Η Σίλια Κριθαριώτη στο Παρίσι: ωδή στο χρώμα και την αισιοδοξία

Χρώμα, διαφάνειες και γλυπτές δημιουργίες

Σίλια Κριθαριώτη: Χρώμα, διαφάνειες και γλυπτές δημιουργίες είχε η συλλογή που παρουσίασε για το καλοκαίρι 2022 στη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας Υψηλής Ραπτικής

Τον Ιανουάριο του 2020, στο τέλος του μήνα ταξιδεύαμε στο Λονδίνο. Η Σίλια Κριθαριώτη παρουσίαζε την επίδειξή της για το καλοκαίρι του 2020. Κάτω από τον θόλο του Βρετανικού Μουσείου, θα παρουσίαζε μια συλλογή που αποθέωσε η βρετανική Vogue και που για εκείνη έγραψε το Tatler: το ελληνικό jet set για μια βραδιά Υψηλής Ραπτικής στο Μουσείο. Το ίδιο βράδυ στο Annabel’s, οι συζητήσεις για τον ιό έδιναν κι έπαιρναν. Στην πτήση της επιστροφής, είδαμε επιβάτες με μάσκες.

Μικρό μαύρο κοριτσάκι με λευκό φόρεμα στην επίδειξη μόδας της Σίλιας Κριθαριώτη για τη σεζόν SS22

«Επιστρέψαμε. Αυτή είναι η πιο αισιόδοξη δήλωση για τη βιομηχανία της μόδας, το να είμαστε παρόντες. Θα έρθουν κι άλλες πολύχρωμες μέρες», δήλωσε η Σίλια λίγο πριν την επίδειξή της στο Palais de Tokyo το απόγευμα της Τρίτης. Στο ηλιόλουστο Παρίσι, η δουλειά της Σίλιας άστραψε: το χρώμα ήταν ο βασικός πρωταγωνιστής: πορτοκαλί, λάιμ, κίτρινο, φούξια, ροζ, baby blue. Σε πολύ κοντά φορέματα, σε deux pièces με παιχνιδιάρικα σακάκια με κουμπιά και τσέπες. Σε μεγάλα φορέματα που κάνουν κάθε γυναίκα που θα τα φορέσει να αισθάνεται μοναδική. Σε γλυπτές δημιουργίες που χαϊδεύουν το γυναικείο σώμα.

Μοντέλα με χρωματιστά ρούχα στην επίδειξη μόδας της Σίλιας Κριθαριώτη στο Παρίσι για τη σεζόν SS22

Μεταξωτοί ταφτάδες σε χρώματα φλούο, για τα οποία, όταν περπατούσαν στην πασαρέλα, τα φώτα άλλαζαν και γίνονται black lights που τόνιζαν ακόμη περισσότερο την αντίθεση των χρωμάτων. Φίνες μουσελίνες που στα χέρια της Σίλιας γίνονται υλικά για όνειρα. Λάμψεις, διαφάνειες και cut outs που σε προσκαλούν στο πάρτι: στο πάρτι που αφήσαμε στη μέση. Στην αισιόδοξη πλευρά της ζωής.

Μοντέλα με χρωματιστά ρούχα στην επίδειξη μόδας της Σίλιας Κριθαριώτη στο Παρίσι για τη σεζόν SS22

Εκεί, στην πόλη του Φωτός, η δεξιοτεχνία συνάντησε τη χειροποίητη δημιουργικότητα. Αυτό είναι η Couture: να φτιάξεις με τα χέρια και το νου, δημιουργίες για τις πιο σημαντικές στιγμές της ζωής μιας γυναίκας. Περίτεχνα κεντήματα από την έμπειρη ομάδα της Σήλιας που αντικατοπτρίζουν τη μοναδική υπογραφή του παλαιότερου Οίκου Υψηλής Ραπτικής στην Ελλάδα, που ιδρύθηκε το 1906. «Πιο χαρούμενες, πιο λαμπερές, πιο ασφαλείς, καλύτερες, μαζί», σημείωνε στο κείμενο που μοιράστηκε στους καλεσμένους μαζί με έναν κεντημένο σκούφο σε ένα πλεξιγκλάς κουτί, ένα νερό Theoni που ταξίδεψε από την Ελλάδα κι ένα gift bag από την πολυτελή εταιρεία Skincare 111SKIN, τα προϊόντα της οποίας φρόντισαν και τα μοντέλα πριν κατακτήσουν το catwalk.

Μοντέλα με χρωματιστά ρούχα στην επίδειξη μόδας της Σίλιας Κριθαριώτη στο Παρίσι για τη σεζόν SS22

Μοντέλα με χρωματιστά ρούχα στην επίδειξη μόδας της Σίλιας Κριθαριώτη στο Παρίσι για τη σεζόν SS22

Mια συλλογή που γιορτάζει τη ζωή. Εξάλλου, η σχεδιάστρια της θεώρησε υποχρέωσή της να βρίσκεται εκεί, να στηρίξει τη μόδα, η καρδιά της οποίας χτυπά στο Παρίσι. Ανάμεσα στη Chanel, τον Valentino και τον Dior. Για τούτο τη συλλογή, δούλεψε διπλά: τα μέτρα ασφαλείας για τον κορωνοϊό έκαναν πιο δύσκολες τις μετακινήσεις αλλά άξιζε τον κόπο. Το να είσαι παρών είναι το καλύτερο δώρο. Πραγματικά, ζωντανά show για πραγματικές γυναίκες.

Μοντέλα με χρωματιστά ρούχα στην επίδειξη μόδας της Σίλιας Κριθαριώτη στο Παρίσι για τη σεζόν SS22

Το make up της Μαρίας Νικολουδάκη με τις καρδούλες στους κροτάφους και τα μαλλιά από το Neville Hair Salon από το Λονδίνο, έδωσαν στα κορίτσια τη ρομαντική κι αισιόδοξη διάσταση που υπογράμμιζε η Συλλογή. Το ίδιο βράδυ, συνεργάτες και φίλοι δείπνησαν στο Hotel Costes, εκεί που χτυπάει πραγματικά η καρδιά της μόδας. Δεν ήμουν εκεί, παλεύαμε με χιόνια σε ένα σπίτι χωρίς ρεύμα αλλά ήταν σαν να ήμουν εκεί για την ελληνική σχεδιάστρια και για την ελληνική μόδα που εκπροσωπείται, που πατάει γερά, που ονειρεύεται.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice