. 

Il Signor Nino

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice