Jeff Hamilton: Ο σχεδιαστής των jackets των top παικτών στο NBA

Έχει σχεδιάσει σακάκια για τον Michael Jordan, Michael Jackson και τη Madonna. Φέτος, δημιουργεί 75 μοναδικά σχέδια για τους κορυφαίους 75 παίκτες, ανάμεσα σε αυτούς και για τον Αντετοκούμπο.

80450-179984.jpeg
Έφη Πάλλη |

Ο Jeff Hamilton σχεδιάζει τα σακάκια των κορυφαίων παικτών του NBA εδώ και τρείς δεκαετίες.

To All Star Game είναι το κορυφαίο μπασκετικό γεγονός στις ΗΠΑ. Λίγες μέρες μετά τη φιέστα Halftime Show του Super Bowl, σειρά έχει το τριήμερο των Αστέρων του μπάσκετ που μάλιστα φέτος γιόρτασε τα 75 χρόνια. Εκτός από τις απίθανες στιγμές που μας χάρισαν οι κορυφαίοι παίκτες στα παρκέ, τα βλέμματα τράβηξαν και οι εμφανίσεις τους με τα jackets δια χειρός Jeff Hamilton να ξεχωρίζουν. 

Το NBA συνεργάστηκε με τον σχεδιαστή και καλλιτέχνη, Jeff Hamilton, για να σχεδιάσει τα  jackets ειδικά για to Top 75 των παικτών. Ο συγκεκριμένος σχεδιαστής είναι αναπόσπαστο μέρος του NBA για περισσότερες από τρεις δεκαετίες καθώς έχει δημιουργήσει δερμάτινα μπουφάν για τους νικητές του πρωταθλήματος. Ήταν επίσης αυτός που σχεδίασε το σακάκι για τους κορυφαίους 50 παίκτες ως μέρος των εορτασμών για την 50η επέτειο το 1997.  Όπως μάλιστα δήλωσε πρόσφατα, εύχεται να "ζήσει για να μπορέσει να σχεδιάσει" τα jackets και των 100 χρόνων. 

Ο σχεδιαστής ξεκίνησε το ταξίδι στη μόδα μέσα από το brand Guess Jeans ενώ συνέχισε την καριέρα του ως ανεξάρτητος δημιουργός φτιάχνοντας δερμάτινα μπουφάν. Τα εν λόγω jackets του είναι πραγματικά έργα τέχνης και περιλαμβάνουν στοιχεία που σχετίζονται με τον παίχτη και την ομάδα του. Ο Τζεφ μπήκε στο ΝΒΑ συνδέοντας θρύλους όπως ο Μάτζικ Τζόνσον και ο Μάικλ Τζόρνταν, τις δεκαετίες του '80 και του '90, αφού σχεδίασε σακάκια για αυτούς. Μερικά από τα εμβληματικά του σακάκια είναι αυτά που σχεδίασε για τους Bulls τη δεκαετίας του '90 για να γιορτάσουν τα πρωταθλήματά τους αλλά και για τους Lakers της δεκαετίας του 2000. 

Λέικερς της δεκαετίας του 2000 με τους Kobe και Shaq με σακάκια του Hamilton

Ο Hamilton έχει σχεδιάσει jackets για διάσημες προσωπικότητες όπως ο Nelson Mandela αλλά και για τον Michael Jackson, τη Madonna, τον Drake και Snoop Dogg αλλά ακόμη και για τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Bill Clinton

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NBA Latam (@nbalatam)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jacques D. Evans (@steadyfloh)

Τα σακάκια του έχουν λοιπόν ξεπεράσει τον αθλητισμό και έχουν γίνει μεγάλο μέρος της μόδας και της κουλτούρας των celebrities. Ο Τζεφ για άλλη μια φορά δημιουργεί σακάκια έργα- τέχνης και  για τους κορυφαίους 75 παίκτες τα οποία θα αρχίσουν σιγά σιγά να παρουσιάζονται.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jeff Hamilton (@jeffhamilton)

Βέβαια, σχέδιό του θα φορέσει και ο δικός μας αγαπημένος, Γιάννης Αντετοκούμπο καθώς περιλαμβάνεται στη λίστα top 75 του NBA για το 2022. 

Δείτε το βίντεο με τον σχεδιαστή Jeff Hamilton να μιλά για την έμπνευση και τον τρόπο με τον οποίο φτιάχνει τα jackets. 

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice