SAG Awards: Οι εμφανίσεις στο κόκκινο χαλί

Τα ροζ της Έλεν Μίρεν, το κίτρινο φόρεμα της Σίλιας Κριθαριώτη και το μαύρο στο κόκκινο χαλί

Κόκκινο χαλί στα SAG Awards: Ποιοι διάσημοι εμφανίστηκαν, τι φόρεσαν και οι αναφορές στον ρωσο-ουκρανικό πόλεμο.

Ανοίξανε και μας περιμένουν. Οι λαμπερές εμφανίσεις στο κόκκινο χαλί επανήλθαν με λαμπρότητα και με συνείδηση στα SAG Awards. Ο κόσμος δεν είναι ίδιος: δεν είναι μόνο η πανδημία που φαίνεται πως μας αποχαιρετάει μετά από δύο χρόνια απωλειών και φόβου, είναι και η επίθεση του Πούτιν στην Ουκρανία. Για παράδειγμα, η Γκρέτα Λι, η αυστηρή manager του «The Morning Show» επέλεξε δημιουργία του Marc Jacobs με cut outs στα χρώματα της σημαίας της δοκιμαζόμενης από τα πυρά χώρας.

Γκρέτα Λι © EPA/CAROLINE BREHMAN

Το κόκκινο χαλί είναι πάντα ένας τόπος δηλώσεων. Οι δημιουργοί μιλάνε για τα έργα τους, μιλάνε για τα ρούχα τους. Μιλάνε όμως κι εκείνα για τους δημιουργούς: η συγκλονιστική δημιουργία της Σίλιας Κριθαριώτη στη σούπερ σταρ Κέρι Ουάσινγκτον είναι μια δήλωση Old Hollywood. Ο κίτρινος μεταξωτός ταφτάς δουλεύτηκε στο χέρι για να γίνουν τα ντραπαρίσματα του μπούστου που αγκάλιαζαν ιδανικά το σώμα της πολυβραβευμένης ηθοποιού. Από σκηνής, η Τζέσικα Τσάστεϊν, νικήτρια της βραδιάς μίλησε για την Ουκρανία. Το λαμπερό Dior κοστούμι της με ψηλόμεσο παντελόνι και μόνο ένα σακάκι να αποκαλύπτει το μπούστο της, έκανε κι αυτό μια δήλωση.

Κέρι Ουάσινγκτον © EPA/CAROLINE BREHMAN

Τζέσικα Τσάστεϊν © EPA/CAROLINE BREHMAN

Στο κόκκινο χαλί μίλησε για την Ουκρανία και η Lady Gaga. Η επιλογή της λευκής στράπλες τουαλέτας Armani με το κεντημένο μπούστο ήταν μια επιλογή νίκης − έστω κι αν δεν ήρθε. Στην κατηγορία Armani, βαθύ ντεκολτέ και μονοχρωμία και η Κέιτ Μπλάνσετ με μεγάλες μαύρες πέτρες να οριοθετούν το μπούστο. Με μαύρο και η Νικόλ Κίντμαν, του οίκου Saint Laurent: βελούδινο, μακρύ και με μακριά μανίκια, έχοντας μόνο στολίδι έναν λευκό φιόγκο, θυμίζοντας Κατρίν Ντενέβ στις δόξες της δίπλα στον Yv.

Lady Gaga © EPA/CAROLINE BREHMAN

Κέιτ Μπλάνσετ © EPA/CAROLINE BREHMAN

Φαίνεται ότι το μαύρο ήταν το χρώμα της βραδιάς: η Ροζάριο Ντόσον και η Σελένα Γκόμεζ με Oscar de la Renta, η Μάγκι Τζίλενχαλ με THE ROW, η Ναόμι Γουότς με Fendi Couture, η Χέιλι Στάινφελντ με Miu Miu, η  πρωταγωνίστρια του Squid Game, Hoyeon Chung με Louis Vuitton και η Ρις Γουίδερσπουν με ατυχές Schiaparelli. Κανονικά, το κομμάτι της κριτικής μόδας θα έπρεπε να εκλείπει καθώς καθένας μπορεί να φοράει ό,τι θέλει. Το midi φόρεμα της Ρις, όμως, ήταν μια επιλογή που την έκανε να μοιάζει περίεργη. Γνώμη μου.

Μάγκι Τζίλενχαλ © EPA/CAROLINE BREHMAN

Κίρστεν Ντανστ © EPA/CAROLINE BREHMAN

Γνώμη μου επίσης ότι τα κόκκινα της Καϊτριόνα Μπάλφε (Saint Laurent) και της Κίρστεν Ντανστ με Erdem δεν με ενθουσίασαν ενώ το Louis Vuitton της Σίνθια Ερόβο κέρδισε. Όπως και τα παστέλ: η πάντα με Gucci Σάλμα Χάγιεκ. Η Βανέσα Χάντζενς με μεταξωτό mint Atelier Versace που αναδείκνυε τις καμπύλες της. Όχι όμως η Τζένιφερ Χάντσον με το ασιδέρωτο ροζ Vera Wang με τα λουλούδια. Είναι δύσκολο πράγμα το κόκκινο χαλί: να είσαι στην ώρα σου, με ρούχο που έχει έρθει από το Παρίσι ή το μιλάνε και να είναι στα μέτρα σου, άψογο. Να σε θυμούνται για όλους τους σωστούς λόγους. Όπως την Έλεν Μίρεν με τη ροζ δημιουργία Dolce & Gabbana να παραλαμβάνει το μεγάλο τιμητικό βραβείο. Μια ροζ 80s στέκα συγκρατεί τα πλατινένια μαλλιά ενώ τα ζαφείρια Harry Winston στα αυτιά και τα ροζ highlights στα μάγουλα αποδεικνύουν ότι ο χρόνος δεν έχει σημασία.

Σάλμα Χάγιεκ © EPA/CAROLINE BREHMAN

Βανέσα Χάντζενς © EPA/CAROLINE BREHMAN

Τζένιφερ Χάντσον © EPA/CAROLINE BREHMAN

Έλεν Μίρεν © EPA/CAROLINE BREHMAN