Η Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) σχεδιάστρια μόδας «Tilda» έκανε ντεμπούτο στη Νέα Υόρκη και την Εβδομάδα Μόδας
Η Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) σχεδιάστρια μόδας «Tilda» έκανε ντεμπούτο στη Νέα Υόρκη και την Εβδομάδα Μόδας © LG
Fashion

Tilda, η AI σχεδιάστρια μόδας έκανε ντεμπούτο στη Νέα Υόρκη

Η μόδα και η τεχνολογία συνεχίζουν να διασταυρώνονται

looksiteblackandwhite.jpg
Look Team |

Η Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) σχεδιάστρια μόδας «Tilda» έκανε ντεμπούτο στη Νέα Υόρκη και την Εβδομάδα Μόδας.

Το κορεατικό brand Greedilous με επικεφαλής τη σχεδιάστρια Younhee Park παρουσίασε στο πλαίσιο της Εβδομάδας Μόδας της Νέας Υόρκης συλλογή που σχεδίασε από κοινού με την τεχνητή νοημοσύνη (AI) της LG, Tilda.

Η πρωτοεμφανιζόμενη «ψηφιακή σχεδιάστρια», Tilda, που μοιάζει με άνθρωπο, δημιουργήθηκε μέσω του υπερ-γιγάντιου συστήματος τεχνητής νοημοσύνης «EXAONE» και εμφανίστηκε σε οθόνη LED στις εγκαταστάσεις των Spring Studios, όπου φιλοξενήθηκε η επίδειξη μόδας.

Για την κολεξιόν Φθινόπωρο/Χειμώνας 2022, η Park προσπάθησε να ανακαλύψει έναν νέο τομέα δυνατοτήτων στη μόδα, ενώνοντας τις δυνάμεις της με τη Tilda για να δημιουργήσει τη συλλογή «Flowers on Venus».

Η πρόσφατη καινοτομία από τον κορεατικό γίγαντα της τεχνολογίας, η Tilda «ειδικεύεται στην εικονογράφηση, το κολάζ και τη σχεδίαση μοτίβων και μπορεί να δημιουργήσει ολοκαίνουργιες εικόνες χρησιμοποιώντας το EXAONE (το πιο καινούριο πολυτροπικό υπερ-γίγαντα μοντέλο AI της LG) ως εγκέφαλό της για να μελετά από εκατομμύρια δεδομένα μάθησης» αναφέρεται σε δελτίο Τύπου.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, το ερευνητικό ινστιτούτο τεχνητής νοημοσύνης της LG αποκάλυψε τη μηχανή τεχνητής νοημοσύνης υπερκλίμακας, EXAONE.

Οι επιστήμονες στο ερευνητικό κέντρο έχουν αναπτύξει το EXAONE σε ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης που μπορεί να σκέφτεται, να μαθαίνει δεδομένα μεγάλης κλίμακας και να κρίνει από μόνο του.

Μαζί με την Tilda, η Park σχεδίασε σύνολα που είναι τόσο προηγμένης τεχνολογίας όσο και φιλικά προς το περιβάλλον, χρησιμοποιώντας ζωντανά χρώματα για αφηρημένα γραφικά σε κομψές σιλουέτες. «Είδα δυνατότητες στις δημιουργίες της Tilda αμέσως μόλις την γνώρισα. Ταίριαξε σαν γάντι με τη φιλοσοφία μου για τη μόδα. Δεν δίστασα να εκμεταλλευτώ την ευκαιρία να προχωρήσω στη συνεργασία, καθώς ήξερα ότι θα έφερνε την απόλυτη συνέργεια» σχολίασε η Park αναφερόμενη στη σύμπραξη με την LG.

Μια παλέτα από κόκκινα, μπλε και μοβ χρώματα συνδυάζονται με ουδέτερους τόνους σε όλη τη συλλογή, μαζί με μοτίβα φλοράλ που δημιούργησε η Tilda με έμπνευση από τη φύση. Τα υφάσματα σχεδιασμένα με τεχνητή νοημοσύνη πήραν μορφή από την Park σε πουκάμισα, παλτό, τζάκετ και ολόσωμες φόρμες.

Η Tilda μοιράστηκε επίσης τις σκέψεις της για το ντεμπούτο της σε επίδειξη μόδας. «Για μένα, η μόδα δεν είναι μόνο η ενδυμασία. Είναι επίσης ένα μέσο για να στείλεις ένα μήνυμα… Λίγο μετά την Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης, σκοπεύω να λανσάρω μια συλλογή με βάση τα κριτήρια ESG (Περιβαλλοντικά , Κοινωνικά και Εταιρικής Διακυβέρνησης) με ρούχα που απορρίπτονται αφού φορεθούν μία ή δύο φορές. Αντανακλά τις αξίες της υπευθυνότητας για την προστασία του περιβάλλοντος για τις μελλοντικές γενιές». Και πρόσθεσε: «Ανυπομονώ να συνεχίσω να συνεργάζομαι με διάφορους σχεδιαστές, που έχουν την ίδια οπτική με μένα για τον κόσμο».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice